1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic Contactslot

Het vervangen van een contactslot op je 1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic is redelijk eenvoudig zelf uit te voeren en kost vaak niet veel. Na verloop van tijd kunnen vocht en vuil echter hun tol eisen op het contactslot motor. Veiligheid is een belangrijke zaak, dus geef dieven vooral geen kans. Als je op zoek bent naar de meest veilige optie, dan is een motor contactslot met RFID-technologie een uitstekende keuze. Bij NR1 Motor hebben we onder andere het M-Lock contactslot van Motogadget. Dit geavanceerde digitale systeem vormt de beste vervanging voor het standaard mechanische contactslot. Zo kun je met een gerust hart je motor van het jaar Vulcan VN 1500 Classic uit 1998 op slot zetten, wetende dat hij veilig op zijn plek blijft staan. Bekijk het assortiment van NR1 Motor eenvoudig online en bestel jouw nieuwe contactslot tegen de laagste prijzen.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Contactsloten voor je Vulcan VN 1500 Classic uit 1998 online bestellen

Zodra je het contactslot inschakelt, wordt de elektriciteit van de startknop doorgegeven aan het elektrische systeem van je 1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic. Hoewel het contactslot motor meestal probleemloos werkt, bestaat er altijd een kans dat het slot het op een dag begeeft. Mocht dat het geval zijn, dan kun je bij NR1 Motor een nieuw contactslot voor je Kawasaki bestellen. We bieden niet alleen nieuwe contactsloten aan, maar ook diverse vervangende onderdelen. Zodoende kun je bij ons ook terecht voor een nieuwe ontstekingsschakelaar, elektrische schakelaar, condensator of reparatiekit.

Het contactslot op je 1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic verplaatsen

Als je Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic een 3-draads contactslot heeft, kun je dit vrij gemakkelijk verwijderen en verplaatsen. Hiervoor kun je motorsteunen of contactslot beugels en tabs die aangelast of vastgeschroefd zijn gebruiken. Als de contactschakelaar zich op het dashboard of de benzinetank van je Vulcan VN 1500 Classic bevindt, moet je eerst de kabelboom aanpassen. Verwijder in dat geval het contactslot motor en leidt de kabels om naar de gewenste locatie.

Wat te doen als het contactslot geen contact maakt

Het is behoorlijk vervelend als je op pad wilt gaan en het contactslot van je Kawasaki niet meewerkt. Als eerste kun je even controleren of alle kabels nog stevig zijn aangesloten. Bij het opbergen van je Vulcan VN 1500 Classic zijn we vaak geneigd om te draaien en te steken. Al deze manoeuvres kunnen leiden tot het breken of losraken van de kabels. Mocht dit niet het probleem zijn, dan is het tijd om de handen uit te mouwen te steken en het contactslot grondig te reinigen. Verwijder het contactslot motor en haal het uit elkaar, zodat je het grondig kunt schoonmaken. Vervolgens kun je het insmeren met een speciale spray voor contactsloten. Als dit nog steeds geen oplossing biedt, is het contactblok achter het slot mogelijk versleten. In dat geval heb je een nieuw contactblok nodig om het versleten exemplaar te vervangen.

Tekenen van een versleten contactslot op je 1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic

Het is vanzelfsprekend dat je het motor contactslot moet vervangen als het niet meer functioneert. Echter, er zijn vaak al duidelijke aanwijzingen die erop wijzen dat je contactslot versleten is. Een onbetrouwbare verbinding is meestal een van de eerste tekenen. Bijvoorbeeld, als het slot geen contact maakt. In de bovenstaande tekst kun je lezen wat je moet doen als dit het geval is. Mocht dit niet helpen, dan is het waarschijnlijk tijd om het contactslot van je Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic te vervangen. Je kunt ook merken dat de sleutel niet meer goed past vanwege slijtage aan de binnenkant van het slot. Verder is het belangrijk om het contactslot motor te vervangen als het beschadigd is door een ongeval of  een poging tot diefstal.

Voorkom diefstal

In feite heeft het motor contactslot van je 1998 Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic twee essentiële functies. Ten eerste start het het elektrische systeem en ten tweede voorkomt het diefstal. Hoewel we het laatste nog niet uitgebreid hebben besproken in deze tekst, is het zeker van groot belang. Zonder een slot zou iedereen je Vulcan VN 1500 Classic eenvoudig kunnen meenemen. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je een goed functionerend contactslot hebt. Het assortiment van NR1 Motor biedt een ruime keuze aan veilige contactsloten van gerenommeerde leveranciers. Neem dus geen risico met de beveiliging van je waardevolle Vulcan VN 1500 Classic uit 1998 en kies voor een betrouwbaar contactslot motor uit ons aanbod.