1999 Honda CMX 250 C Rebel Bougiekabel

De bougiekabel motor speelt een cruciale rol in de werking van je 1999 Honda CMX 250 C Rebel. Deze kabel is namelijk verantwoordelijk voor het transporteren van de hoogspanning van de bobine naar de bougie. Hedendaagse bougiekabels motorfiets zijn van uitstekende kwaliteit en ontworpen om lang mee te gaan. Het blijft echter een gebruiksvoorwerp en je zult de bougiekabel vroeg of laat moeten vervangen. Naarmate je de kabel meer gebruikt zal het geleidingsvermogen afnemen waardoor je bougie minder goed kan presteren. Daarnaast krijgen bougiekabels te maken met uiteenlopende weersomstandigheden die op den duur haarscheurtjes veroorzaken. Zodoende is het een goed idee om de kabels van je CMX 250 C Rebel uit 1999 om de zoveel tijd te vervangen. In het assortiment van NR1 Motor vind je vervangende bougiekabels van de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijzen.

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bougiekabels voor je CMX 250 C Rebel uit 1999 online bestellen

Zoals je misschien wel ziet zijn er verschillende soorten bougiekabels motorfiets verkrijgbaar. Elk type bougiekabel motor heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het kiezen van de juiste kabel kan het verschil maken tussen een soepele en een oncomfortabele rit. De medewerkers van NR1 Motor kunnen je alles vertellen over bougiekabels voor je 1999 Honda CMX 250 C Rebel. Wij kennen ons assortiment en helpen je graag bij het kiezen van de juiste bougiekabel.

Verschillende soorten bougiekabels

De beste bougiekabel voor je 1999 Honda CMX 250 C Rebel biedt de juiste balans tussen weerstand en elektromagnetische interferentie. We meten de weerstand van een bougiekabel in ohm. Hoe lager de ohm-waarde, des te minder weerstand de kabel geeft tegen elektrische stroom. Over het algemeen staat een hogere ohm-waarde gelijk aan een minder efficiënt brandstofverbruik en lagere prestaties. Daarnaast is het belangrijk dat de bougiekabel zo min mogelijk de elektronische componenten van je 1999 Honda CMX 250 C Rebel verstoord. Elektromagnetische interferentie (EMI) en radiofrequentie-interferentie (RF) zijn met name een probleem voor moderne modellen. Hedendaagse elektrische ontstekingen geven een hogere lading af wat een elektromagnetisch veld om de kabel creëert. Wanneer dit veld te sterk is kan het tot storingen leiding in de communicatiesystemen en nabijgelegen elektrische componenten. De juiste weerstand en interferentie zijn dus verantwoordelijk voor het brandstofverbruik en de prestaties van je 1999 Honda CMX 250 C Rebel. Daarnaast is het belangrijk dat de bougiekabel motor bestand is tegen de hoge temperaturen en grote hoeveelheid spanning die het te verduren krijgt. Om de beste weerstand en interferentie te kunnen bieden leveren fabrikanten bougiekabels met verschillende kernmaterialen.

De beste materiaalkeuze voor je 1999 Honda CMX 250 C Rebel

Wat betreft bougiekabels voor je 1999 Honda CMX 250 C Rebel heb je keuze uit verschillende kernmaterialen. Bougiekabels motorfiets met een massieve koperen kern hebben een geleider van massief koperdraad. Koper geleidt elektriciteit zeer goed en heeft een lange levensduur heeft. Bougiekabels met een koolstofkern hebben daarentegen een geleider van koolstofvezel. Koolstofvezel geleidt elektriciteit minder goed dan koper, maar het heeft als voordeel dat het minder storingsgevoelig is. Daarnaast zijn er bougiekabels met een spiraalvormige kern ontworpen van roestvrij staal en koper. Deze combinatie van materialen kan storingen beter onderdrukken dan een massieve koperen kern, maar biedt ook een hogere weerstand. De levensduur ligt wel hoger doordat de kern doorgaans vertind is om oxidatie te voorkomen.

De levensduur van een bougiekabel

De bougiekabel motor is een onderdeel wat je gelukkig niet al te vaak hoeft te vervangen. Gemiddeld gaat de bougiekabel van je 1999 Honda CMX 250 C Rebel namelijk 50.000 km mee. Houd er wel rekening mee dat de levensduur per merk en model kan variëren. Het kan dus goed zijn dat je de kabel al eerder moet laten vervangen. Ons aanbod omvat een ruime selectie aan vervangende bougiekabels motorfiets die compatibel zijn met je Honda CMX 250 C Rebel.

Het onderhoud van de bougiekabel

Het regelmatig onderhoud van de bougiekabel van je 1999 Honda CMX 250 C Rebel zorgt ervoor dat het ontstekingssysteem optimaal blijft functioneren. Het is belangrijk dat je de kabels visueel inspecteert. Zoek naar beschadigingen zoals scheurtjes en slijtage. Als de bougiekabels motorfiets beschadigd en versleten zijn kun je ze het beste vervangen. In het assortiment van NR1 Motor vind je alles wat je hiervoor nodig hebt. wij leveren zowel volledige kabelsets als losse aansluitingen en kabels.