Over Ons

1993 - Het Begin

Waarom motoren? Waarom dit bedrijf? Waarom NR1 Motor? De liefde voor de motoren is al op jonge leeftijd ontstaan. Op 12-jarige leeftijd achterop de motor naar de motorbeurs in Utrecht. De snelheid, de wendbaarheid, onderweg andere motorrijders begroeten, ik was verkocht. Van de buitenkant een ruige wereld, maar onder de helm normale mensen die het begrijpen waarom we motorrijden. Op mijn 18e moest er dan ook eerst de motor komen. Na 3 examens en ruim een jaar verder (je kan niet overal goed in zijn) was het zover. Mijn rijbewijs was er en mijn eerste motor de GS500 werd aangeschaft. Alleen op pad, helm op, de wind, de regen en als we geluk hebben de zon. Het maakt niet uit. Met de juiste kleding is elke rit een reis. Niet van A naar B rijden, maar een reis maken. Hoe slechter het weer, hoe groter het avontuur. De lucht in kijken waar de donkere wolken hangen, ga ik het halen, paar druppels, geen probleem, shit nu begint het toch wel heel hard te regenen. Stoppen in een tankstation, waar een collegarijder dezelfde overweging staat te maken. Je begroet elkaar en maakt een vlugge babbel. Regenpak aan en weer door.

 

2005 - Mainline Motorcycles

Na 4 jaar als monteur gewerkt te hebben in een motorzaak, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vanuit mijn hobby een eigen bedrijf starten. In Maart 2005 huur ik bij een boer in Boxtel een ruimte van 80m2. Ik richt het in als werkplaats met een kleine showroom en Mainline Motorcycles is geboren. Ik begon met het importeren van motorfietsen en ze hier op de Nederlandse markt te verkopen. Door de stalen wanden en het verhoogde tochtgehalte in de winter kan er net zolang doorgewertk worden totdat mijn vingers bevroren waren. 

 

2006 - Online - MLM-parts

Als nevenactiviteiten beginnen we ook producten online te verkopen. In 2006 maakt mijn broertje de eerste web-shop en we gaan online. We begonnen om alles via Marktplaats aan te bieden, advertenitie plaatsen en 3 dagen later er weer af halen, en opnieuw plaatsen om maar bovenaan te blijven staan. Ondanks het arbeidsintensieve werk loopt het beter dan verwacht en we besluiten om ons volledig te gaan storten op de online verkoop. In 2007 verhuizen we naar de berging van mijn ouders in Deurne. Ons pap komt erbij en hij gaat ons helpen met het inpakken en versturen van de orders. Een beer van een vent maar het kleinste gloeilampje wordt met net zoveel zorgvuldigheid ingepakt als de grootste producten. 11 doosjes passen er maximaal op de fiets om naar het postkantoor te brengen. In 2008 gaan we verder onder de naam MLM-parts. Met een zorgvuldig gekozen assortiment en een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding wil MLM-Parts zich onderscheiden door een persoonlijke, duidelijke en een no nonsense service te leveren. In 2011 komt een nieuwe website online en vanaf dan gaat de groei gestaag door. 

            

2014 - Verhuizing

In 2014 is het zover, de berging wordt te klein, het werk wordt te veel, we moeten verhuizen. Maar we blijven in Deurne zodat ons pap nog op de fiets kan komen. We beginnen met 200m2, maar het jaar erop wordt het 320 m2, en in 2018 is ons magazijn gegroeid naar 400m2. We hebben 6000 verschillende producten op voorraad, en bieden meer dan 100.000 producten aan. Samen met ons team van 25 mensen bewiijzen we elke dag weer dat wij de nummer1 web-shop zijn voor al je motoronderdelen. 

          

Maar de allergrootste droom is in 2018 uitgekomen. Waar ik als 12-jarig jongetje achterop de motor zat, om voor de eerste keer naar de motorbeurs in Utrecht te gaan, daar staan wij nu zelf, met ons hele team. NR1 motor is de rode draad door mijn leven, waardoor we altijd die ene stap extra extra zullen zetten.

          

 

2019 - Naamswijziging MLM-parts naar NR1 motor

Onze locatie in Deurne is te klein geworden, en na een lange zoektocht hebben we een nieuw pand gevonden in Veghel. Met een magazijn van 1100m2 en een mooie zichtlocatie langs de A50 hebben we meer gekregen dan we gehoopt hadden. Met de extra kantoorruimte hebben we direct onze klantenservice uitgebreid zodat we nog sneller te woord kunnen staan en vragen kunnen beantwoorden. Eind 2019 nemen we afscheid van de naam MLM-Parts, en gaan we verder als NR1 motor.  Met de nieuwe naam willen we duidelijk laten zien wie we zijn, wat we doen, en waar we voor staan. De nummer 1 op motorgebied. 

          

 

De toekomst

NR1 Motor is niet alleen ontstaan vanuit een hobby, maar waar het ook een hobby is gebleven. De motorwereld is een fantastisch mooie veelzijdige wereld waar wij graag onze uiterste best voor doen. Wij plaatsen producten die bij ons passen, die wijzelf gebruiken, die nuttig zijn, waar jij iets aan hebt en die niemand anders heeft. Hoeveel werk het ook is het is en blijft passie. Alle producten die wij verkopen zijn zorgvuldig gekozen en als we betere alternatieven vinden of ze voldoen niet meer aan de hedendaagse verwachtingen dan wordt het aangepast of vervangen. Naast een uitgebreid assortiment en goede prijzen leren wij van onze producten. Wij plaatsen niet alleen een  omschrijving, wij weten wat we verkopen, wij denken anders, wij denken vooruitstrevend. Onze ervaringen delen we met jouw om zo goed mogelijk te kunnen informeren, en eerlijke informatie te geven, dit vind je terug in onze omschrijvingen. Daarnaast hechten wij veel aandacht aan het zorgvuldig verwerken van onze bestellingen. Hetgeen wat jezelf zult ervaren als je bij ons klant bent.