Quick Shifters

Met een Quickshifter kun je razendsnel schakelen zonder gas terug te hoeven nemen of te ontkoppelen. Lijkt je dat wat? In dat geval is een motorcycle Quickshifter echt iets voor jou. Uiteraard kun je een Quickshifter gebruiken tijdens snel optrekken, maar hij is ook uitermate geschikt voor een luie motorrijder. Bij het schakelen verricht je iedere keer vijf handelingen: koppeling in en gas terug, voetpedaal gebruiken, gas geven en koppeling loslaten. Dit kan behoorlijk vermoeiend zijn, vooral tijdens lange ritten of in druk verkeer. Wie een Quickshifter motor monteert, gebruikt de koppeling alleen bij het wegrijden, makkelijker kan haast niet.

Producten 1-28 van 31

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Healtech Thunder Box
  Healtech Thunder Box
  € 71,50 - € 90,95
 2. Healtech SpeedoHealer v4
  Healtech SpeedoHealer v4
  € 81,95 - € 96,50
 3. Dynojet Quick Shifter Kits
  Dynojet Quick Shifter Kits
  € 272,50 - € 397,50 € 289,19 - € 419,34
 4. Dynojet Quick Shifter Expansion module (Q.E.M.)
  Dynojet Quick Shifter Expansion module (Q.E.M.)
  € 178,95 - € 272,50 € 238,37 - € 286,94
 5. Pingel Easy Shift Speed Shifter set
  Pingel Easy Shift Speed Shifter set
  € 89,95 - € 2.439,00
 6. Dynojet Quick Shifter Kits Off Road
  Dynojet Quick Shifter Kits Off Road
  € 53,95 - € 535,00 € 57,32 - € 563,82
 7. Vance & Hines Fuelpak
  Vance & Hines Fuelpak
  € 455,00 € 496,18
 8. Daytona Twin Tec Twin Tuner II
  Daytona Twin Tec Twin Tuner II
  € 377,50 - € 399,00
 9. Daytona Twin Tec Twin Scan Diagnostic set
  Momenteel niet leverbaar
 10. Vance & Hines Fuelpak LCD Indian Scout 15-17
  Momenteel niet leverbaar

Producten 1-28 van 31

Producten 1-28 van 31

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Quickshifters online bestellen

Dankzij een Quickshifter kun je heel eenvoudige schakelen. Omdat er geen menselijke tussenkomst nodig is, kan je motor snellere en betere prestaties leveren. Bij handmatig schakelen moet je immers twee gesynchroniseerde bewegingen op hetzelfde moment uitvoeren. Een Quickshifter motor vereist daarentegen slechts één simpele beweging. Dit is de reden waarom veel motorrijders ervoor kiezen om een Quickshifter op hun motor te monteren. In het assortiment van NR1 Motor vind je Quickshifters en alle benodigde onderdelen hiervoor.

Hoe werkt een ?

Normaal gesproken moet je voor het schakelen het gas even loslaten terwijl je de versnelling selecteert. Een Quickshifter motor maakt deze handeling overbodig door de ontsteking van de bougie aan te passen. Wanneer je de hendel aantikt om de versnelling te verhogen, zorgt de motor Quickshifter ervoor dat de belasting op de aandrijflijn wordt verminderd. Dit gebeurt door de ontsteking tijdelijk te onderbreken en de brandstoftoevoer naar de motor af te sluiten. Het gehele proces duurt minder dan een seconde, maar biedt toch voldoende tijd om naadloos naar een nieuwe versnelling over te schakelen. Het gaat zo snel dat je zelfs het gas volledig ingedrukt kunt houden, terwijl de acceleratie constant blijft.

Heb ik een Quickshifter nodig?

Quickshifters zijn met name een uitkomst voor sportmotoren die regelmatig op het circuit rijden. Ze zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van snelle handelingen op het circuit, waar elke seconde telt. Dit betekent echter niet dat andere motorrijders geen voordeel kunnen halen uit dit onderdeel. Hoewel je een Quickshifter motor wellicht minder vaak zult gebruiken tijdens woon-werkverkeer, blijft het nog steeds een waardevolle toevoeging. Een Quickshifter kan hoe dan ook de prestaties van je motor verbeteren, ongeacht de omstandigheden. Met een motor Quickshifter kun je je beter concentreren op andere aspecten van het rijden, zonder dat het schakelproces je afleidt. Daarbij kan het gebruik van een Quickshifter je veiligheid verhogen. Je bent immers minder tijd kwijt aan het schakelen en kunt meer aandacht kunt besteden aan de weg en het verkeer. Natuurlijk kun je prima zonder een motorcycle Quickshifter rijden. Uiteindelijk is het een persoonlijke keuze of je het gemak van snel en moeiteloos schakelen waardeert.

Werkt een Quickshifter automatisch?  

Hoewel een Quickshifter bepaalde handelingen automatiseert, is het belangrijk om te beseffen dat dit onderdeel niet volledig automatisch werkt. Met andere woorden, je moet de handeling zelf initiëren en het schakelproces in gang zetten. De Quickshifter motor vereenvoudigt alleen het daadwerkelijke schakelen. Daarbij blijft het jouw verantwoordelijkheid om te bepalen wanneer je moet schakelen en dit op het juiste moment te timen. Het optimale gebruik van een motor Quickshifter houdt ook in dat je het gashendel wijd open houdt tijdens het opschakelen en sluit bij het terugschakelen. Bovendien presteren Quickshifters over het algemeen beter bij hogere versnellingen. Dit komt doordat de schakelverhouding kleiner wordt naarmate het toerental stijgt.

Upgrade vandaag nog je rijervaring

Wacht niet langer en upgrade je rijervaring met een Quickshifter uit het assortiment van NR1 Motor. Bestel vandaag nog en profiteer van het gemak van online winkelen en de garantie van kwaliteit en betrouwbaarheid die wij bieden. Wij staan bekend om onze snelle levering en hanteren wij de laagste prijzen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Je zult versteld staan van het verschil dat een motorcycle Quickshifter kan maken in de prestaties en het plezier van je motorfiets. Bovendien kun je bij ons ook terecht voor onderdelen voor je Quickshifter, zodat je deze kunt vervangen of repareren indien nodig.