1995 Suzuki RMX 250 Montagebanden

Voor het vervoeren van je 1995 Suzuki RMX 250 heb je naast een trailer of aanhangwagen ook een set montagebanden nodig. We noemen deze banden ook wel motor spanbanden of motor sjorbanden. Je gebruikt ze om je voertuig vast te zetten zodat het niet beweegt tijdens het transport. Wanneer je dit niet doet kan het kleinste hobbeltje in de weg er al voor zorgen dat je motor schade oploopt. Daarbij is het van groots belang voor je eigen veiligheid en dat van de rest van het verkeer dat je lading veilig vastzit. Je wilt immers niet dat je lading losschiet en op de weg terecht komt. Montagebanden zijn er in allerlei soorten en maten. NR1 Motor heeft een ruime selectie die compatibel zijn met jouw RMX 250 uit 1995. Bestel je soft tye, heavy duty en andere soort spanbanden motor voordelig online in onze webshop.

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Montagebanden voor je RMX 250 uit 1995 online bestellen

Als je de keuze hebt om je 1995 Suzuki RMX 250 naar je bestemming te vervoeren of zelf te rijden zul je waarschijnlijk het liefst voor de laatste optie kiezen. Het is echter niet altijd even handig om op een tweewieler naar de gewenste locatie te rijden. In zulke gevallen zit er niets anders op dan hem stevig op een aanhanger vast te zetten en zo te vervoeren. NR1 Motor heeft voor het transport van een Suzuki RMX 250 geschikte transportmiddelen. Voor montagebanden en motor spanbanden zit je bij ons dus goed. Al onze banden zijn van uitstekende kwaliteit en voldoen aan de eisen van de motorbranche.

Zoveel spanbanden heb je nodig

Voor het vastzetten van een 1995 Suzuki RMX 250 op een aanhanger of trailer heb je ten minste vier spanbanden nodig. Het is namelijk het beste om een X-patroon te maken met de banden door twee voor- en achteraan te bevestigen. Dit doe je door het voertuig aan de vier hoeken van de aanhanger vast te zetten. Daarnaast kunnen we je adviseren om twee spanbanden met zachte lussen te gebruiken. Je kunt deze zachte lussen onder andere gebruiken om een bevestigingspunt te maken. Daar komt bij dat zachte lussen en onderdelen van je RMX 250 niet beschadigen.

Het vastzetten van je 1995 Suzuki RMX 250

Het vastzetten van je Suzuki RMX 250 is niet per se een lastige klus, maar het is wel handig dat je weet wat je doet. Bij het vastzetten is het belangrijk dat je de kans op bewegen en verschuiven zoveel mogelijk minimaliseert. Begin met het voorbereiden van de spanbanden en bevestig ze aan de ankerpunten van de aanhanger. Vervolgens kun je de Suzuki met behulp van een oprijplaat op de trailer rijden. Vraag iemand om hem vast te houden en zorg dat hij in de juiste positie staat. Vervolgens is het tijd om elke spanband motor strak te trekken en vast te zetten. Houd je motor goed rechtop en let op dat hij niet naar één kant leunt. Gebruik de voorste twee banden om de motor naar voren te trekken en de achterste twee om hem te stabiliseren. Je kunt de voorste spanbanden aan de voorvork of het stuur vastmaken. De achterste banden mag je aan de passagiersstepjes of een ander onderdeel van het subframe verbinden. Het stuur en de voorvork zijn een stuk steviger. Hierdoor kun je de spanbanden aan de voorkant strakker trekken dan aan de achterkant. Om te garanderen dat je RMX 250 stevig genoeg vast zit kun je eerst een stukje rijden. Controleer daarna of alles nog goed vastzit en trek de montagebanden zo nodig strakker.

Advies voor het gebruik van montage banden

Als je eenmaal een set montagebanden hebt gevonden die je bevalt wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Heb je spanbanden met een ratelmechanisme, houd ze dan uit de buurt van zand. Als zand in het draaimechanisme terecht komt kan het gaan slijten. Overmatig zonlicht draagt tevens bij aan slijtage dus laat ze niet in de zon liggen. Zorg er ook voor dat je de banden niet kwijtraakt door ze na gebruik op te bergen in de daarvoor bedoelde opbergtas. Het vastzetten van je 1995 Suzuki RMX 250 voor transport is een serieuze zaak. Daarom is het altijd handig als iemand je helpt bij het vasthouden en zekeren van de montagebanden. Verder raden we je aan om de spanbanden motor van tevoren op de aanhanger of trailer vast te maken. Als je hiermee wacht tot de motor op de trailer staat, loop je alleen maar het risico dat je hem omstoot. Verder is het handig om een wielklem te gebruiken zodat het voorwiel extra stabiel staat.

NR1 Motor heeft spanbanden met ratels en klemgespen

In het assortiment van NR1 Motor kom je heel wat verschillende montagebanden tegen. In principe zijn er twee soorten spanbanden voor je RMX 250 uit 1995 waar je uit kunt kiezen. Er zijn spanbanden met een klemgesp of ratelmechanisme. Beide banden werken vrijwel hetzelfde, maar de manier van sluiten is net iets anders. Bij motor spanbanden met een klemgesp sluit de klem vanzelf, je hoeft alleen de gesp los te laten. Een spanband met ratels heeft een hefboomwerking waardoor je de band geleidelijk strakker kunt trekken. Welk type spanband jou het beste uitkomt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Wij hebben van beide soorten diverse uitvoeringen om uit te kiezen. Door montagebanden voor je Suzuki RMX 250 bij NR1 Motor te bestellen profiteer je van extra scherpe prijzen en een snelle levering. Bekijk ons assortiment en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt. We staan je graag te woord.