Zijstandaard

Een motor zijstandaard is vooral voor lichtere motorfietsen en offroad modellen een zeer praktische oplossing. Dit komt omdat we een middenbok niet bij iedere motorfiets kunnen toepassen. Je motorfiets parkeren met een zijstandaard gaat overigens ook makkelijker dan de motor op de middenbok te moeten trekken. De zijstandaard is net als andere standaarden ontworpen om het gewicht van je motor over een groter oppervlak te verdelen. Wanneer je de standaard uitklapt haalt het een groot gedeelte van het gewicht van de banden. Hierdoor kun je je motor eenvoudig parkeren en onderhoudstaken uitvoeren. Voorwaarde is wel dat de zijstandaard is gemaakt van stevig materiaal. Met een zijstandaard van onze leveranciers SW-Motech , Moose Racing en ART ben je daarvan verzekerd. Onze selectie aan zijstandaarden voor motorfietsen omvat nog vele andere erkende merken. Van een zijstandaard motor universeel tot modelspecifieke zijstandaarden,

28 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Drag Specialties Zijstandaard
  Drag Specialties Zijstandaard
  € 51,38 - € 95,95 € 68,50 - € 95,95
 2. Moose Racing Zijstandaard
  Moose Racing Zijstandaard
  € 81,50 - € 89,95
 3. Moose Racing Zijstandaard Veer
  Moose Racing Zijstandaard Veer
  € 9,60 - € 11,20
 4. Kappa Zijstandaard voet verbreder
  Kappa Zijstandaard voet verbreder
  € 13,30 - € 62,50 € 14,04 - € 66,21
 5. Moose Racing Clamp-On Zijstandaard
  Moose Racing Clamp-On Zijstandaard
  € 159,95 - € 171,95
 6. ART MX zijstandaard
  ART MX zijstandaard
  € 73,50 - € 75,95
 7. Drag Specialties Zijstandaard Set
  Drag Specialties Zijstandaard Set
  € 83,50 - € 128,95
  Momenteel niet leverbaar
 8. Moose Racing Bolt-On Zijstandaard
  Moose Racing Bolt-On Zijstandaard
  € 173,95 - € 199,95
 9. SW-Motech Zijstandaard
  SW-Motech Zijstandaard
  € 105,95 - € 115,95 € 115,95 - € 126,95
 10. PSR Verstelbare Zijstandaarden
  PSR Verstelbare Zijstandaarden
  € 154,95 - € 209,00
 11. Drag Specialties Zijstandaard
  Drag Specialties Zijstandaard
  € 72,50 - € 89,50
  Momenteel niet leverbaar
 12. JMP Zijstandaard, zwart
  JMP Zijstandaard, zwart
  € 48,25 - € 51,95
 13. Show Chrome Zijstandaard Voet
  Show Chrome Zijstandaard Voet
  € 10,20 € 13,60
 14. Kuryakyn Zijstandaard Voet
  Kuryakyn Zijstandaard Voet
  € 64,95 € 69,62
  Momenteel niet leverbaar
 15. Kuryakyn Stand-Rite Zijstandaard
  Kuryakyn Stand-Rite Zijstandaard
  € 162,95 € 173,76
 16. Baron Shorty Zijstandaard
  Momenteel niet leverbaar

28 producten

28 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zijstandaarden direct online bestellen

Een zijstandaard motor is een stevige standaard waarmee je een motor rechtop kunt laten staan. Het voordeel van deze standaard is dat je niemand hoeft te vragen om je voertuig vast te houden. Als je motor stevig in de standaard staat zal hij niet omvallen en heb je geen ander object nodig om op te leunen. Hierdoor heb je beide handen vrij om onderhoudstaken uit te voeren. Daarbij is de standaard ideaal te gebruiken bij het parkeren van je tweewieler voor een korte of lange periode. Onze selectie aan zijstandaarden omvat van alles. Wat je wensen en behoeften ook zijn,  bij NR1 Motor zul je zeker slagen.

Waarom noemen ze het een jiffy-standaard?

