2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom Carburateur

Bij NR1 Motor begrijpen we dat je waarde hecht aan je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom en er dus liever geen afstand van doet. Na verloop van tijd zullen echter bepaalde onderdelen slijten of beschadigen, waardoor je ze moet vervangen. Als je dacht dat de oude vertrouwde carburateurs niet meer leverbaar zijn, dan zit je er gelukkig naast. In ons gevarieerde assortiment tref je vervangende onderdelen, pakkingen en volledige revisiesets voor de carburateur motor. We hebben alles in huis om ervoor te zorgen dat jouw carburateur naar behoren blijft werken. Door de carburateur op tijd te reviseren, kan jouw Vulcan VN 900 Custom uit 2014 optimale prestaties blijven leveren. Bekijk ons assortiment en neem gerust contact met ons op. We voorzien je graag van deskundig advies.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

(H2) Carburateurs voor je Vulcan VN 900 Custom uit 2014 online bestellen

Met zijn kleine formaat en eenvoudige ontwerp lijkt de carburateur niet veel voor te stellen. Toch heeft de carburateur motor een belangrijke taak. De tientallen onderdelen moeten nauwkeurig afgesteld zijn om ervoor te zorgen dat je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom optimaal presteert. De carburateur is namelijk verantwoordelijk voor het afgeven van de juiste verhouding brandstof en zuurstof. Bovendien zorgt een goed werkende carburateur ook voor een lager brandstofverbruik.

De werking van de carburateur

Een motor carburateur bestaat uit een holle buis en een verstelbare gasklep die samen de hoeveelheid lucht reguleren. De buis heeft een vernauwing wat door de luchtstroom een vacuüm of lagedruksysteem creëert. Dankzij dit venturi-effect wordt er brandstof de carburateur ingezogen en verneveld in de lucht. Naarmate de carburateur meer lucht aanzuigt, wordt er ook meer brandstof naar binnen gezogen. Zo bepaalt het de carburateur motor van je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom de verhouding tussen lucht en brandstof voordat deze naar de verbrandingskamer gaat. De hoeveelheid lucht wordt geregeld door de bestuurder via de gashendel op het stuur, die is aangesloten op de gaskabel.

De constant-vacuümcarburateur

Vroeger werden de meeste motorfietsen ontworpen om op een constant toerental te draaien. Na verloop van tijd ontstond de behoefte aan meer flexibiliteit bij het optrekken en afremmen. Om dit voor elkaar te krijgen moet de hoeveelheid brandstof en lucht nauwkeurig worden afgestemd. Er werd eerst geëxperimenteerd met vlinderkleppen en later chokekleppen. Doordat motorfietsen steeds groter en sneller werden, werd het ontwerp van de carburateur te ingewikkeld. Dit leidde tot de ontwikkeling van de constant-vacuümcarburateur. Dit type carburateur motor gebruikt een zuiger om de grootte van het venturi-effect aan te passen. Bij een laag toerental zakt de zuiger omlaag en bij een hoog toerental stijgt de zuiger, waardoor een constant vacuüm ontstaat. Daarom kun je met een constant-vacuümcarburateur op je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom sneller optrekken en krachtiger afremmen.

De carburateur van je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom onderhouden

Het aantal smalle kanalen in de motor carburateur maakt deze gevoelig voor vuil en verstoppingen. Zelfs de kleinste deeltjes kunnen de werking van de carburateur in je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom verstoren en leiden tot problemen met de motor. Het is daarom van belang om de carburateur regelmatig na te kijken en schoonmaken. Voor het onderhoud kun je een speciale reiniger gebruiken. Zodra je ziet dat onderdelen verslijten of beschadigd zijn, kun je ze het beste vervangen. Door tijdig in te grijpen, kun je dure reparatiekosten voorkomen. Bekijk ons assortiment voor vervangende onderdelen voor de carburateur motorfiets van je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom.

Maximale prestaties en efficiëntie tijdens het rijden

Om langer van je 2014 Kawasaki Vulcan VN 900 Custom te kunnen genieten, is het belangrijk om een hoogwaardige carburateur te kiezen. Een goede carburateur zorgt namelijk voor maximale prestaties en efficiëntie tijdens het rijden. Ons assortiment biedt een ruime keuze aan carburateurs en vervangende onderdelen voor de carburateur. Als je niet zeker weet welke carburateur motor het beste is voor jouw Vulcan VN 900 Custom uit 2014, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het deskundige team van NR1 Motor staat altijd klaar om je te helpen.