2001 TGB F409 50 Bobine

Jouw 2001 TGB F409 50 heeft brandstof, lucht en een vonk nodig om te kunnen rijden. De eerste twee elementen zijn gemakkelijk te verkrijgen, maar voor de vonk heb je een motor bobine nodig. De bobine zet de laagspanning van het 12 Volt elektrisch systeem om in hoogspanning die de bougie nodig heeft om de vonk te kunnen creëren. Wanneer de bobine versleten is, kan je F409 50 uit 2001 onregelmatig lopen of problemen hebben met starten. Door de bobine motor regelmatig te controleren en op tijd te vervangen kun je problemen voorkomen en ervoor zorgen dat de motor soepel blijft draaien. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment met bobines van gerenommeerde merken.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bobines voor je F409 50 uit 2001 online bestellen

De motor bobine is al geruime tijd een essentieel onderdeel van je 2001 TGB F409 50. Hoewel de bobine sindsdien aanzienlijk is geëvolueerd, is de werking ervan onveranderd gebleven. De bobine motor in je TGB heeft een primaire en secundaire spoel, ook wel wikkelingen genoemd, die om een ijzeren kern zijn gewikkeld. Om bescherming te bieden tegen de elementen en kortsluiting te voorkomen, is dit geheel omhuld door een geïsoleerde behuizing.

De werking van de bobine in je 2001 TGB F409 50

De motor bobine speelt een cruciale rol bij het creëren van de vonk in het ontstekingssysteem van je TGB. Om de spanning in de secundaire spoel snel te verhogen, wordt de stroom in de primaire spoel kort onderbroken. Deze onderbreking zorgt ervoor dat het magnetische veld van de ijzeren kern instort, wat resulteert in een hoogspanning in de secundaire spoel. De bobine geeft deze hoogspanning door aan de bougie die vervolgens een vonk creëert. Vroeger gebruikten we mechanische contactpunten om deze onderbreking te maken. Dit systeem was echter beperkt, onderhevig aan slijtage en storingsgevoelig. Daarom stapten fabrikanten over op het elektrische ontstekingssysteem. Dit systeem gebruikt een elektrische transistor in plaats van mechanische contactpunten om de bobine motor elektronisch aan te sturen. Het resultaat is een betrouwbaarder en duurzamer systeem.

Veelvoorkomende oorzaken van defecte bobines

Een aantal veelvoorkomende oorzaken van defecte bobines zijn overbelasting, oververhitting, vocht en slijtage. De bougies en bobines op je TGB F409 50 zijn nauw met elkaar verbonden. Wanneer de bougies slijten, zal de opening die ontstoken wordt groter worden. Dit vereist dat de bobine motor meer vermogen levert, wat kan leiden tot overbelasting en oververhitting. Wanneer vocht de interne componenten van de bobine binnendringt kan het corrosie veroorzaken. Verder zal het gebruik van de bobine zorgen voor slijtage. Zo kunnen trillingen de isolatie van het onderdeel beschadigen en kortsluiting veroorzaken. Daarom raden we je aan om het ontstekingssysteem van je F409 50 regelmatig te onderhouden.

De bobine van je 2001 TGB F409 50 testen

De prestaties van jouw TGB F409 50 worden beïnvloed door de bobine. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bobine te onderhouden en te testen. Een slecht functionerende bobine kan leiden tot afname van vermogen, het afslaan van de motor of een hoger brandstofverbruik. Zorg ervoor dat je F409 50 is afgekoeld voordat je de bobine loskoppelt. Om de weerstandswaarden te meten, stel je de multimeter in op de ohm-setting en plaats je de sondes op de uiteinden van de primaire spoel van de bobine. De weerstandswaarde moet tussen de 0,2 en 5 ohm liggen. Vervolgens kun je de weerstandswaarde van de secundaire spoel meten. Als het resultaat van de meting afwijkt, is de motor bobine defect en moet je deze vervangen. Als je moeite hebt met het meten van de bobine, raadpleeg dan de handleiding van de fabrikant voor instructies.

Vervangende onderdelen bestellen

De bobines in ons assortiment zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn ontworpen om de prestaties van je 2001 TGB F409 50 te optimaliseren. We leveren zowel vervangende bobines als vervangende onderdelen, zoals spoelen en ontstekingssystemen. In de meeste gevallen kun je de bobine motor zelf vervangen, het is namelijk geen ingewikkelde klus. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste bobine voor jouw F409 50 uit 2001, neem dan gerust contact met ons op. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je de juiste vervangende onderdelen kiest.