Conventionele Accu

De conventionele accu wordt ook wel loodzuur accu genoemd. Vanwege de eenvoudige constructie (accubak, lood, zwavelzuur en water) is de aanschafprijs van een conventionele accu laag. Een loodzuur motoraccu bestaat uit zes in serie geschakelde cellen die ieder een nominale spanning leveren van 2,1 Volt.  Dit type conventionele batterij werd in 1869 uitgevonden door Gaston Planté, het is maar dat je het weet.

Producten 1-28 van 95

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Yuasa YHD-12 Accu conventioneel
    Yuasa YHD-12 Accu conventioneel
    € 96,50 € 163,52

Producten 1-28 van 95

Producten 1-28 van 95

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De voordelen van een conventionele accu

Conventionele batterijen hebben een groot aantal voordelen. Naast de lage aanschafprijs levert een loodzuur motoraccu een hoge stroomsterkte en zijn ze dankzij de eenvoudige constructie zeer betrouwbaar. Daarnaast heeft een conventionele accu een groot temperatuurbereik, ze presteren uitstekend van -20 tot + 50 graden Celsius. Tot slot willen we in deze tijden van milieubewustzijn niet onvermeld laten dat een conventionele accu gemakkelijk te recyclen is.

De nadelen van de loodzuur motoraccu

De eenvoudige constructie van een conventionele accu is tevens zijn achilleshiel. Door de hoge temperatuur die wordt veroorzaakt door het elektrolyseproces treedt verdamping op, waardoor een loodzuur batterij regelmatig met gedemineraliseerd water moet worden bijgevuld. Tijdens het checken van het vloeistofpeil van een loodzuur motoraccu is het bovendien verstandig om te controleren of je motoraccu geen zwavelzuur heeft gelekt. Vergeleken met een moderne lithium-ion accu is de traditionele loodzuur batterij relatief zwaar.

 

Als we alle voor- en nadelen van de conventionele accu tegen elkaar afwegen, blijkt dit type accu een prima keuze te zijn voor motor- en scooterrijders die op zoek zijn naar een motoraccu met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Conventionele accu’s worden door fabrikanten voorgeschreven in diverse soorten, maten en startvermogens. Maak je echter geen zorgen, NR1 motor kan deze verschillende modellen motoraccu’s allemaal leveren.