1980 Suzuki RM 50 Stuurdempers

Stuurdempers zijn speciaal ontworpen om schokken, veroorzaakt door oneffenheden in het wegdek, op te vangen. Ze zorgen ervoor dat het stuur van je 1980 Suzuki RM 50 de trillingen niet rechtstreeks overdraagt. Dit maakt het motorrijden niet alleen aangenamer, maar het kan ook helpen bij het voorkomen van pijnlijke polsen, ellebogen en schouders. Daarnaast kan een stevige hobbel of kuil ervoor zorgen dat je tweewieler onstabiel raakt, wat weer kan leiden tot een intense schrikreactie. Vooral in het buitenland beland je soms onverwachts op onverharde of slecht onderhouden wegen. In dergelijke situaties zul je dankbaar zijn dat je RM 50 uit 1980 uitgerust is met een hoogwaardig paar stuurdempers motor.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. Hyperpro Stuurdemper (Lineaire)
    Hyperpro Stuurdemper (Lineaire) Universeel product
    € 234,00 - € 249,00 € 260,15 - € 278,30

2 producten

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Stuurdempers voor je RM 50 uit 1980 online bestellen

Onze wegen verkeren over het algemeen in uitstekende conditie, wat betekent dat we kunnen genieten van een soepele motorrit. Niettemin kunnen stuurdempers motor ook voor jouw 1980 Suzuki RM 50 van waarde zijn. Zelfs de best onderhouden wegen zijn immers nooit volledig vrij van oneffenheden of vuil. Wanneer we met hoge snelheden over het wegdek scheuren, kunnen zelfs de kleinste obstakels je stabiliteit in gevaar brengen. En dan hebben we het nog niet eens over de trillingen gehad. Daarom raden we je aan om stuurdempers voor je Suzuki te overwegen.

Het nut van stuurdempers voor je 1980 Suzuki RM 50

Het mechanisme van stuurdempers is ontworpen om schokken en trillingen op te vangen. Het minimaliseert de afwijking van het voorwiel van de rijrichting bij contact met de grond. Hierdoor blijft je Suzuki RM 50 stabiel, zelfs op ruig terrein waar je te maken hebt met hobbels en kuilen. Daarbij vermindert het de overdracht van schokken via het stuur naar de bestuurder. Stuurdempers absorberen overigens niet alleen de schokken van hobbels en kuilen, maar zorgen er ook voor dat het stuur niet abrupt reageert op elke oneffenheid in het wegdek. Hierdoor behoud je een betere controle over je RM 50. Verder dragen stuurdempers motor bij aan het voorkomen van vermoeidheid in de armen. Door de impact van oneffenheden in het wegdek te verminderen, hoeft de rijder minder kracht te zetten om het stuur te corrigeren.

Het verschil tussen lineaire en progressieve stuurdempers voor je 1980 Suzuki RM 50

Met lineaire stuurdempers verwijzen we eigenlijk naar de traditionele stuurdemper. Als een schok de motor stuurdemper doet indrukken, levert een lineaire stuurdemper een constante dempingskracht. Daarom zijn deze typen stuurdempers eenvoudig en voorspelbaar in hun werking. Bij progressieve stuurdempers daarentegen neemt de demping toe naarmate de veerweg verder samendrukt. In de praktijk betekent dit dat een progressieve stuurdemper bij een kleine oneffenheid een soepele en lichte demping levert. Ze reageren echter steviger op grotere schokken. Hierdoor kan een progressieve stuurdemper de veiligheid van zowel jou als de prestaties van je Suzuki aanzienlijk verbeteren.

De rol van stuurdempers bij tankslappers

Dat stuurdempers een tankslapper of speedwobble compleet kunnen tegengaan is een misvatting. Bij een tankslapper beweegt het stuur van je Suzuki RM 50 plotseling hevig heen en weer, wat het moeilijk maakt om controle te houden. Vroeger kon dit worden toegeschreven aan een minder stevig frame of slappe banden. Tegenwoordig heeft je RM 50 echter een stuk steviger en zwaarder uitgevoerd frame. Hoewel tankslappers minder vaak voorkomen, komen ze zo nu en dan nog voor. Stuurdempers motor bieden vele voordelen, maar kunnen tankslappers niet volledig voorkomen. Wel kunnen ze de kans erop minimaliseren door weerstand te bieden en de schokken te dempen.

Montagekits en accessoires voor stuurdempers

Bij NR1 Motor begrijpen we dat jouw 1980 Suzuki RM 50 uniek is. Daarom bieden we een breed scala aan stuurdempers van diverse toonaangevende aftermarket fabrikanten. We kunnen met name een Hyperpro stuurdemper aanraden. Hyperpro is namelijk een gerenommeerd merk dat bekend staat om hoogwaardige en innovatieve stuurdempers. Hier vind je overigens geen universele stuurdemper, want alle dempers zijn modelspecifiek om aan de specificaties van jouw RM 50 uit 1980 te voldoen. Of je nu op zoek bent naar verbeterde stabiliteit, verminderde trillingen of betere controle, ons aanbod heeft het allemaal. Bovendien leveren we hoogwaardige montagekits om een soepele installatie te garanderen. Ontdek ook onze aanvullende producten, zoals een verhoging set voor stuurdempers motor.