2014 BMW F 800 R Benzinepomp of Brandstofpomp

Tijdens het rijden voorziet de benzinepomp van je 2014 BMW F 800 R de motor continue van brandstof. De pomp is in staat om constant de juiste hoeveelheid brandstof af te geven zodat de motor blijft werken. Als de pomp niet naar behoren werkt dan treden er problemen op bij het starten en accelereren. Daarom is het van essentieel belang  dat de brandstofpomp  van je BMW van hoge kwaliteit is. Er zijn verschillende soorten benzinepompen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. NR1 Motor heeft een verscheidenheid van brandstofpompen van erkende fabrikanten in het assortiment opgenomen. Maar daar laten we het niet bij, want we leveren ook allerlei vervangende onderdelen voor de benzinepomp motor. Bovendien hebben we verschillende kits voor het reviseren of vervangen van de brandstofpomp. Bekijk ons uitgebreide assortiment en bestel je benzinepomp tegen de laagste prijzen in onze online shop.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Benzinepompen of brandstofpompen voor je F 800 R uit 2014 online bestellen

Ons aanbod omvat zowel benzinepompen voor je 2014 BMW F 800 R als vervangende onderdelen en sets voor het onderhoud. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een benzinepomp reparatiekit, revisieset en montageset. Elke benzinepomp motor die wij op voorraad hebben is gemaakt van de beste materialen en levert gegarandeerd een optimale prestatie. Je kunt rekenen op een lange levensduur tegen een scherpe prijs. Bestel vandaag nog een benzinepomp motorfiets en ervaar de kwaliteit en het gemak van onze producten!

Het verschil tussen een mechanische en elektrische benzinepomp

Er zijn twee opties wat betreft een benzinepomp voor je BMW F 800 R. Allereerst is er de mechanische benzinepomp die gebruik maakt van het vacuüm van het inlaatkanaal. Dit vacuüm zorgt ervoor dat het membraan pulseert en regelt zo de toevoer van brandstof naar de carburateur. De tweede variant is de elektrische benzinepomp. Dit type heeft een diafragma wat door middel van stroomtoevoer pulseert. De mechanische benzinepomp wordt steeds vaker vervangen voor een elektrische variant. De elektrische pomp werkt namelijk stabieler en heeft geen toerental nodig om te starten. Daar komt bij dat het voor een hogere pompcapaciteit en brandstofefficiëntie zorgt. Doordat elektrische benzinepompen complexer zijn hebben ze doorgaans wel meer onderhoud nodig dan een mechanisch exemplaar. Bovendien zijn ze afhankelijk van de stroombron van je F 800 R.

De elektrische brandstofpomp van je 2014 BMW F 800 R testen

Je kunt een elektrische brandstofpomp testen door te meten of er 12 volt en massa aanwezig is op de stekker van de pomp. Let op dat je in de stekker zelf meet en niet de massa van het voertuig. Daarbij is het van belang dat je meet zodra je het contact van je F 800 R hebt ingeschakeld. Vervolgens kun je beide brandstofslangen van de elektrische benzinepomp lostrekken. Hierdoor kan de pomp onbelast te werk gaan wat betekent dat je geluid zou moeten horen. Indien nodig kun je de pomp helpen door hem een paar keer aan te tikken met het houten handvat van een hamer. Zodra dit werkt moet je de pomp maximaal 5 seconden laten draaien. Hierna kun je hem weer aansluiten en nogmaals proberen te starten. Je zult mogelijk zien dat vuil en dergelijke loskomt. Mochten deze stappen niet voldoende helpen dan kun je checken of je de pomp kunt openschroeven. Je kunt de pomp mogelijk met behulp van een revisieset herstellen. Als dit niet lukt kun je bij ons een vervangende benzinepomp motor bestellen.

Het onderhoud van een benzinepomp

Startproblemen, sputteren en verminderende acceleratie kunnen betekenen dat je benzinepomp toe is aan vervanging. Een brandstofpomp motor met problemen maakt vaak ook een zeurend geluid. Daarnaast zul je merken dat brandstoftoevoer onregelmatig is wat leidt tot verminderde prestaties. Als je de pomp van je BMW F 800 R goed onderhoud zou je hem na 144.000 tot 160.000 kilometer moeten vervangen. Wij hebben verschillende reparatiekits en revisiesets in ons aanbod die van pas komen bij het onderhoud van je benzinepomp motorfiets. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en te letten op tekenen van een slecht functionerende pomp kun je problemen vroegtijdig opsporen. Op deze manier voorkom je dat de motor van je BMW beschadigd raakt en kun je dus heel wat kosten besparen.

NR1 Motor helpt je graag

In de webshop van NR1 Motor vind je een uitgebreid assortiment aan producten voor je F 800 R uit 2014. We helpen je graag bij het kiezen van een geschikte brandstofpomp motorfiets. De mechanische benzinepompen van de fabrikant Mikuni zijn zeer geliefd. Daarnaast verkopen we veel elektrische brandstofpompen van P&W en Tourmax. Het komt overigens regelmatig voor dat motorrijders hun elektrische pomp te snel laten vervangen. In een aantal gevallen is het slechts een kwestie van versleten contactpunten. Daarom is het altijd de moeite waard om je pomp zorgvuldig na te kijken of te laten controleren door een gekwalificeerde monteur. Als je ervoor kiest om je elektrische pomp zelf te repareren dan zijn de revisiesets van Tourmax een aanrader.