2013 Gas Gas EC 125 Kettingspanners

Een kettingspanner is een klein onderdeel dat speciaal is ontworpen voor het afstellen van de ketting op je 2013 Gas Gas EC 125. Als je de ketting niet goed spant, zal hij sneller slijten en dus minder lang meegaan. Bovendien zul je al snel merken dat een te losse ketting tijdens het rijden problemen veroorzaakt. De originele kettingspanner van je EC 125 uit 2013 is waarschijnlijk gemaakt van staal. Het nadeel is echter dat dit materiaal niet voldoende bestand is tegen corrosie. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een kettingspanner van roestvrij staal of titanium. Deze materialen roesten niet, zijn sterker en hebben daardoor een langere levensduur.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kettingspanners voor je EC 125 uit 2013 online bestellen

Om de levensduur van je ketting optimaal te benutten, kunnen we je aanraden om te kiezen voor een kwalitatieve kettingspanner. Er zijn heel wat opties beschikbaar die compatibel zijn met je 2013 Gas Gas EC 125. Je hebt keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat je gemakkelijk een ketting spanner motor kunt vinden die aan jouw wensen voldoet. Bovendien staat ons team klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale kettingspanner.

Een kettingspanner op je 2013 Gas Gas EC 125 gebruiken

De kettingspanner bevindt zich op het frame van je Gas Gas EC 125, meestal bij het achterwiel of op de achterbrug. Het heeft een mechanisme waarmee je de spanning van de ketting eenvoudig kunt aanpassen. Er zijn uiteraard diverse kettingspanners verkrijgbaar, en de werking kan variëren afhankelijk van het merk en model. Bijvoorbeeld, een kettingspanner kan een centrale bout hebben die je met behulp van een sleutel van de achterbrug kunt losdraaien om de ketting strakker te spannen. Hierbij is het wel nodig om eerst het wiel van je EC 125 iets los te draaien zodat de kettingspanner kan bewegen. Het doel van de kettingspanner is in ieder geval om de ketting strakker te spannen. Tegelijkertijd is het belangrijk dat je de ketting niet zo strak spant dat deze niet vrij kan bewegen, aangezien dit ook schade kan veroorzaken.

Het belang van een kettingspanner

Het is belangrijk dat de ketting van je Gas Gas EC 125 de juiste spanning heeft om vroegtijdige slijtage te voorkomen. Door gebruik en blootstelling aan spanning en schokken zal de ketting namelijk geleidelijk langer worden. Met behulp van een kettingspanner kun je de ketting van je EC 125 correct afstellen. Hierbij moet je ervoor zorgen dat de ketting niet te los, maar ook zeker niet te strak zit. De ketting staat namelijk in verbinding met de achterbrug, en deze achterbrug zit niet vast. Tijdens het rijden beweegt de achterbrug, en de ketting moet de vrijheid hebben om mee te bewegen.

De ketting van je 2013 Gas Gas EC 125 afstellen

Over het algemeen moet je de spanning van je ketting elke 500 tot 1000 kilometer controleren. Deze onderhoudsinterval valt ongeveer gelijk met de interval voor het smeren van de ketting. Natuurlijk kan het zijn dat je de ketting eerder moet spannen, bijvoorbeeld omdat je merkt dat het schakelen niet soepel gaat. Bij het afstellen van de ketting moet je ruimte overhouden aan de onderzijde van de ketting, meestal is 2 tot 3 centimeter voldoende. Het exacte getal kan echter per motorfiets verschillen. Kijk daarom altijd even in de handleiding van je Gas Gas.

Onderhoud van de kettingspanner

Voor veel eigenaren van een 2013 Gas Gas EC 125 is de kettingspanner echt een uitkomst. Het maakt het afstellen van de ketting namelijk een fluitje van een cent. Door de kettingspanner schoon te houden en af en toe te smeren, kun je er lange tijd van genieten. Desondanks heeft zelfs een ketting spanner motor een beperkte levensduur, dus op een gegeven moment zul je hem moeten vervangen. NR1 Motor biedt een uitgebreide selectie kettingspanners voor je EC 125 uit 2013. Ze zijn allemaal van hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd door erkende leveranciers, en bovendien zeer scherp geprijsd.