2014 BMW F 800 GT Rearwheel Huggers

Rearwheel huggers zijn eigenlijk een moderne variant van het achterspatbord. De nauwe positionering ten opzichte van de band vermindert de verspreiding van spatwater en modder. Een rearwheel hugger beschermt je 2014 BMW F 800 GT overigens niet alleen tegen vuil. Het voorkomt namelijk ook schade aan de achterkant door opspattende stenen en puin. Tijdens het rijden kan er namelijk van alles omhoog worden geslingerd via het achterwiel. In onze uitgebreide selectie vind je zeker een geschikte rearwheel hugger voor je F 800 GT uit 2014. Ze bieden niet alleen de juiste bescherming, maar er zijn ook voldoende opties die aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl. Neem dus gerust een kijkje in ons assortiment.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Bodystyle Sportsline Rearwheel Hugger - Achterspatborden 2014 BMW F 800 GT
    Bodystyle Sportsline Rearwheel Hugger - Achterspatborden 2014 BMW F 800 GT
    € 122,95 - € 218,00 € 129,95 - € 229,95

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Rearwheel huggers voor je F 800 GT uit 2014 online bestellen

Rearwheel huggers bieden talrijke voordelen voor je 2014 BMW F 800 GT. In ons assortiment vind je rearwheel huggers die zowel lichtgewicht als duurzaam zijn. Bovendien zijn ze specifiek ontworpen om perfect te passen bij jouw BMW. Of je nu liever een strak design of een sportieve uitstraling hebt, je zult ongetwijfeld een optie vinden die perfect aansluit bij jouw wensen.

Een rearwheel hugger op je 2014 BMW F 800 GT installeren

Zorg er allereerst voor dat je alle benodigde materialen, zoals de bevestigingsmiddelen en instructies, bij de hand hebt. Als je een oudere BMW F 800 GT hebt, moet je mogelijk eerst de kettingkast verwijderen. Het is hierbij belangrijk dat je de bouten en schroeven insmeert en laat intrekken om breken te voorkomen. In het geval van voetsteunen kan een verlengstuk nodig zijn om de bouten los te maken. Nadat je klaar bent met de voorbereiding, kun je de rearwheel hugger voorzichtig op zijn plek plaatsen. Draai hem nog niet volledig vast, maar controleer eerst of de montagegaten en beugels correct uitgelijnd zijn. Verwijder de hugger motor vervolgens en plaats indien nodig rubberen afstandstukken. Het is ook handig kopervet aan te brengen op de schroefdraden en bevestigingsmiddelen. Maak daarna gecorrodeerde onderdelen schoon met een staalborstel. Plaats nu de rearwheel hugger terug en draai de bevestigingsbouten losjes vast. Zet de rearwheel hugger pas volledig vast als hij perfect is uitgelijnd met de band van je F 800 GT.

De voordelen van een rearwheel hugger voor je 2014 BMW F 800 GT

Rearwheel huggers zijn ontworpen om opspattend water effectief weg te houden van zowel jou als je BMW. Door nauwkeurig de contouren van de achterband te volgen, voorkomen ze tevens dat modder en zand omhoog worden geworpen. Dit resulteert in een drogere en schonere rijervaring en verbetert het algehele rijcomfort. Daarnaast biedt de rearwheel hugger bescherming aan de achterband tegen zware objecten. Hierdoor slijten de onderdelen aan de achterkant minder snel en profiteer je van een algehele langere levensduur. Naast deze voordelen zijn er ook motorrijders die rearwheel huggers simpelweg gebruiken om hun F 800 GT een strakkere uitstraling te geven.

Er zijn verschillende soorten rearwheel huggers

Rearwheel huggers voor je 2014 BMW F 800 GT zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo zijn er rearwheel huggers die je direct op de achterbrug kunt installeren. Dankzij de bijgeleverde montage onderdelen kun je ze heel gemakkelijk bevestigen. Als je de originele kettingkast wilt behouden, zijn er ook rearwheel huggers die je hierop kunt monteren. Houd er echter rekening mee dat deze optie een vaak een minder opvallend ontwerp heeft. Verder kun je kiezen voor rearwheel huggers met een geïntegreerde kettingkast. Hoewel deze optie een strak uiterlijk heeft, kan het iets uitdagender zijn om op maat te maken.

Koolstofvezel en kunststof rearwheel huggers

Er zijn verschillende materiaalopties beschikbaar voor rearwheel huggers op je 2014 BMW F 800 GT. Koolstofvezel is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en uitstekende beschermende eigenschappen. Daarbij is dit lichte materiaal buitengewoon sterk. Aan de andere kant zijn rearwheel huggers van kunststof, zoals ABS plastic, een meer betaalbare optie. Dit veelzijdige materiaal is eenvoudig te bewerken en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Bovendien is het licht van gewicht, slagvast en zeer schokbestendig.