2015 Kawasaki ZX-10R Gel Accu

De gel accu behoort tot de categorie onderhoudsvrije accu’s. De techniek van een gel accu motor verschilt in principe niet veel met die van een conventionele loodzuur accu. De efficiëntie en prestaties van een gel accu zijn echter niet te vergelijken. In de gel batterij bevinden zich elektrolyten die zich door middel van toegevoegde siliciumdioxide binden tot een gel. Deze gel zorgt ervoor dat er geen gasvorming ontstaat waardoor we de accu gasdicht kunnen afsluiten. Het voordeel hiervan is dat je de batterij in verschillende posities op je 2015 Kawasaki ZX-10R kunt bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan een hoek van 90 graden. Verder gaat een gel accu langer mee en heb je er dus geen onderhoud aan. Ook is een motor gel accu bestand tegen trillingen en warme en koude temperaturen. Dankzij deze eigenschappen levert een gel accu betere prestaties. Als je op zoek bent naar een gel accu voor je ZX-10R dan ben je bij NR1 Motor aan het juiste adres. Bekijk direct het onderstaande overzicht en bestel een originele gel accu die compatibel is met je ZX-10R uit 2015.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Gel accu’s voor je ZX-10R uit 2015 online bestellen

Een gel accu is een duurzamer alternatief voor een traditionele natte batterij. De elektrolyten worden opgeslagen in een silicagel en de batterijeenheid wordt luchtdicht afgesloten. Wanneer je de gel batterij oplaadt komen zuurstof en waterstof vrij. Deze stoffen mengen zich vanzelf met het water met de gel om elektrolyten te vormen. De kleine hoeveelheid gassen die tijdens het gebruik vrijkomt wordt dus vanzelf weer opgenomen in de gel. Hierdoor heeft een gel accu een lange levensduur en is de batterij lekvrij. Aangezien er geen onderhoud nodig is, wordt de gel accu permanent afgesloten. Vandaar dat steeds meer klanten hun Kawasaki van een gel accu voorzien.

Hoe onderhoud ik een gel accu?

Een gel accu motor is onderhoudsvrij wat betekend dat je het vloeistofpeil niet hoeft te controleren. Ook het bijvullen met gedemineraliseerd water is niet nodig. Kortom, je hoeft de batterij niet bij te vullen en dus niet te openen. Vandaar dat een gel accu de beste optie is als het gaat om batterijen op basis van loodzuur. Doordat een gel accu geen onderhoud vereist kunnen fabrikanten de batterij permanent afsluiten. Het voordeel hiervan is dat de batterij geheel lekvrij is en bestand is tegen onder andere vibraties. Als je op zoek bent naar een onderhoudsvrije accu voor je Kawasaki ZX-10R dan is een gel accu een uitstekende keuze.

Wat gebeurt er als mijn gel accu te diep ontlaadt?

Om het meeste uit je gel accu te halen is het belangrijk dat je de accu lader zo snel mogelijk verwijdert wanneer de accu is volgeladen. Wanneer je de gel batterij overlaadt kunnen de elektrolyten beschadigen. Aangezien een gel accu gevoeliger is voor overladen adviseren we je om een geschikte accu lader te gebruiken. Net als andere type motoraccu’s ontkomt een gel accu niet aan zelfontlading. Om ervoor te zorgen dat de batterij niet beschadigd is het daarom belangrijk dat je de accu tijdens een inactieve periode regelmatig oplaadt. Wanneer je je ZX-10R een tijdje niet gebruikt kun je de batterij een keer per maand door middel van een druppellader opladen.

Stroomverbruikers vergen een krachtige accu

Tegenwoordig heeft je Kawasaki ZX-10R vaak extra verlichting, een ABS systeem, cockpitinstrumenten en USB-poorten voor de stroomvoorziening van externe apparaten. Elektrische verbruikers stellen hoge eisen aan je voertuig. Om deze elektrische verbruikers van voldoende elektriciteit te voorzien heb je een krachtige accu nodig. Een gel accu is bestand tegen een groot aantal laadcycli waardoor de batterij breed toepasbaar is. Vandaar dat een hoop motorrijders het liefst voor een onderhoudsvrije gel accu kiezen. Het is een uitstekende optie voor je ZX-10R uit 2015.

Een gel accu is een duurzame keuze voor je 2015 Kawasaki ZX-10R

Gelbatterijen zijn veilig in gebruik en je kunt de accu in verschillende posities op je Kawasaki monteren. De gel accu is goed bestand tegen trillingen en is wordt minder beïnvloed door koude en warme temperaturen. Ook is bij een gel accu motor minder snel spraken van sulfatering, oftewel kristalvorming op de platen. De geavanceerde geltechnologie van een gel accu is niet goedkoop. Een motor gel accu is wel duurder dan andere loodzuuraccu’s, maar doorgaans voordeliger dan een lithium-ion batterij. Kortom, een gel accu levert uitstekende prestaties, heeft een lange levensduur en heeft een lagere zelfontlading. De gel accu heeft een hoge verhouding tussen het vermogen en het gewicht waardoor de batterij compact is en betere prestaties levert. Ten slotte stoot een gel batterij minder gas uit dan een natte batterij wat beter is voor het milieu.