1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I Eindkappen

Met eindkappen kun je de uitstraling van de uitlaat van je 1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I personaliseren. Ga je voor een traditionele recht afgesneden eindkap, of wil je juist een meer opvallend schuin afgesneden exemplaar? Wij hebben van beide opties verschillende varianten beschikbaar. Daarnaast verschillen de eindkappen onderling ook in materiaal. Er zijn kappen van gefreesd aluminium, of nog duurzamer, van carbon. En de afwerkingen variëren van glanzend tot mat; je opties zijn eindeloos. Dit komt doordat toonaangevende fabrikanten als Arlen Ness, Akrapovič en LA Choppers begrijpen dat smaken verschillen. Daarom werken wij met hen samen om jou een zo compleet mogelijk aanbod aan eindkappen voor je Electra Glide Standard FLHT/I uit 1985 te bieden.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Eindkappen voor je Electra Glide Standard FLHT/I uit 1985 online bestellen

De eindkap vormt niet alleen een functioneel onderdeel van de uitlaat van je 1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I, maar het bepaalt ook deels de uitstraling en het geluid van de uitlaat. Met deze stijlvolle accessoire kun je het uitlaatsysteem daarom een stukje aantrekkelijker maken. Het maakt overigens niet uit of je nog altijd de standaard fabrieksuitlaat van je Harley-Davidson hebt, of ondertussen een upgrade hebt uitgevoerd. In ons ruime assortiment vind je voor elk soort uitlaat een eindkap die compatibel is.

De functie van de eindkap op je 1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I

Een eindkap is de afsluiting die je aan het uiteinde van de uitlaatpijp van je Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I plaatst. Naast dat ze bijdragen aan de esthetiek van de uitlaat, kun je ze ook gebruiken om de geluiden die de uitlaatgassen produceren te versterken of te verzachten. Met hun vorm kunnen ze de akoestiek van de uitlaatgassen namelijk kanaliseren, zodat je bijvoorbeeld een harder geluid krijgt. Eindkappen voor je Electra Glide Standard FLHT/I zijn verkrijgbaar met een enkelwandig of dubbelwandig ontwerp. De enkelwandige kappen zijn doorgaans lichter van gewicht en tevens goedkoper. Door de lichtere constructie zijn ze echter ook sneller vatbaar voor beschadigingen, met name door rondvliegende stenen en vuil. Een dubbelwandige eindkap daarentegen is een stuk duurzamer en heeft een langere levensduur. Door de tweelaagse constructie zijn ze ook beter in staat om het geluid van de uitlaat aan te passen.

Het geluid van je 1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I aanpassen met een eindkap

Doordat de eindkap zich aan het einde van de uitlaat van je Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I bevindt, kan deze het geluid dat het uitlaatsysteem produceert manipuleren. Hierbij speelt het formaat en de vorm van de kap een grote rol. Met een extra brede of grote eindkap kun je bijvoorbeeld het geluid uit de uitlaat versterken en dieper laten klinken. Dit komt doordat het grote en brede formaat meer akoestiek toelaat, waardoor de uitlaatgassen langer kunnen kanaliseren. Een eindkap met een kleinere diameter en langere lengte kan daarentegen het geluid juist verminderen. Wanneer de eindkap als het ware nauw is, zal het de akoestiek van de uitlaatgassen bemoeilijken, net als een uitlaatdemper. Vandaar dat het raadzaam is om speciale aandacht te schenken aan de grootte en vorm van de eindkap voor je Electra Glide Standard FLHT/I.

De juiste maat eindkap

De eindkappen in deze categorie zijn compatibel met je Electra Glide Standard FLHT/I uit 1985, maar als je twijfelt over de maat, kun je het volgende doen. De maat van de eindkap is gebaseerd op de buitendiameter van de uitlaat, omdat dit is waar je de kap bevestigt. Je kunt deze buitendiameter dus opmeten om de juiste maat te bepalen. Het is overigens belangrijk dat er voldoende speling overblijft tussen de grond en de eindkap. Je wilt namelijk niet dat de eindkap tijdens het rijden de grond kan raken.

Vervangende eindkappen van carbon

De meeste eindkappen in ons assortiment zijn vervaardigd van carbon. Dit materiaal is opmerkelijk hittebestendig en duurzaam, en ondanks de stevige constructie toch licht van gewicht. Daarom is een vervangende eindkap van carbon doorgaans de beste optie voor je 1985 Harley-Davidson Electra Glide Standard FLHT/I. Bovendien heb je keuze uit verschillende afwerkingen, van glanzend chroom tot een exemplaar in mat zwart. Bekijk ons aanbod en kies de meest geschikte optie die het beste aansluit bij je Harley-Davidson.