1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat Remschijven Motor

Hoewel remschijven over het algemeen minder snel slijten dan remblokken, zijn ze toch onderhevig aan slijtage. De snelheid waarmee de remschijven van je 1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat slijten, wordt onder andere bepaald door de kwaliteit en het type remschijven motor dat je gebruikt. Zo zullen gesinterde remblokken, hoewel ze meer remkracht bieden, doorgaans sneller slijten. Ook je rijstijl speelt een grote rol bij de slijtage van de remschijven. Het abrupt en frequent remmen, vooral bij hoge snelheden, kan de levensduur van de motor remschijven aanzienlijk verkorten. Als het tijd is om de remschijven te vervangen, kun je bij NR1 Motor terecht voor een nieuw exemplaar. Ons assortiment staat vol met geschikte remschijven voor je ZX-10 Tomcat uit 1988.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Remschijven voor je ZX-10 Tomcat uit 1988 online bestellen

Remschijven voor je 1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat zijn verkrijgbaar met verschillende profielen, zoals geperforeerd of gegroefd. Geperforeerde remschijven zijn populair vanwege hun duurzaamheid en lichtgewicht. Voor meer remkracht zijn remschijven motor met sleuven echter de beste keuze. Deze modellen kunnen namelijk maximaal contact met de remblokken bieden. Bovendien zorgen de sleuven voor een optimale warmteafvoer. Ongeacht welk ontwerp je kiest, je kunt er zeker van zijn dat je goede kwaliteit in huis haalt. De nieuwste generatie remschijven voor je Kawasaki is namelijk lichter, maar minstens net zo sterk als hun voorgangers.

De levensduur van remschijven op je 1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat de motor remschijven van je Kawasaki ZX-10 Tomcat langer meegaan. Ten eerste speelt je rijstijl een belangrijke rol bij de levensduur van je remschijven. Regelmatig hard rijden en abrupt remmen zullen je motorfiets remschijven sneller doen slijten. Door gematigd te remmen en je ZX-10 Tomcat uit te laten rollen, kun je slijtage deels tegengaan. Daarnaast is het waar dat remschijven motor van hoge kwaliteit aanzienlijk langer meegaan. Gerenommeerde leveranciers passen namelijk duurzamere constructies en materialen toe. Tot slot is het gewicht van je Kawasaki, de hoeveelheid bagage en het vervoeren van een extra passagier van invloed op de belasting van de remschijven. Des te zwaarder het gewicht, des te meer remdruk er nodig is.

Tekenen van versleten remschijven

Wanneer de remschijven van je Kawasaki ZX-10 Tomcat slijten, worden ze steeds dunner. Een van de beste manieren om te controleren of de remschijven versleten zijn, is dan ook door ze op te meten. Fabrikanten leveren remschijven motorfiets namelijk ook met een minimale dikte. Als de remschijven bijvoorbeeld oorspronkelijk 1,7 mm dik waren, kan de fabrikant een minimale dikte van 1,4 mm opgeven. Om er zeker van te zijn dat je er op tijd bij bent, is het verstandig om de remschijven elke 20.000 tot 30.000 kilometer met een schuifmaat te meten.

De motor remschijven zijn ook versleten als ze erg verbogen zijn. Oververhitting of een ongeluk kan ervoor zorgen dat de remschijf zijn oorspronkelijke vorm verliest. Je kunt mogelijk proberen de remschijf recht te buigen met behulp van speciaal gereedschap. In het geval van een ongeluk kun je de remschijf echter beter geheel vervangen. Het tijdig vervangen van versleten remschijven zorgt voor een veilige en efficiënte werking van het remsysteem en draagt bij aan de algehele veiligheid van je ZX-10 Tomcat.

Standaard of zwevende remschijven voor je 1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat

Je hebt de keuze tussen standaard remschijven en zwevende remschijven voor je Kawasaki ZX-10 Tomcat. Een van de nadelen van de standaard remschijven is dat ze minder goed bestand zijn tegen hoge temperaturen. Hierdoor kunnen ze bij langdurige blootstelling aan warmte kromtrekken. Om ervoor te zorgen dat de remschijven motor sneller afkoelen, kun je beter niet de rem ingedrukt houden tijdens het stilstaan. Zwevende remschijven bestaan uit twee delen, waardoor ze temperatuurverschillen beter kunnen verwerken. Bovendien hebben deze schijfremmen motor het voordeel dat zijdelingse krachten op de wielnaaf niet worden doorgegeven aan de remblokken. Deze zijdelingse krachten kunnen de remblokken onnodig naar binnen drukken. Dit kan de remkracht en remrespons van je ZX-10 Tomcat benadelen.

Upgrade je remvermogen

Ons assortiment remschijven voor je 1988 Kawasaki ZX-10 Tomcat omvat toonaangevende fabrikanten zoals EBC, Brembo en Arlen Ness. We bieden upgrades aan die zorgen voor meer remvermogen en een verbeterde kwaliteit. Deze remschijven motor zijn vervaardigd van duurzame materialen, zoals RVS en HPSR staal. Ook ondergaan ze een speciale behandeling om roestvorming tegen te gaan. Daarnaast bieden we diverse remschijven aan die volledig uitwisselbaar zijn met de originele remschijven van je Kawasaki. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een ruime selectie aan montagemateriaal, waaronder remschijfbouten, zodat je alles moeiteloos kunt monteren. Je kunt al onze producten direct bekijken en nieuwe remschijven voor je ZX-10 Tomcat uit 1988 online bestellen.