1999 Suzuki GZ 125 Marauder Paddockstands

Er zijn tal van redenen waarom een paddockstand in je garage of werkplaats van pas komt. Zo is het in het algemeen beter om je 1999 Suzuki GZ 125 Marauder rechtop te stallen in plaats van schuin. Ten eerste heb je meer ruimte over als je voertuig rechtop staat. Ook verdeelt de paddockstand het gewicht beter waardoor je minder risico hebt dat de banden zullen vervormen. Daarnaast is een paddockstand je beste vriend tijdens het onderhoud van je GZ 125 Marauder. Een paddockstand voor het voorwiel of achterwiel tilt het wiel van de grond waardoor je het wiel vrij kunt bewegen. Het maakt het reinigen van de wielen een fluitje van een cent. Ideaal dus wanneer je de ketting wilt spannen, smeren of schoonmaken. Ons uitgebreide assortiment omvat allerlei varianten. Denk hierbij aan een paddockstand voorwiel, paddockstand achterwiel en universele paddockstand voor je GZ 125 Marauder uit 1999.

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Paddockstands voor je GZ 125 Marauder uit 1999 online bestellen

Als je het leuk vindt om je 1999 Suzuki GZ 125 Marauder zelf te onderhouden dan kun je niet zonder een paddockstand. Dit handige hulpmiddel maak het smeren van de ketting en het verwisselen van een oliefilter een stuk eenvoudiger. Iedereen die ooit aan zijn Suzuki heeft gewerkt weet dat het erg vermoeiend is zonder een hulpmiddel. De motor paddockstand biedt de oplossing. NR1 Motor heeft paddockstands in veel verschillende soorten zodat je gemakkelijk aan je motor kunt sleutelen. Bovendien passen de paddockstands in het bovenstaande overzicht perfect op je Suzuki.

Heb ik twee paddockstands nodig voor mijn 1999 Suzuki GZ 125 Marauder?

Hoewel het niet nodig is om twee paddockstands te gebruiken, heeft het op de lange termijn wel een aantal voordelen. Een reden waarom we graag gebruikmaken van een paddockstand is voor de opslag. Met behulp van een dubbele paddockstand verminder je het gewicht op de voor- en achterband. Op deze manier voorkom je dat de banden een verkeerde vorm krijgen. Je Suzuki GZ 125 Marauder worden namelijk het liefst rechtop gestald. Op deze manier kan de olie niet naar één kant lopen en stel je je voertuig niet bloot aan lucht en vocht. Dit kan namelijk nare problemen veroorzaken zoals corrosie. Daarnaast is een paddockstand een grote hulp tijdens het algemeen onderhoud van je GZ 125 Marauder. Het reinigen en smeren van de ketting zal een stuk sneller gaan als het achterwiel van de grond is. Ook het afstellen van je ketting is binnen een handomdraai gebeurd. Het vervangen van onderdelen zoals de ketting of de tandwielen lukt tevens het beste in combinatie met een paddockstand. Bovendien is het verwijderen van het voorwiel of het achterwiel haast onmogelijk zonder paddockstand.

Welke soorten paddockstands zijn er?

We kunnen paddockstands in drie categorieën verdelen: paddockstand voorwiel, paddockstand achterwiel en universele paddockstands. Paddockstands voor de voorzijde zijn beide leverbaar in twee uitvoeringen. De eerste variant is het meest stabiel en maakt gebruik van een pinadapter. De tweede optie is de zogenaamde ondervork adapter. De paddockstand voor het achterwiel kun je bevestigen door bobbins op de achterbrug of L-vormige achterbrug adapters. Ten slotte zijn er nog de universele paddockstands. Deze variant kun je zowel voor het voor- of achterwiel gebruiken.

Hoe bevestig ik een paddockstand op mijn 1999 Suzuki GZ 125 Marauder?

Om een paddockstand te bevestigen heb je bobbins of (pin)adapters nodig. Je bevestigt de bobbins op de voorvork of achterbrug van je Suzuki GZ 125 Marauder. Je schroeft de bobbins op de voorvork als je het voorwiel wil optillen en vice versa. De paddockstand heeft namelijk beugels die je op de bobbins kunt haken. In plaats van bobbins kun je ook universele adapters gebruiken. Met een universele adapter kun je zelf de breedte bepalen zodat de paddockstand goed past. Sommige voorvorken hebben een holle onderzijde. In dit gat kun je een pinadapter bevestigen zodat de paddockstand stevig in de voorvork staat. Bij een ondervork adapter komt één pin onder voorvork en één erachter. Een paddockstand voor het achterwiel kun je bevestigen door middel van bobbins of L-vormige achterbrug adapters.

Verschillen tussen de paddockstand en zijstandaard

Een paddockstand biedt stabiliteit en fungeert als een standaard voor je GZ 125 Marauder. Wat dat betreft lijkt de paddockstand op een zijstandaard of middenbok. Maar het heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere standaarden. Ten eerste kun je met paddockstands één of beide wielen van je optillen. Je bevestigt de stand onder de achterbrug of voorvork en vervolgens kun je het wiel met een klein duwtje in de lucht houden. Je kunt ongestoord aan de slag wetende dat je motor stabiel zal blijven staan. Motoren die langdurig op een zijstandaard worden weggezet lopen het risico op corrosieproblemen. Doordat je Suzuki schuin staat stel je de binnenkant bloot aan vocht en lucht. Hierdoor kan corrosie ontstaan. Met een paddockstand staat je motor altijd rechtop waardoor het tegelijkertijd minder ruimte in beslag neemt. Bovendien is het eenvoudiger om olie af te tappen wanneer de motor rechtop staat. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment en bestel paddockstands voor je GZ 125 Marauder uit 1999 direct online.