Gasbuis

De gasbuis vormt het bewegende deel van de gashendel op het stuur, waar het handvat op gemonteerd is. Dit onderdeel regelt de lucht- en brandstoftoevoer naar de motor, waardoor je de snelheid van je motorfiets kunt aanpassen. Het merendeel van de motorfietsen komt echter standaard met een plastic gasbuis, die hoewel betaalbaar, niet de meest duurzame optie is. Daarom vind je in onze digitale schappen een ruime selectie van aluminium gasbuizen. Hoewel je er mogelijk iets meer voor kwijt bent, bieden ze dankzij hun hoge duurzaamheid langdurig plezier. Bovendien ogen ze stijlvoller, wat zeker niet zal misstaan op je motorfiets. Ons uitgebreide assortiment gasbuizen is geschikt voor motorrijders van alle niveaus en rijstijlen. Bekijk ze allemaal en maak je keuze uit erkende fabrikanten als Motion Pro, Domino en Bihr.

Producten 1-28 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Motion Pro Nylon Gasbuis
  Motion Pro Nylon Gasbuis
  € 8,15 - € 18,10
 2. Emgo 22 en 25.4 mm Gasbuis
  Emgo 22 en 25.4 mm Gasbuis
  € 15,80 - € 17,50 € 16,38 - € 17,50
 3. Domino Gashendel
  Domino Gashendel
  € 17,50 - € 108,95
 4. Domino Gashendel
  Domino Gashendel
  € 55,50 - € 89,50
 5. Motion Pro Nylon gasbuis
  Motion Pro Nylon gasbuis
  € 8,15 € 15,20
 6. Domino Gasbuis
  Domino Gasbuis
  € 10,20 - € 13,30
 7. Bihr Gasbuis
  Bihr Gasbuis
  € 19,30 - € 21,70
 8. Domino Gashendel set met kabels
  Domino Gashendel set met kabels
  € 98,95 - € 265,00
 9. Domino Gashendel
  Domino Gashendel
  € 26,50 - € 55,95
 10. Domino Gashendel
  Domino Gashendel
  € 21,10 - € 129,95 € 21,10 - € 134,61
 11. Domino Gashendel MX tweetakt
  Domino Gashendel MX tweetakt
  € 25,25 - € 55,50
 12. Moose Racing Aluminium gasbuis
  Moose Racing Aluminium gasbuis
  € 50,96 - € 67,95 € 67,95 - € 67,95
 13. Scar Gasbuis met Lager
  Scar Gasbuis met Lager
  € 55,95 - € 56,50
 14. Motion Pro CR Pro Gasbuis Set
  Motion Pro CR Pro Gasbuis Set
  € 8,15 - € 179,95
 15. Pro Circuit Gasbuis
  Pro Circuit Gasbuis
  € 95,95 € 101,25
 16. Domino Gashendel
  Domino Gashendel
  € 31,25 - € 119,95
 17. Motion Pro Rev 2 Gashendel Set
  Motion Pro Rev 2 Gashendel Set
  € 123,95 - € 135,95
  Momenteel niet leverbaar

Producten 1-28 van 58

Producten 1-28 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Gasbuizen online bestellen

Wanneer je de snelheid van je motorfiets wilt verhogen, opent de gasbuis de inlaatklep van de carburateur. Hierdoor kan er meer lucht naar de verbrandingskamer stromen, wat het brandstofsysteem voedt. Op deze manier zorgt de gasbuis ervoor dat de motor de benodigde brandstof en lucht ontvangt. Onze gasbuizen zijn ontworpen om de juiste hoeveelheid brandstof te leveren die past bij de snelheid en het vermogen van je motorfiets. Zo dragen ze aanzienlijk bij aan de prestaties van je motorfiets.

Hoe kies je de juiste maat gasbuis?

De diameter van de gasbuis moet overeenkomen met die van het stuur van je motorfiets. Om de juiste maat te achterhalen, is het daarom belangrijk te weten wat de diameter van het stuur is. De meeste motorsturen hebben een standaard diameter van 22 millimeter, ook wel aangeduid als 7/8 inch. Het kan echter voorkomen dat het stuur een andere maat heeft, bijvoorbeeld een diameter van 25,4 millimeter. Je kunt deze maat eenvoudig opmeten of opzoeken in de handleiding van de fabrikant. Het is ook handig om het merk, bouwjaar en model van je motorfiets in de zoekmachine van onze website in te vullen. Zo heb je de zekerheid dat je de juiste maat gasbuis toegestuurd krijgt. Houd er echter rekening mee dat dit geldt voor de standaarduitvoering van je motorfiets en dat de compatibele gasbuizen kunnen afwijken als je een groter of kleiner stuur hebt geïnstalleerd.

Kan ik mijn motorfiets prestaties verbeteren met een gasbuis?

Het vervangen van de gasbuis op je motorfiets is niet alleen handig wanneer het oudere exemplaar versleten is, maar ook als je de prestaties wilt verbeteren. Door te kiezen voor een andere uitvoering dan de standaard gasbuis, kun je bijvoorbeeld de brandstofefficiëntie van je motor optimaliseren. Daarnaast gebruiken motorrijders verschillende gasbuizen om een betere gasrespons te creëren of bijvoorbeeld het vermogen te vergroten. Er zijn diverse toepassingen waarvoor je gasbuizen kunt gebruiken, en wij bieden voor elk van deze beoogde doelen de juiste optie.

Geef je motorfiets een upgrade

Bij ons ben je aan het juiste adres als je de gasbuis van je motorfiets wilt vervangen door een exemplaar dat op alle fronten voldoet aan het origineel. We bieden echter ook gasbuizen die verder gaan dan het originele exemplaar van plastic en je motor een upgrade geven. Zo hebben we aluminium gasbuizen die robuuster zijn uitgevoerd om de prestaties van het oorspronkelijke exemplaar te overtreffen. Sommige buizen zijn voorzien van uitklapbare eindkappen. Hierdoor kun je stuurgewichten toevoegen voor een nog betere stabiliteit tijdens het rijden. Anderen hebben afneembare eindkappen, zodat je handbeschermers kunt installeren. Nog een optie zijn de buizen waarop je een stuurcamera kunt monteren, zodat je jouw rijervaring kunt vastleggen en delen. Dit maakt de door ons aangeboden gasbuizen niet alleen functioneel, maar ook veelzijdig. Een opvallende toevoeging aan ons assortiment is de Titan gasbuis, die nog sterker is dan aluminium. Deze buizen zullen zelfs bij een val niet breken of vervormen. Bovendien verminderen ze aanzienlijk oncomfortabele trillingen in vergelijking met aluminium gasbuizen.

Wij leveren alles voor gasbuizen

Onze selectie gasbuizen is zeer uiteenlopend, variërend van uiterst duurzame exemplaren van gegoten aluminium tot uitvoeringen waarmee je met vol gas de snelheid van je motor kunt regelen. Ze garanderen uitstekende gasbediening en optimaliseren tegelijkertijd de prestaties van de motor. Bovendien leveren we alle benodigde montagematerialen en accessoires voor de gasbuis van je motor. Kies de gasbuis en gashendels die het beste bij jouw rijstijl passen en profiteer van onze bijzonder scherpe prijzen.