Motor Remleidingen en Koppelingsleiding

Moderne remleidingen voor je motorfiets zijn ijzersterk. De kans op lekkage door bijvoorbeeld steenslag is nihil, zeker als je gebruikmaakt van leidingen met een gevlochten stalen mantel. Belangrijk is wel dat je de remleiding van je motorfiets goed vastzet op het frame. Een rem- of koppelingsleiding die niet goed vastzit, kan na verloop van tijd doorschuren. Dit is zeker het geval als de remleidingen motor in aanraking komen met scherpe hoeken. Daarom is het verstandig om te investeren in een paar kwalitatief goede slangklemmen of leidingsgeleiders. Deze handige hulpmiddelen zorgen ervoor dat jouw rem- en koppelingsleidingen muurvast op je motor blijven zitten om ongelukjes te voorkomen. Bij NR1 Motor kun je dus niet alleen terecht voor rem- en koppelingsleidingen, maar ook voor bijpassend bevestigingsmateriaal. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om een remleiding op maat te bestellen! Op die manier kunnen we precies aan de specifieke eisen van je motor voldoen.

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Hel Remleiding of Koppelingsleiding
  Hel Remleiding of Koppelingsleiding
  € 38,95 - € 655,00
 2. Hel P-Clip
  Hel P-Clip
  € 3,50
 3. EBC Gevlochten remslang sets
  EBC Gevlochten remslang sets
  € 34,13 - € 499,00 € 45,50 - € 499,00
 4. LSL Rem -en Koppelingsleiding
  LSL Rem -en Koppelingsleiding
  € 47,25 - € 122,95 € 49,95 - € 129,95
 5. TRW Lucas Kant-en-Klare Gevlochten Remleiding
  Momenteel niet leverbaar
 6. UFO Remleiding Geleider
  UFO Remleiding Geleider
  € 3,45 € 4,38
 7. UFO Remleiding Geleider
  UFO Remleiding Geleider
  € 5,99 € 7,70
 8. TRW Lucas Brake Line Holder
  TRW Lucas Brake Line Holder
  € 10,20 € 11,13
 9. Highway Hawk Slangklem 10mm
  Highway Hawk Slangklem 10mm
  € 2,50 € 2,95
 10. Moose Racing Shock Tower Brace
  Momenteel niet leverbaar

18 producten

18 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Remleidingen online bestellen

Moderne motorfietsen zijn uitgerust met een hydraulisch remsysteem. Wanneer je de rem indrukt, beweegt een zuiger in de hoofdremcilinder, wat druk veroorzaakt op de remvloeistof en leidingen. Vervolgens wordt de druk overgedragen naar de wielremcilinder, waardoor de remblokken en remschijven direct contact maken. De remvloeistof neemt de gegenereerde warmte op en zorgt ervoor dat de remblokken en -schijven tegen elkaar worden gedrukt. Dit proces kan de remvloeistof flink opwarmen. Daarom is het belangrijk dat de remleidingen motor goed bestand zijn tegen de uitzetting van de remvloeistof. Bij NR1 Motor bieden we hoogwaardige rem- en koppelingsleidingen die speciaal ontworpen zijn voor snelle en betrouwbare reacties. Zo kun je vertrouwen op een responsief en efficiënt remsysteem.

Welke types remleidingen zijn er?

We kunnen motor remleidingen onderscheiden op basis van de beschikbare materialen. Zo zijn er rubberen remleidingen gemaakt van flexibel rubber. Hoewel deze leidingen goedkoop zijn in de aanschaf, hebben ze vaak niet zo'n lange levensduur. Een betere optie op dat gebied zijn leidingen van gevlochten staal. Deze roestvrijstalen gevlochten remleidingen zijn bestand tegen hoge druk, bieden uitstekende remprestaties en zijn zeer duurzaam. Ze zijn ontworpen om de remkracht te vergroten en een betere remcontrole te bieden. Bovendien zijn deze leidingen vaak voorzien van een speciale binnenvoering ter bescherming tegen extreem lage en hoge temperaturen. Het is ook mogelijk om een gevlochten stalen remleiding motor te kiezen met een verchroomde of gepoedercoate afwerking. Zo sluit de remleiding perfect aan bij het design van je motor. Je kunt deze remleidingen en meer vinden in ons uitgebreide assortiment aan remleidingen motor.

Hoe vaak moet je een remleiding vervangen?

Over het algemeen moet je de meeste remleidingen om de 4 tot 6 jaar vervangen. De werkelijke levensduur van een remleiding is echter afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de kwaliteit van de leiding een grote rol. Een remleiding van gevlochten roestvrij staal gaat bijvoorbeeld aanzienlijk langer mee. Daarnaast maakt het een verschil hoe vaak je rijdt en of je de remleidingen motorfiets en fittingen goed onderhoudt. Als je de remleiding van je motorfiets moet vervangen, zul je waarschijnlijk merken dat de rem minder responsief is dan normaal. Daarnaast zal de remhendel of het pedaal ‘zachter’ aanvoelen of zelfs doorzakken als je erop drukt. Een ander duidelijk teken van een versleten remleiding zijn zichtbare lekkages langs de leiding

Waarom nieuwe remleidingen monteren?

De remleidingen waarmee je motorfiets standaard is uitgerust, bestaat uit rubber of kunststof. Onder invloed van veroudering en de continue druk in het remsysteem gaat de kwaliteit achteruit en zal het materiaal gaan uitrekken. Hierdoor vermindert de remdruk en is de remkracht moeilijker te doseren. Het monteren van nieuwe remleidingen motorfiets lost dit probleem op. Daarnaast kiezen een hoop motorrijders ervoor om hun huidige rubberen of kunststof remleiding te vervangen voor een geavanceerdere leiding. Remleidingen motor van gevlochten staal krijgen hierbij meestal de voorkeur vanwege hun bestendigheid en uitstekende remprestaties.

Bestel een remleiding op maat direct online

Uiteraard kun je de nieuwe rem- of koppelingsleidingen voor je motorfiets zelf samenstellen. Makkelijker is het om een remleiding op maat aan te schaffen. In dat laatste geval weet je zeker dat de maatvoering precies goed is. De remleidingen motor van bijvoorbeeld HEL hebben een RVS mantel en aansluitingen, ze worden gemaakt van de beste materialen. De PVC coating van deze op maat gemaakte leidingen is bovendien zonder meerprijs leverbaar in diverse trendy kleuren. Bestel een nieuwe remleiding voor je motor direct online bij NR1 Motor en profiteer van onze uitstekende service, prijzen en snelle levering!