Handvatverwarming

Wat stoelverwarming is voor de automobilist, is handvatverwarming voor de motorrijder. Natuurlijk kun je prima zonder, maar waarom zou je dat willen? De tijd dat verwarmde handvatten voor de motor als een luxe accessoire werd gezien, behoort definitief tot het verleden. Met koude handen reageer je langzamer in uitzonderlijke situaties, het veiligheidsaspect speelt dus ook een rol. Bij de keuze voor motor handvatverwarming is het slim te kiezen voor een systeem dat meerdere standen heeft. Op die manier kun je altijd de juiste mate van verwarming instellen, afhankelijk van de buitentemperatuur. Vaak is het aan het begin belangrijk om goed op te warmen, maar na verloop van tijd wil je misschien terugschakelen naar een lagere stand.

Producten 1-28 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
 1. Koso HG-13 Handvatverwarming
  Koso HG-13 Handvatverwarming
  € 113,95 - € 141,95 € 151,42 - € 164,81
 2. Oxford Vervangende verwarmde handvatten
  Oxford Vervangende verwarmde handvatten
  € 18,40 - € 30,50 € 25,21 - € 42,00
 3. Oxford Hotgrips Pro handvatverwarming
  Oxford Hotgrips Pro handvatverwarming
  € 147,95 - € 182,95 € 202,80 - € 202,80
 4. Koso Clip-On Handvatverwarming
  Koso Clip-On Handvatverwarming
  € 55,50 - € 72,50 € 58,47 - € 76,74
 5. Koso Titan Handvatverwarming
  Koso Titan Handvatverwarming
  € 107,95 € 120,59
 6. Daytona 2-niveau regeling - Reserve schakelaar
  Momenteel niet leverbaar
 7. JMP Handvatverwarming, 5 standen
  Momenteel niet leverbaar
 8. Oxford Handvatverwarming ATV
  Oxford Handvatverwarming ATV
  € 69,95 € 96,01
 9. Oxford Hot Hands verwarmde handvat covers
  Oxford Hot Hands verwarmde handvat covers
  € 52,95 - € 60,95 € 62,91 - € 84,00
 10. Motion Pro Stop-Startschakelaar
  Motion Pro Stop-Startschakelaar
  € 76,95 - € 134,95
 11. Hyper Handvatverwarming
  Hyper Handvatverwarming
  € 85,50 - € 87,95 € 89,77 - € 92,70

Producten 1-28 van 58

Producten 1-28 van 58

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motor Handvatverwarming online bestellen

Dankzij het elektrische verwarmingssysteem van motor handvatverwarming blijven je handen gedurende de hele motorrit op een comfortabele temperatuur. Deze systemen kun je over het algemeen eenvoudig aansluiten op de accu van je motor via een kabelboom, waardoor losse batterijen overbodig zijn. Dit elimineert ook het risico dat je onderweg onverwachts met lege verwarmde handvaten motor komt te staan. Je kunt ze immers rechtstreeks via de accu voeden. Daarbij is de nieuwste generatie handvatverwarming motor ontworpen met duurzaamheid en energie-efficiëntie in gedachten. Daarom zijn ze meestal uitgerust met een Battery Saving mode, waardoor de handvatverwarming automatisch uitschakelt als er onvoldoende stroom beschikbaar is. In de webshop van NR1 Motor vind je een uitgebreid aanbod van verwarmde handvatten om uit te kiezen.

Hoe heet word handvatverwarming?

De temperatuur van handvatverwarming voor motorfietsen kan variëren, afhankelijk van het specifieke model en de instellingen. Over het algemeen kunnen verwarmde handvatten temperaturen bereiken die comfortabel aanvoelen voor de rijder en de handen voldoende verwarmen, zelfs bij vriestemperaturen. Deze temperatuur varieert meestal tussen ongeveer 30°C tot 50°C. Houd er echter rekening mee dat de maximale temperatuur verschilt per fabrikant. Zo hebben de Hotgrips handvatverwarming Oxford doorgaans een maximale temperatuur van 50°C.

Wat zijn de voordelen van handvatverwarming voor je motor?

Naast het leveren van warmte bieden ergonomisch vormgegeven verwarmde handvaten ook een verbeterde grip en absorberen ze trillingen. Hierdoor zul je minder snel last hebben van vermoeide handen, omdat ze zich minder hoeven in te spannen. Motor handvatverwarming is ontworpen met optimale slijtvastheid en duurzaamheid als uitgangspunt, om een lange levensduur te garanderen. Daar komt bij dat de warmte je veiligheid verhoogt door je handen op een comfortabele temperatuur te houden, waardoor je volledige controle over je motor behoudt, zelfs in koude weersomstandigheden. Het is overigens essentieel om bij het selecteren van handvatverwarming te verifiëren of de verwarmde handvatten geschikt zijn voor het stuur van jouw motor. Dit kan variëren per motor model en merk, waardoor de zoekfunctie op onze website ideaal is. Hiermee krijg je direct een overzicht van alle handvatverwarming die geschikt zijn voor jouw motor.

Het belang van handvatverwarming

In tegenstelling tot een auto, waarin je je in een verwarmde afgesloten ruimte bevindt, ben je op een motorfiets blootgesteld aan alle weersomstandigheden. In de winter kan dit een behoorlijke uitdaging zijn, vooral bij vriestemperaturen en ijzige wind. Soms voelt het alsof je als een ijspegel op de motor zit. Maar er schuilt ook gevaar in deze situatie, omdat naarmate je lichaamstemperatuur daalt, ook je denkvermogen vertraagt. Daarom is het van cruciaal belang om tijdens het motorrijden goed warm te blijven. Bovendien mag je niet onderschatten dat de gevoelstemperatuur bij hoge snelheden aanzienlijk lager ligt dan wanneer je gewoon loopt. Terwijl je rijdt, veroorzaakt de bewegende lucht een afkoeling van alles waarmee het in aanraking komt. De gevoelstemperatuur op de motorfiets ligt altijd zo'n zeven tot acht graden lager dan wanneer je stilstaat. Dus, als je van plan bent om in de winter te blijven rijden, is motor handvatverwarming zeker geen overbodige luxe.

Handvatverwarming zelf installeren

Met behulp van de meegeleverde installatie-instructies kun je verwarmde handvaten motor eenvoudig zelf monteren. Bijvoorbeeld, bij handvatverwarming Oxford wordt bevestigingsmateriaal zoals een metalen beugel, een kabelboom, kabelbinders en grip lijm meegeleverd. Bovendien zijn de nieuwste systemen van Oxford individueel uitgerust met ingebouwde veiligheidssystemen die de handvatverwarming automatisch uitschakelen wanneer de motor niet draait. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over een lege accu. Het is dan ook geen toeval dat Oxford bekend staat als de meest gerenommeerde en populairste leverancier van verwarmde handvatten. De Oxford HotGrips hebben wereldwijd een uitstekende reputatie. Niettemin zijn motor handvatverwarming van erkende merken zoals Koso en Vicma ook zeer aan te raden. Uiteindelijk hangt de keuze af van je budget en persoonlijke voorkeur. Naast handvatverwarming biedt NR1 Motor overigens nog een breed scala aan verwarmde producten voor motorrijders. We hebben een uitgebreid assortiment aan verwarmde motorkleding, variërend van jassen tot handschoenen.