Contactslot

Vocht en vuil kunnen het mechanische contactslot van je motor of scooter beschadigen, om nog maar te zwijgen over het dievengilde. Gelukkig is een contactslot motor relatief eenvoudig en goedkoop te vervangen. Als je meer beveiliging op prijs stelt, dan kun je overwegen om een digitaal ontstekingsslot te monteren. We hebben onder andere een variant met RFID-technologie zoals het M-Lock van Motogadget. Dit digitale ontstekingsslot vervangt het standaard mechanische contactslot van je motor of scooter. Zo maak je het voor dieven vrijwel onmogelijk om jouw tweewieler te starten zonder toestemming. Bij ons vind je een breed aanbod aan betrouwbare contactsloten die optimale beveiliging bieden voor je motor of scooter.

25 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. MotoGadget M-Lock Glass Tube
  MotoGadget M-Lock Glass Tube
  € 11,18 € 14,90
 2. Emgo Contactslot
  Emgo Contactslot
  € 11,70 - € 59,95 € 12,14 - € 59,95
 3. MotoGadget m-Lock Condensator
  MotoGadget m-Lock Condensator
  € 16,80 € 17,40
 4. Tourmax Condensator
  Tourmax Condensator
  € 11,95 - € 55,95
 5. Vicma Ignition Switches
  Vicma Ignition Switches
  € 12,70 - € 74,50 € 13,31 - € 79,86
 6. P&W Contactslot
  P&W Contactslot
  € 16,90 - € 49,95
 7. JMP Ontstekingsschakelaar
  JMP Ontstekingsschakelaar
  € 21,10 - € 76,95
 8. Drag Specialties Ontstekingsschakelaar Set
  Momenteel niet leverbaar
 9. JMP Contactslot set
  JMP Contactslot set
  € 49,75 - € 85,95
 10. MotoGadget M-Lock digitaal contactslot en accessoires
  MotoGadget M-Lock digitaal contactslot en accessoires
  € 13,50 - € 147,95 € 13,92 - € 147,95
 11. Tecnium Ontstekingsschakelaar
  Tecnium Ontstekingsschakelaar
  € 23,10 - € 82,50 € 24,20 - € 88,33
 12. Athena CDI Ontstekingsunit
  Athena CDI Ontstekingsunit
  € 31,75 - € 51,95
 13. Tourmax Ontstekingsschakelaar
  Tourmax Ontstekingsschakelaar
  € 38,95 - € 59,95
 14. Tecnium Elektrische Schakelaars
  Tecnium Elektrische Schakelaars
  € 20,95 - € 31,95
 15. Drag Specialties Ignition Switch Chrome 5-Terminal
  Momenteel niet leverbaar
 16. LSL Contactslot houder
  LSL Contactslot houder
  € 37,95 € 40,62

25 producten

25 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Contactsloten online bestellen

Het contactslot heeft een cruciale functie, namelijk het doorvoeren van elektriciteit van de startknop naar de elektrische systemen van je motor. We vergeten vaak hoe belangrijk het contactslot is, omdat het weinig onderhoud nodig heeft en meestal probleemloos functioneert. Daarom is het des te vervelender wanneer het contactslot motor het begeeft. Je wilt snel op pad, maar er is geen beweging in je motor te krijgen. Gelukkig kun je bij NR1 Motor een nieuw contactslot bestellen tegen een voordelige prijs. Daarnaast bieden we diverse vervangende onderdelen voor het contactslot. Denk hierbij aan een ontstekingsschakelaar, condensator elektrische schakelaars en reparatie set.

Kan ik het contactslot verplaatsen?

Ja, je kunt het contactslot redelijk eenvoudig verplaatsen. Als je een 3-draads contactslot hebt, zijn er diverse aangelaste en vastgeschroefde tabs op de markt verkrijgbaar waarmee je het contactslot kunt verplaatsen. Daarnaast zijn er speciale motorsteunen en contactslot beugels beschikbaar voor het bevestigen van het motor contactslot. Zelfs als de contactschakelaar zich op het dashboard of de benzinetank bevindt, kun je deze verplaatsen. Je moet echter wel de kabelboom aanpassen en de kabels naar de nieuwe locatie van het contactslot leiden.

Wat doe ik als het contactslot geen contact maakt?

Als het contactslot van je motorfiets geen contact maakt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Controleer allereerst of de kabels onder het contactslot motor nog stevig zijn aangesloten. Het komt namelijk vaak voor dat deze kabels losraken of breken door het draaien en steken van de motor bij het opbergen. Als dit niet het probleem oplost, kun je het contactslot schoonmaken. Vuil en corrosie kunnen namelijk de werking ervan belemmeren. Je kunt ook overwegen het contactslot te verwijderen en uit elkaar te halen, zodat je het grondig kunt reinigen. Zorg er wel voor dat je een geschikte spray gebruikt voor het onderhoud en smering van het contactslot en niet zomaar een vet of olie. In sommige gevallen kan er sprake zijn van slijtage aan het contactblok achter het slot. Als dat de boosdoener is dan moet je een nieuw contactblok aanschaffen en installeren.

Wanneer moet ik het contactslot op mijn motor vervangen?

Als het contactslot niet meer werkt, is het vanzelfsprekend dat je het moet vervangen. Vaak zijn er echter al eerder tekenen die aangeven dat het slot aan vervanging toe is. Een onbetrouwbare verbinding is meestal het eerste teken van een versleten contactslot motor. Merk je bijvoorbeeld dat het slot regelmatig geen contact maakt wanneer je de sleutel erin steekt? In dat geval kun je eerst de stappen in de bovenstaande tekst even doorlopen. Als dit geen oplossing biedt, is het waarschijnlijk tijd om het contactslot te vervangen. Na verloop van tijd zal de binnenkant van het slot ook slijten. Je kunt dan merken dat de sleutel niet meer goed past of dat de sleutel gemakkelijk in het slot kan bewegen. Als het motor contactslot beschadigd is, bijvoorbeeld na een ongeval of een poging tot diefstal, is het ook belangrijk om het te vervangen. Een beschadigde behuizing kan namelijk de werking van het slot belemmeren en je motor gevoelig maken voor diefstal.

Cruciaal bij diefstalpreventie

Laten we vooral niet vergeten dat het motor contactslot een cruciale rol speelt bij de preventie van diefstal. Zonder een slot zou Jan en alleman je motor zomaar kunnen meenemen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een veilig en goed functionerend contactslot op je motor hebt. Bij NR1 Motor hebben we een ruime selectie contactsloten voor motorfietsen. Deze sloten zijn ontworpen door betrouwbare leveranciers en voldoen aan de strengste eisen. Je kunt er dus op vertrouwen dat je motor veilig op slot blijft en niemand ermee vandoor kan gaan. Kortom, zorg ervoor dat je investeert in een hoogwaardig contactslot motor, zodat je met een gerust hart van je motor kunt genieten.