1994 Kawasaki AR 125 Motor Ketting

Wij leveren diverse motor kettingen die compatibel zijn met jouw AR 125 uit 1994. Met de juiste motorketting kun je de prestatie maximaliseren en haal je het beste uit je motor. Een motor ketting zorgt namelijk voor een efficiënte overdraging van het vermogen van de motor naar het aandrijfwiel te geleiden. Ook is een motor ketting een betaalbare, onderhoudsarme en bestendige optie voor je 1994 Kawasaki AR 125. Je hoeft de ketting alleen regelmatig na te lopen, te smeren en aan te spannen. Wanneer je oude ketting versleten is dan kun je een nieuw exemplaar heel eenvoudig bij ons bestellen. Wij hebben een compleet assortiment aan kettingen van gerenommeerde merken binnen de motorbranche.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. D.I.D Ketting op maat
    D.I.D Ketting op maat Universeel product
    € 0,15 - € 2,11 € 0,19 - € 2,11

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motor kettingen bestellen voor je AR 125 uit 1994

Bij het uitkiezen van een motor ketting voor je 1994 Kawasaki AR 125 is het belangrijk dat je de juiste combinatie kiest van ketting en tandwielen. De juiste keuze maken is niet altijd even makkelijk, daarom helpen we je graag een handje. Op deze pagina hebben we alle geschikte kettingen voor jouw Kawasaki AR 125 op een rijtje gezet. We gaan er wel vanuit dat je de standaardmaat ketting en tandwielen gebruikt. Onze standaard en zelfsmerende motorkettingen presteren goed onder verschillende weersomstandigheden en zijn gemaakt voor dagelijks gebruik. Bovendien zijn de motorkettingen in ons assortiment makkelijk in onderhoud, duurzaam en eenvoudig te monteren.

Verschillende soorten motorkettingen voor je 1994 Kawasaki AR 125

Er zijn een aantal motorkettingen die je kunt gebruiken voor je AR 125 uit 1994 zoals de standaard, O-ring of X-ring ketting. De meest voordelige en simpele motorketting is de standaard ketting. Dit type heeft namelijk geen afdichtingssysteem wat de pennen en rollen bij elkaar houdt. Daarom moet je een standaard ketting regelmatig smeren en afstellen zodat deze langer meegaat. Een O-ring of een X-ring ketting vergt veel minder onderhoud en wordt steeds vaker gekozen. Deze zelfsmerende kettingen hebben een afdichting bij de pennen en rollen die in de fabriek wordt gevuld. De afdichting zorgt er ook voor dat de ketting vrij van stof en viezigheid blijft. Het verschil tussen de O-ring en de X-ring ketting is de ring van de motorketting. Een O-ring is een kunststof exemplaar met een eenvoudig ontwerp terwijl een X-ring voorzien is van twee lippen. Dankzij de lippen heeft de X-ring ketting twee barrières voor het binnen houden van het smeermiddel wat ook de rolweerstand vergroot. Als je dus graag een zelfsmerende ketting wilt voor je AR 125 met zo min mogelijk weerstand, kies dan voor een X-ring ketting.

Het smeren van je motorketting

De ketting van je Kawasaki AR 125 is een essentieel onderdeel, zonder een complete aandrijving start je motor immers niet. Doordat de ketting constant in beweging is tijdens het rijden heeft het regelmatig onderhoud nodig. Het is belangrijk dat je de ketting en tandwielen van je AR 125 in topconditie houdt. Tijdens het onderhoud van je motor is het verstandig om je ketting even na te lopen. Je kunt de ketting van je Kawasaki zelf aanspannen en smeren met behulp van een kettingreiniger of kettingspray. Gebruik voor het smeren van je ketting liever geen producten die niet voor een motorketting bedoeld zijn, zoals WD-40. Het is altijd beter om een gespecialiseerde kettingspray te gebruiken. Een andere optie is om een kettingsmeersysteem aan te schaffen, deze leveren we ze wel als handmatige als automatische versie. Met zo'n systeem hoef je alleen aan een knop aan je stuur te draaien om je ketting te voorzien van een smeermiddel. Het kettingsmeersysteem gebruikt namelijk vacuüm om de ketting regelmatig te smeren.

Het vervangen van je motorketting

De ketting van je 1994 Kawasaki AR 125 gaat met regelmatig onderhoud zo’n 20.000 tot 35.000 kilometer mee. Als je motorketting aan vervanging toe is dan kun je deze heel eenvoudig zelf vervangen. Er zijn tevens voldoende instructievideo’s te vinden die je kunnen begeleiden bij het vervangen van je ketting. Heb je liever meer informatie, bekijk dan een van onze handige werkplaatshandboeken. Een handboek geeft je een uitgebreid stappenplan zodat het werken aan je Kawasaki zo klaar is. Zorg ervoor dat je je ketting in ieder geval op tijd vervangt. Als je te lang met een versleten motorketting blijft doorrijden dan heeft dit vaak geen goede gevolgen voor je motor. Een versleten ketting kan namelijk gaan slippen of afglijden tijdens het rijden.