1980 Harley-Davidson Low Rider FXS Dynamo

De dynamo heeft namelijk de belangrijke taak om de bewegingsenergie van je 1980 Harley-Davidson Low Rider FXS om te zetten in elektrische energie. Deze energie wordt vervolgens via de spanningsregelaar in de juiste mate overgebracht naar de accu. De accu heeft op zijn beurt de taak om stroom te leveren aan andere elektrische componenten. Dit hele proces is noodzakelijk voor een efficiënte en soepele werking. Met de toenemende vraag naar elektrische apparaten en onderdelen kunnen we niet meer zonder een goed functionerende dynamo motor. Daarom biedt NR1 Motor een breed scala aan hoogwaardige dynamo’s van gerenommeerde merken voor je Low Rider FXS uit 1980. Naast dynamo’s bieden we ook alle vervangende onderdelen om je huidige dynamo te reviseren.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Dynamo’s voor je Low Rider FXS uit 1980 online bestellen

Op de dynamo van je 1980 Harley-Davidson Low Rider FXS zitten spoelen die stroom creëren wanneer magneten om het vliegwiel draaien. Dit vliegwiel is bevestigd op de krukas. De werking verschilt wat dat betreft niet veel met die van een dynamo op een fiets. Wel vereist een dynamo motor aanzienlijk meer vermogen om alle elektrische componenten van stroom te voorzien. Bovendien heeft je Harley-Davidson Low Rider FXS doorgaans een spanningsregelaar om ervoor te zorgen dat de spanning constant blijft.

Een defecte dynamo op je 1980 Harley-Davidson Low Rider FXS herkennen

Een dynamo die te veel of te weinig vermogen levert, kan voor heel wat problemen zorgen. De dynamo van je Low Rider FXS is namelijk verantwoordelijk voor het opladen van de accu. Wanneer dit niet gebeurt, zal de accu leeglopen of helemaal niet meer werken. Een defecte dynamo kan ook resulteren in onregelmatige motorprestaties, zoals moeite met starten, haperen of vermogensverlies. Daarbij kan een slechtwerkende dynamo ervoor zorgen dat je verlichting flikkert of dimt en ongewone geluiden veroorzaken zoals rammelen, brommen en piepen. Wanneer de dynamo motor juist te veel stroom levert, ontstaat er een te hoge spanning waardoor de accu kan smelten. Dit kan op den duur zelfs leiden tot kortsluiting of brand. Het is daarom belangrijk om de dynamo motorfiets van je Harley-Davidson regelmatig te onderhouden.

Het meten en testen van de dynamo

Voor het meten en testen van de dynamo van je Harley-Davidson Low Rider FXS heb je een multimeter nodig. De dynamo heeft drie draden die je kunt doormeten om de verbinding te controleren. Je moet elke combinatie tussen de drie draden meten om er zeker van te zijn dat ze goed werken. Meet ook de laadstroom van de dynamo via de stekker die naar de spanningsregelaar loopt. Dit doe je door de testpennen op twee draden te zetten. Als je de laadstroom van de dynamo meet, zorg er dan voor dat je Low Rider FXS tot 5000 toeren brengt. De multimeter moet tussen de 75 en 80 volt aangeven, wat de spanningsregelaar terugbrengt tot tussen 13,8 en 14,8 volt. Het is belangrijk dat de spanningsregelaar de laadstroom van de dynamo terugbrengt om te voorkomen dat de accu beschadigt. Ook de weerstand van de dynamo kun je meten met behulp van de multimeter. De waarde voor deze meting mag niet hoger zijn dan 0,2 tot 0,6 ohm.

Het onderhoud van de dynamo

Naast het meten en testen van de dynamo van je Harley-Davidson is het ook belangrijk om andere onderhoudstaken uit te voeren. De meetmethoden om je dynamo te testen, zoals beschreven in de bovenstaande tekst, zijn een goed begin. Daarnaast is het belangrijk om een visuele inspectie uit te voeren om losse verbindingen, beschadigingen en corrosie te ontdekken. Als je merkt dat de dynamo slecht presteert, kun je ervoor kiezen om hem te reviseren of te vervangen. In de meeste gevallen is het reviseren van de dynamo goedkoper, terwijl het toch dezelfde prestaties kan leveren als een nieuwe dynamo. NR1 Motor biedt zowel vervangende componenten voor een dynamo motorfiets als volledig nieuwe dynamo’s aan.

Voor betrouwbare en krachtige prestaties

Als motorrijder begrijp je als geen anders hoe cruciaal het is om te kunnen vertrouwen op de technologie die de aandrijving van je 1980 Harley-Davidson Low Rider FXS verzorgt. Een van de belangrijkste elektronische componenten van je voertuig is de dynamo motorfiets. Onze dynamo’s zijn ontworpen om uitstekende prestaties te leveren en zijn bestand tegen verschillende rijomstandigheden. Op deze manier voedt de dynamo de elektrische onderdelen optimaal. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige dynamo motor, dan hoef je niet verder te zoeken. De dynamo’s in het assortiment van NR1 Motor zijn voordelig geprijsd en de perfecte keuze voor jouw Low Rider FXS uit 1980.