1990 Vespa PK 125 Motor Kabels

Je 1990 Vespa PK 125 beschikt over allerlei kabels die in verbinding staan met belangrijke onderdelen zoals de remmen, koppeling en het gaspedaal. Hoewel de gemiddelde motor kabel best een tijdje meegaat, is het belangrijk dat je ze op tijd vervangt. Wanneer je dit niet doet, loop je namelijk het risico dat je onderweg onverwachts met een kapotte kabel komt te staan. Met een gebroken remkabel, koppelingskabel of gaskabel kun je immers niet verder rijden. Doe jezelf daarom een plezier en vervang je motorkabels preventief als je het niet meer vertrouwt. Het bespaart je niet alleen een hoop ongemak, maar je voorkomt ook het risico dat duurdere onderdelen beschadigd raken. Bovendien kun je bij NR1 Motor voor een scherpe prijs nieuwe kabels voor je PK 125 uit 1990 bestellen.

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Motor kabels voor je PK 125 uit 1990 online bestellen

Voor kwalitatieve kabels voor je 1990 Vespa PK 125 hoef je niet verder te zoeken. Het assortiment van NR1 Motor is zeer divers en beperkt zich zeker niet alleen tot koppelingskabels, remkabels en gaskabels. We hebben namelijk aan elk type kabel gedacht. Van kabels voor de kilometerteller tot chokekabels. Wij zijn jouw one-stop-shop voor motoronderdelen voor je Vespa.

De kabels van je 1990 Vespa PK 125 op tijd vervangen

Hoe vaak moet je de kabels van je Vespa PK 125 precies vervangen? Over het algemeen raden we je aan om de kabels elke 16.000 km te vervangen. Als je niet zo vaak rijdt, adviseren we je om de kabels ten minste elke drie jaar te vernieuwen. Controleer elke motor kabel regelmatig op barsten en andere tekenen van slijtage. Na verloop van tijd zal de behuizing van vinyl namelijk gaan barsten, waardoor vocht en vuil kunnen binnentreden. Wanneer de kabels vastzitten, kun je merken dat de remmen of het gaspedaal van je PK 125 niet naar behoren werken. Onderschat de waarde van goed functionerende kabels niet, aangezien ze essentieel zijn voor de goede werking van cruciale onderdelen zoals je remmen, brandstoftoevoer en koppeling.

De levensduur van de kabels op je 1990 Vespa PK 125 verlengen

Je zult langer plezier hebben van de kabels op je Vespa PK 125 als je ze goed onderhoudt. Dit betekent dat je ze moet schoonmaken en smeren. Gebruik een geschikte olie die niet te vet of zwaar is, aangezien je niet wilt dat de motor kabel juist zand aantrekt. Dit kan namelijk leiden tot vastzittende kabels die niet meer naar behoren werken. Een ander aandachtspunt is ervoor te zorgen dat de fittingen vrij kunnen bewegen, om te voorkomen dat de kabel knikt of breekt. Bij hoge nood zul je blij zijn als je een reparatieset hebt aangeschaft. In ons aanbod vind je een aantal zeer degelijke reparatie- of revisiesets waarmee je de kabels van je Vespa snel en gemakkelijk kunt repareren. Zo'n set bestaat meestal uit binnendraden en fittingen voor essentiële kabels. Onthoud dat je met een kapotte gaskabel motor of remkabel motor niet veilig kunt blijven rijden. Zorg er daarom altijd voor dat je een reparatieset voor de kabels van je PK 125 bij je hebt.

De juiste maat motor kabel vinden

Het is bijzonder vervelend als je bestelling binnenkomt en je er dan pas achter komt dat de kabel niet de juiste maat heeft. Een te lange gaskabel motor staat niet mooi, en een te korte remkabel motor is gewoon onhandig. Let daarom goed op de maat van de kabels die je bestelt en zorg ervoor dat deze overeenkomt met je Vespa PK 125. Daarnaast is het belangrijk om het juiste type kabel te selecteren. Voor de gastoevoer, remmen en koppeling heb je namelijk verschillende soorten kabels nodig.

Kabels met zwart vinyl of gevlochten staal

Kabels voor je 1990 Vespa PK 125 zijn verkrijgbaar in diverse maten en materialen. Traditioneel worden kabels vaak uitgevoerd met een buitenmantel van zwart vinyl. Als je echter iets anders wilt, zijn er tegenwoordig ook kabels beschikbaar met een metalen omvlechting. Dit type motor kabel is voorzien van een transparante beschermende coating, wat resulteert in een metallic uitstraling. Dit is ideaal als je je PK 125 uit 1990 een custom look wilt geven.