USB Lader

De USB lader op je motorfiets is bijna een onmisbare accessoire geworden. Steeds meer motor- en scooterrijders plaatsen de smartphone op het stuur. Langzamerhand wordt de klassieke kaart in het venster van de tanktas ook vervangen door een tablet. Al die apparaten aan boord van je motor of scooter hebben stroom nodig. Het prijsverschil tussen USB laders met één of twee uitgangen is tegenwoordig minimaal is. Daarom adviseren wij je om altijd te kiezen voor een model met een dubbele uitgang. Bij NR1 Motor vind je een ruim aanbod aan USB laders voor motorfietsen en scooters. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en wij werken alleen samen met erkende leveranciers. Bovendien begrijpen we dat motorrijders vaak op zoek zijn naar betaalbare USB lader motor en daarom houden we onze prijzen scherp.

 

Producten 1-28 van 61

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. SW-Motech Double USB Power Port
  SW-Motech Double USB Power Port
  € 33,95 € 36,95
 2. P&W USB Lader
  P&W USB Lader
  € 14,95 - € 24,90
 3. OptiLine USB Lader
  OptiLine USB Lader
  € 22,95 - € 36,75 € 24,99 - € 39,99
 4. Tecmate OptiMATE USB O-108
  Tecmate OptiMATE USB O-108
  € 49,95 € 56,95
 5. Tecmate Lader Accessoires
  Tecmate Lader Accessoires
  € 14,30 - € 499,00 € 15,95 - € 499,00
 6. Tecmate USB Lader SAE (O100)
  Tecmate USB Lader SAE (O100)
  € 28,75 € 31,94
 7. Highway Hawk USB Aansluiting
  Highway Hawk USB Aansluiting
  € 35,25 - € 43,25 € 38,05 - € 43,25
 8. Tecmate USB Snellader
  Tecmate USB Snellader
  € 31,25 € 34,94
 9. Givi Power Hub
  Givi Power Hub
  € 69,50 € 83,15

Producten 1-28 van 61

Producten 1-28 van 61

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

USB laders online bestellen

Er is niets zo frustrerend als halverwege je motorrit merken dat de batterij van je telefoon leeg is. Gelukkig biedt een USB lader motor de oplossing voor dit probleem. Met deze handige accessoire kun je niet alleen je telefoon, maar ook vele andere elektronische apparaten opladen. Daarnaast kun je de USB lader voeden met onderdelen die standaard op je motorfiets zitten, zoals de accu. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende stroom, waar je ook naartoe gaat.

Kun je een  telefoon opladen op je motor?

Ja, dat kan zeker. Om je telefoon op te laden op je motor heb je alleen de juiste oplaadkabel en een adapter nodig zoals een USB lader motor. De accu levert namelijk een stroom van 12 volt die door de USB lader motor met schakelaar wordt omgezet naar 5 volt die je telefoon nodig heeft. Sommige moderne motorfietsen hebben standaard een USB oplaadpoort, waardoor je de USB lader direct kunt aansluiten. Als je motor geen USB oplaadpoort heeft kun je een adapter gebruiken om bijvoorbeeld de sigarettenaansteker te gebruiken als stroombron voor je USB lader.

Hoe installeer je een USB lader?

Een USB lader motor aansluiten is een klusje dat je prima zelf kunt uitvoeren. Om te beginnen moet je bepalen waar je de USB-poort wilt monteren. Bij voorkeur kies je een plek in de buurt van het apparaat dat je wilt opladen en een locatie die niet beweegt. Pak alle benodigde spullen, zoals de USB lader, verlengkabel, gezekerde accu-aansluitkabel, dubbelzijdig tape en gereedschap. Vervolgens kun je de kabel voorbereiden door de USB lader aan de verlengkabel en de accu-aansluitkabel te klikken. Bevestig daarna de USB lader met dubbelzijdig tape. Verwijder de stoel van je motor zodat je gemakkelijk bij de accu kunt komen en monteer de motorfiets USB lader. Gebruik opnieuw dubbelzijdig tape om de lader op zijn plaats te houden. Hierna kun je de draad langs de kuip en accubak geleiden, waarbij je knelpunten en blootstelling aan bewegende onderdelen vermijdt. Als laatste stap kun je de kabel aansluiten op de accu van je motor. Zorg ervoor dat je de accu goed hebt geïdentificeerd en dat je de juiste polariteit gebruikt. Een verkeerde aansluiting kan schade veroorzaken aan zowel de USB motor lader als aan de accu van je motor. Als je de kabel eenmaal hebt aangesloten, kun je de stoel weer terugplaatsen en de USB-poort testen door je apparaat aan te sluiten. Controleer of alles goed werkt voordat je gaat rijden.

Kies voor een USB lader met de juiste aansluiting

Het voordeel van een USB lader voor motor is dat je nooit meer zonder stroom komt te zitten. Dit is vooral handig als je afhankelijk bent van je telefoon voor bijvoorbeeld belangrijke oproepen of routebeschrijvingen. NR1 motor levert USB laders voor motorfietsen en scooters met diverse aansluitingen. Zo hebben we de traditionele 12 Volt aansluiting die we ook wel een sigarettenaansteker noemen. Een andere optie is de DIN plug of connectoren die je direct op het elektrisch systeem van de motorfiets aansluit. Als je voor de laatste optie kist, zorg er dan wel voor dat de aansluiting van je USB lader gezekerd is en via het contact loopt. Op die manier weet je zeker dat het elektrische systeem geen schade kan oplopen en dat de accu niet leeg raakt. Neem op je gemak een kijkje in ons aanbod en bestel een usb lader motor of usb lader scooter gemakkelijk online.