De jiffy-standaard is ontworpen door Harley Davidson en het was de eerste gepatenteerde standaard die je aan de zijkant bevestigde. Jiffy verwijst naar “in a jiff”, een Engelse uitspraak waarmee men bedoeld dat iets snel gedaan kan worden. De gedachte achter de naam is dat je een jiffy snel kunt uitklappen in tegenstelling tot een middenbok. Met een jiffy-standaard kun je een motor net als met een zijstandaard naar links leunen om hem te parkeren. Hoewel beide standaarden op elkaar lijken, zijn ze niet precies hetzelfde. Een jiffy biedt namelijk een betere ondersteuning en kan het gewicht van de motor en de berijder dragen. Daarbij kun je een jiffy niet inklappen als het gewicht er op staat. Een zijstandaard motor kun je eenvoudiger inklappen door bijvoorbeeld naar voren te rollen. In principe staat een motor op een jiffy dus steviger wat deze standaard geschikt maakt voor het langdurig parkeren van je motor.

Waarom zitten motorstandaards aan de linkerkant?

De gewoonte om de motor zijstandaard aan de linkerkant te bevestigen is afkomstig uit de tijd van de cavalerie. Aangezien de meeste soldaten rechtshandig waren, droegen ze het zwaard aan de linkerkant. Op deze manier konden ze het zwaard het makkelijkst gebruiken. Om te voorkomen dat ze tegen het zwaard stoten, konden de soldaten alleen links opstijgen. Wanneer ze rechts probeerden op te stijgen zat het zwaard immers in de weg. Het gebruik om links op te stijgen werd de norm en hield generaties aan. Toen paarden plaats maakten voor fietsen was het dus geen verrassing dat de eerste standaard aan de linkerkant werd gemonteerd. Vandaar dat men bij het ontwerpen van de motorfiets er logischerwijs voor koos om de motorstandaard aan de linkerkant te bevestigen.

Wat is beter een zijstandaard of middenbok?

Dit is een meest gestelde vraag waar een hoop motorrijders het maar niet eens kunnen worden. Beide standaarden hebben voor- en nadelen. De middenbok is bedoeld voor het uitvoeren van onderhoud aan je motorfiets. Met behulp van de middenbok kun je een of beide wielen van de grond halen. Dit komt van pas wanneer je de ketting wilt onderhouden of een van de wielen wilt verwijderen. De middenbok is in de eerste plaats niet bedoeld voor het langdurig parkeren van je motor. De zijstandaard is daarentegen beter geschikt voor het parkeren van je motor. Met een zijstandaard staat je motor een stuk stabieler dan op een middenbok. De contactpunten liggen namelijk ver uit elkaar, in plaats van vlak naast elkaar zoals bij een middenbok. Wanneer je motor op een middenbok rust heeft hij dus sneller de neiging om te kantelen. Terugkomend op de vraag, of een zijstandaard of middenbok beter is afhankelijk van je plannen. Bij het smeren van de ketting of onderhoud van onderdelen die lastig bereikbaar zijn kun je het beste een middenbok gebruiken. Wanneer je de motor op een onregelmatig of zacht terrein wilt parkeren is er geen betere standaard dan een zijstandaard motor. Een middenbok is overigens wel weer een geschikte optie voor het langdurig stallen van je motor in je eigen garage. In dit geval weet je namelijk zeker dat de vloer glad en vlak is zodat er geen risico is dat je motor om kan vallen. Met de middenbok neemt je motor namelijk minder ruimte in beslag omdat je het voertuig rechtop stalt. Daarbij neem je druk van de banden af waardoor ze niet vervormen, wat bij een zijstandaard wel het geval kan zijn.

Keuze uit universele en modelspecifieke motorstandaarden

Een motor zijstandaard is een veilige en duurzame oplossing voor het parkeren van je motor. Alle zijstandaarden in ons aanbod zijn compact, praktisch en hebben een robuust ontwerp. Je hebt keuze uit een zijstandaard motor universeel of een modelspecifieke zijstandaard.  Daarbij kun je ervoor kiezen om de standaard vast te klemmen of op je motor te lassen. Bekijk ons brede aanbod aan zijstandaarden en profiteer van onze uitstekende klantenservice. Met zoveel keuze vind je zeker het juiste product voor je wensen en budget.