Kentekenplaatverlichting

Een verlichte kentekenplaat is in Nederland wettelijk voorgeschreven. Gelukkig mag je wel zelf bepalen hoe de kentekenplaatverlichting van je motorfiets is vormgegeven. Je kunt opteren voor een fraai vintage ontwerp of een modern minimalistisch design. Daarbij is led kentekenplaatverlichting motor een geschikte en duurzame keuze. Voor welke vormgeving van je nieuwe kentekenplaatverlichting motor je ook kiest, NR1 motor kan hem leveren. Wij hebben kentekenplaatverlichting die mooi past bij het design van je motor. Onze producten voldoet tevens aan de wettelijke vereisten, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele boetes. Bovendien kun je met onze verlichting je kenteken op een onopvallende en compacte manier van licht voorzien.

Producten 1-28 van 43

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Denali B6 kentekenplaatverlichting/remlicht/achterlicht
  Denali B6 kentekenplaatverlichting/remlicht/achterlicht
  € 89,95 - € 159,95 € 89,95 - € 174,40
 2. Kuryakyn LED Kentekenplaatverlichting
  Kuryakyn LED Kentekenplaatverlichting
  € 31,95 - € 38,50 € 34,24 - € 41,21
 3. Highway Hawk Universele Kentekenplaatverlichting Nitro
  Highway Hawk Universele Kentekenplaatverlichting Nitro
  € 24,90 - € 31,50 € 30,25 - € 33,20
 4. Highsider Bundle Kentekenplaathouder
  Highsider Bundle Kentekenplaathouder
  € 127,95 - € 137,95 € 142,31 - € 152,48
  Momenteel niet leverbaar

Producten 1-28 van 43

Producten 1-28 van 43

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kentekenplaatverlichting online bestellen

Dankzij kentekenplaatverlichting motor kunnen andere weggebruikers ook tijdens schemering of de nacht de kentekenplaat goed zien. Ons assortiment omvat kentekenplaatverlichting die klein is van formaat en een onopvallende behuizing heeft. Ondanks het subtiele ontwerp bieden deze lampen de nodige zichtbaarheid voor je kentekenplaat.

Is kentekenverlichting verplicht?

Ja, in Nederland en vrijwel heel Europa, is het verplicht om kentekenverlichting op je motorfiets te hebben. Dat kenteken verlichting motor verplicht is, is vastgelegd in de Regeling Voertuigen. Hierin staat dat het kenteken te allen tijde goed zichtbaar en leesbaar moet zijn., ook in het donker. Daarom is het verplicht om de kentekenplaatverlichting te laten branden zodra het dimlicht, stadlicht of grootlicht brandt. Ook moet de kentekenverlichting helder genoeg zijn zodat het kenteken vanaf een afstand van 20 meter leesbaar is. De verlichting mag echter niet verblindend zijn voor andere weggebruikers. Daarom wordt de meeste kentekenplaatverlichting motor omlaag gericht.

Welke kleur verlichting kentekenplaat?

De verlichting van de kentekenplaat moet zo kleurloos mogelijk zijn, zodat de kleuren van het kenteken niet veranderen. Het belangrijkste is dat het kenteken goed leesbaar blijft. Daarom is witte verlichting de beste en meest gekozen optie. Witte kentekenplaatverlichting motor heeft een hoge helderheid die ervoor zorgt dat het kenteken het beste leesbaar is. Het assortiment van NR1 Motor bestaat uit witte kentekenplaatverlichting die voldoen aan de vereisten van de wet.

Welk type lamp kies je voor de kentekenplaatverlichting?

De tijd dat je voor LED verlichting de hoofdprijs betaalde, ligt gelukkig ver achter ons. Het nadeel van traditionele gloeilampjes was dat ze erg slecht tegen de trillingen van de motor bestand waren. Hierdoor moest je ze dus vaak vervangen. LED verlichting presteert op dat gebied veel beter en gaat bovendien erg lang mee. In de praktijk hoef je de LED lampjes van je kentekenplaatverlichting zelden of nooit te vervangen. Daarbij zorgen deze lampjes voor een heldere en gelijkmatige verlichting van de kentekenplaat. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan LED kentekenplaatverlichting voor elk type motor.

Hoe kan ik kentekenplaatverlichting op mijn motor installeren?

Er zijn verschillende montagemogelijkheden beschikbaar om je motor te voorzien van kentekenplaatverlichting. Een van de meest gangbare manieren is door de kentekenverlichting direct op de kentekenplaathouder te installeren. Wij leveren bijvoorbeeld een motor kentekenplaathouder met verlichting. Er zijn ook losse lichtbalkjes met LED-lampjes of bouten met ingebouwde lampjes die je op de kentekenplaat kunt monteren. De LED lichtbalkjes hebben meerdere lampjes op een rij, waardoor je vaak aan één stuk voldoende hebt. De bouten bieden daarentegen een strakke en minimalistische oplossing voor kentekenplaatverlichting motor. Houd er wel rekening mee dat je, afhankelijk van de kentekenplaat, vaak 2 of 4 bouten nodig hebt. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer geavanceerde oplossing, biedt NR1 Motor montageplaten. Deze montageplaten zijn geschikt voor diverse soorten kentekenplaatverlichting en bieden een flexibele en stevige bevestiging. Ten slotte biedt NR1 Motor ook zelfklevende kentekenplaatverlichting aan. Deze zelfklevende verlichting is zeer geschikt voor degenen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige bevestiging van hun kentekenplaatverlichting.

Een assortiment vol keuze

Ons aanbod aan kentekenplaatverlichting zit boordevol keus, is van hoge kwaliteit en uitvoerig getest. Als je kiest voor kentekenplaatverlichting zonder montagebeugel, hebben wij bijpassende montageplaten beschikbaar. Ook hebben we complete sets met kentekenplaatverlichting beschikbaar. Bestel je kentekenplaatverlichting online bij NR1 Motor en profiteer van snelle levering en de scherpste prijzen.