2012 KTM 85 SX Aftapplug

Het kan gebeuren dat je tijdens het verversen van de motorolie de aftapplug per ongeluk in het opvangreservoir laat vallen. Als dit gebeurt, is het van groot belang om zo snel mogelijk een nieuwe aftapplug te bestellen. Hoewel het een klein onderdeel is, speelt de aftapplug een essentiële rol in de werking van je 2012 KTM 85 SX. Bij NR1 Motor bieden we hoogwaardige aftappluggen gemaakt van materialen zoals aluminium, titanium of verchroomd. Ze worden geleverd inclusief een goede afdichting om lekkages te voorkomen. Bij NR1 Motor vind je een ruime selectie van aftappluggen die compatibel zijn met de benzinetank van jouw 85 SX uit 2012. Je kunt ze eenvoudig online vergelijken en het ideale exemplaar bestellen

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Tecnium Olie Aftapplug Aluminium 2012 KTM 85 SX
    Tecnium Olie Aftapplug Aluminium 2012 KTM 85 SX
    € 9,98 - € 16,90 € 13,30 - € 16,90
  2. Smart-O Aftapplug
    Momenteel niet leverbaar

3 producten

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Aftappluggen voor je 85 SX uit 2012 online bestellen

Hoe vaak je de aftapplug van je 2012 KTM 85 SX moet vervangen, hangt af van verschillende factoren. Zo gaat een hoogwaardige aftapplug over het algemeen langer mee dan een exemplaar van mindere kwaliteit. Het is echter essentieel om de aftapplug te vervangen als er sprake is van lekkages. Bij het verversen van de motorolie kun je de afdichting inspecteren op tekenen van slijtage, zoals vervormingen en scheurtjes. In dat geval kun je ervoor kiezen om alleen de afdichting te vervangen of de gehele aftapplug. Voor extra zekerheid is het raadzaam om de onderhoudshandleiding van je 85 SX uit 2012 te raadplegen. Hierin staan specifieke richtlijnen met betrekking tot het onderhoud van de aftapplug.

Tips bij het kiezen van een nieuwe aftapplug voor je 2012 KTM 85 SX

Aangezien aftappluggen specifiek zijn voor bepaalde modellen en niet universeel, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je de juiste aanschaft. Je hebt al de eerste stap genomen door gebruik te maken van onze zoekmachine. Op deze pagina vind je alle aftappluggen die compatibel zijn met je KTM 85 SX. Aftappluggen variëren onder andere in maat. Een te kleine plug zal niet goed afdichten, wat kan leiden tot olielekkage. Aan de andere kant kan een te grote aftapplug schade veroorzaken aan de aftapopening. Doe jezelf daarom een plezier en vertrouw op ons bij het kiezen van een nieuwe aftapplug. Wij kennen de specificaties van jouw KTM als geen ander en weten precies welke varianten wel of niet geschikt zijn.

Wat te doen als de aftapplug vast zit op je 2012 KTM 85 SX

Opgehoopt vuil tussen de schroefdraad of te strak aandraaien kan ervoor zorgen dat het moeilijk is om de aftapplug los te krijgen. Als je te maken hebt met een hardnekkige aftapplug op je KTM 85 SX, zijn er een paar stappen die je kunt nemen. Controleer eerst of je de juiste draairichting hanteert. De bekende uitdrukking luidt: "Righty tighty, lefty loosy", wat betekent dat je tegen de klok in moet draaien. Daarnaast is het gebruik van het juiste gereedschap essentieel. Zorg ervoor dat je de juiste sleutel gebruikt, afhankelijk van je 85 SX. Het kan zijn dat je meer kracht moet zetten dan je zou verwachten. Het is echter belangrijk om niet zoveel kracht te gebruiken dat je de aftapplug beschadigt. Wees geduldig en voorzichtig, en uiteindelijk zou de aftapplug los moeten komen.

De motorolie vervangen zonder geknoei

Als je een hekel hebt aan het geknoei en de viezigheid bij het vervangen van motorolie, dan bieden leveranciers zoals Stahlbus een mooie oplossing. Ze leveren namelijk aftappluggen voor je KTM die je niet los hoeft te draaien. Deze onderdelen zijn uitgerust met een slim ventielsysteem, waardoor je alleen de beschermkap hoeft los te draaien. Vervolgens kun je eenvoudig een slangaansluiting bevestigen met behulp van een snelkoppeling, waardoor het ventiel automatisch opent. Alle olie wordt netjes opgevangen in een opvangcontainer. Na gebruik kun je de slangaansluiting loskoppelen, waarna het ventiel vanzelf sluit. Makkelijker kan haast niet!

Magnetische aftappluggen

De magnetische aftapplug is een uitstekende oplossing die bijdraagt aan schonere motorolie. Deze aftapplug voor je 2012 KTM 85 SX is voorzien van een geïntegreerde magneet die fijne, zwevende metaaldeeltjes aantrekt. Wanneer je de plug verwijdert, kun je gelijktijdig de metaaldeeltjes verwijderen. Dit zorgt voor een schonere motorolie die vrij kan stromen. Tegelijkertijd zal het oliefilter van je 85 SX uit 2012 minder snel verstopt raken. Als je regelmatig metaaldeeltjes in je olie aantreft, is het zeker een goed idee om een magnetische aftapplug aan te schaffen.