Verkoelende Motorkleding

Verkoelende Motorkleding

Als je gewone zomerkleding te warm is op de motor, vooral tijdens het afleggen van lange afstanden, dan komt verkoelende motorkleding van pas. Deze kleding koelt door middel van water en niet met elektriciteit zoals verwarmende kleding. De heerlijke koelte in combinatie met de rijwind zorgt voor een zeer aangenaam verkoelend effect voor het lichaam. Verkoelende vesten kunnen je gevoelstemperatuur tot wel 15° C verlagen, voor een tijdsduur tot wel 8 uur.

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Macna Verkoelend vest EVO
  Macna Verkoelend vest EVO
  € 152,95 € 169,95
 2. Macna Verkoelend vest Hybrid
  Macna Verkoelend vest Hybrid
  € 89,95 € 99,95
 3. iXS Bodycool Dry Vest
  iXS Bodycool Dry Vest
  € 162,95 € 179,95
 4. iXS Neckcool
  iXS Neckcool
  € 22,60 € 24,95
 5. iXS Bodycool Vest
  iXS Bodycool Vest
  € 108,95 € 119,95
 6. iXS Headcool
  iXS Headcool
  € 18,10 € 19,95
 7. iXS Wristcool
  iXS Wristcool
  € 26,95 € 29,95

10 producten

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De functie van verkoelende motorkleding

Verkoelende motorkleding is gemaakt van materiaal dat met behulp van water voor een fijne verkoeling zorgt. Het koelt je lichaam door water te verdampen. Hoe werkt dat in grote lijnen? Een verkoelend vest neemt warmte op uit je lichaam door middel van het water in de kleding. Dit water verdampt, waardoor je lichaam op een koele temperatuur blijft. Omdat verkoelende motorkleding op deze manier werkt, zal het ook voorkomen dat je onnodig veel zweet wat wel zo comfortabel is. Door je lichaam goed te koelen, kun je dus comfortabel motorrijden, zelfs als het enorm warm is. Bovendien zorgt het verkoelende effect ervoor dat je minder afgeleid wordt en zo beter op de weg kunt focussen.

Voor meer motorplezier in tropische temperaturen

Met deze verkoelende motorkleding van topmerken kom je gegarandeerd koel de zomer door. Verkoelende motorkleding is bijvoorbeeld ideaal voor motorvakanties naar warme landen met een tropisch klimaat. Daarbij is verkoelende motorkleding eenvoudig opnieuw te gebruiken, met het voordeel dat deze lichtgewicht motorkleding ook nog eens erg duurzaam is. In onze collectie vind je een variatie aan verkoelende vesten, deze mouwloze vesten draag je onder je motorjas maar over je T-shirt. Dankzij de comfortabele pasvormen zul je haast niet merken dat je verkoelende kleding draagt.