1985 Honda TRX 125 Fourtrax Dempingsmateriaal

Het dempingsmateriaal dat zich in de uitlaat van je 1985 Honda TRX 125 Fourtrax bevindt, vervult een belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat de motor niet meer geluid produceert dan wettelijk is toegestaan. Door gebruik zal het dempingsmateriaal in de uitlaat echter langzaam samendrukken en steviger worden. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je TRX 125 Fourtrax uit 1985 meer lawaai maakt dan wenselijk is. Om te voorkomen dat je het wettelijke maximum overschrijdt, moet je het dempingsmateriaal op tijd vervangen. Bij ons vind je dempingsmateriaal van erkende leveranciers zoals Acousta-Fil, Akrapovic en Moose Racing. Maak een keuze uit verschillende soorten dempingsmateriaal uitlaat en zorg ervoor dat je tweewieler optimaal kan presteren.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Dempingsmaterialen voor je TRX 125 Fourtrax uit 1985 online bestellen

Voor jouw oren kan het geluid van een krachtig accelererende 1985 Honda TRX 125 Fourtrax een prachtige melodie zijn. Echter, wanneer jij hard optrekt, kan het harde geluid voor omwonenden en het overige verkeer overlast veroorzaken. Daarom bestaat er dempingsmateriaal dat je kunt gebruiken om het geluid van de uitlaat onder controle te houden. Met dempingsmateriaal uitlaat kun je tevens de prestaties van je Honda herstellen naar het oorspronkelijke niveau.

Vervang het dempingsmateriaal van je 1985 Honda TRX 125 Fourtrax op tijd

Over het algemeen gaat het dempingsmateriaal van je Honda TRX 125 Fourtrax 2 jaar of 12.000 kilometer mee. Het is belangrijk dat je het dempingsmateriaal uitlaat motor op tijd vervangt, omdat het door gebruik kan slijten. Hierdoor zal het geluid niet optimaal gedempt kunnen worden, wat niet alleen onwenselijk is voor jezelf maar ook voor het overige verkeer. Daarbij kan het ertoe leiden dat je het wettelijk vereiste geluidsniveau overschrijdt met een te luide uitlaat. En dat is nog niet alles, want het is ook niet bevorderlijk voor de levensduur van de uitlaat als het materiaal aanzienlijk versleten is. Zorg er daarom voor dat je het dempingsmateriaal uitlaat van je TRX 125 Fourtrax op tijd vernieuwt.

De materiaalkeuze voor dempingsmateriaal

Het overgrote deel van het dempingsmateriaal bestaat uit glasvezel. Fabrikanten kiezen voor glaswol van glasvezels vanwege het uitstekende vermogen om geluid te absorberen, een cruciaal kenmerk voor dempingsmateriaal. Daarnaast is het lichtgewicht, heeft het een lange levensduur en is het bestand tegen hoge temperaturen. Met name dit laatste is van belang, aangezien de temperaturen in de uitlaat bijzonder hoog kunnen oplopen.

Dempingsmateriaal draagt bij aan de prestaties van je 1985 Honda TRX 125 Fourtrax

Het dempingsmateriaal heeft op verschillende manieren invloed op de prestaties van je Honda TRX 125 Fourtrax. Ten eerste kan versleten of beschadigd dempingsmateriaal uitlaat leiden tot een verlies van vermogen en zelfs resulteren in verkleuring of verbranding van de onderdelen van de uitlaat. Als je dus opmerkt dat er vezels uit de uitlaat komen of de uitlaat oververhit lijkt te raken, is het hoogstwaarschijnlijk tijd om het dempingsmateriaal te vervangen. Ook als je hoort dat het geluid geleidelijk luider toeneemt, is het aan te raden actie te ondernemen.

Daarnaast maakt het type dempingsmateriaal dat je gebruikt een verschil. Dichter verpakt dempingsmateriaal biedt over het algemeen betere warmte-isolatie en een langere levensduur. Aan de andere kant is lichter verpakt dempingsmateriaal, hoewel minder duurzaam, lichter van gewicht en kan het geluid beter dempen. Het is ook afhankelijk van het type motor dat je TRX 125 Fourtrax heeft. Zo heb je voor een single of V-twinmotor doorgaans een dichter dempingsmateriaal nodig omdat dit de hoge temperaturen beter aan kan. Bedenk daarom goed wat de behoeften van jouw Honda zijn en stem je keuze af op je persoonlijke voorkeuren.

Zelf het dempingsmateriaal vervangen

In veel gevallen kun je het vervangen van het dempingsmateriaal zelf uitvoeren. Afhankelijk van het ontwerp van de uitlaat van je TRX 125 Fourtrax, kun je de demper openmaken door de popnagels uit de mantel te boren. Vervolgens kun je het oude dempingsmateriaal uitlaat motor verwijderen en vervangen door nieuw materiaal. Het is wel belangrijk dat je naast dempingsmateriaal ook nieuwe popnagels bestelt, zodat je de uitlaat weer helemaal compleet kunt maken.

Naast verkeersregels zijn er ook geluidsregels

Een snelle rit op je 1985 Honda TRX 125 Fourtrax is een groot plezier en voor velen een leuk uitje. Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over een ongewenste brief van het CJIB als je je aan de verkeersregels houdt. Echter, naast de verkeersregels gelden er ook geluidsregels waar je je aan dient te houden. Door de decibellen te meten, kunnen ze vaststellen of jij niet te veel herrie produceert. Als je opmerkt dat de uitlaat van je TRX 125 Fourtrax uit 1985 wel heel veel geluid maakt, kan het zeker geen kwaad om het geluidsniveau te meten. Mogelijk heb je nieuw dempingsmateriaal uitlaat nodig.