2000 Yamaha Cygnus 125 Variomatic

Een variomatic, ook wel bekend als variateur of vario, vormt een belangrijk onderdeel van de aandrijving van je 2000 Yamaha Cygnus 125. Het zorgt ervoor dat de transmissie traploos en automatisch werkt, waardoor de kracht van de motor uiterst efficiënt wordt overgebracht op het achterwiel. Dit is mogelijk vanwege het relatief lage vermogen van jouw Cygnus 125 uit 2000. Het variomatic scooter systeem bestaat uit een ventilatorwiel, twee poelies en variorollen die zich op de krukas bevinden.  Het systeem maakt gebruik van centrifugale kracht, zodat je Yamaha automatisch kan schakelen. Op deze manier draagt een variomatic bij aan een optimaal brandstofverbruik en een uiterst comfortabele rijervaring.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Variomatics voor je Cygnus 125 uit 2000 online bestellen

Een variomatic scooter past automatisch de overbrengingsverhouding aan, waardoor de motor van je 2000 Yamaha Cygnus 125 zo efficiënt mogelijk kan werken. Dit betekent dat je tijdens het rijden niet handmatig hoeft te schakelen. Daarbij maakt de variateur het mogelijk om snel en naadloos van snelheid te veranderen. Zo kun je gemakkelijk versnellen of vertragen zonder schokken of haperingen.

De werking van de variomatic van je 2000 Yamaha Cygnus 125

De werking van een variomatic scooter systeem is in een aantal opzichten vergelijkbaar met dat van een fiets. Toch is er een belangrijk verschil, namelijk het ontbreken van traditionele versnellingen en het gebruik van een V-riem in plaats van een fietsketting. Deze V-riem verbindt de achterste aandrijfas met de variateur op de krukas en loopt in een V-vorm tussen de poelies. Wanneer je Yamaha Cygnus 125 stationair draait, bewegen de onderdelen van de vario los van het achterwiel. Pas wanneer je gas geeft, treedt de centrifugale kracht in werking. Deze kracht duwt de rolletjes in de variomatic naar buiten, waardoor de poelies naar elkaar toe bewegen. Dit gehele proces zorgt ervoor dat Cygnus 125 voldoende vermogen heeft ongeacht de snelheid.

De voordelen van een variateur op je 2000 Yamaha Cygnus 125

Aangezien je Yamaha een lager vermogen heeft, is het een uitstekende kandidaat voor een variateur. Dit automatische schakelsysteem maakt het rijden aanzienlijk comfortabeler, gemakkelijker en plezieriger, vooral in drukke steden waar je frequent moet schakelen. Omdat het mechanisch en automatisch werkt, bevat een variomatic geen ingewikkelde elektronische componenten. Deze eenvoud zorgt ervoor dat de vario niet gevoelig is voor storingen. Hierdoor is het repareren en onderhoud van een variomatic scooter goedkoper en gemakkelijker.

De variomatic onderhouden

Door periodiek de variateur bij te stellen, kun je ervoor zorgen dat je Cygnus 125 altijd een stabiel toerental behoudt. Bij ernstige slijtage is vervanging echter de enige oplossing. Gelukkig heeft NR1 Motor een vervangende variomatic voor je Yamaha Cygnus 125 in het assortiment opgenomen. De vario’s op deze pagina zijn volledig compatibel met jouw tweewieler en presteren uitstekend.

Een zelfsmerende variomatic

Bij het kiezen van een nieuwe variateur voor je 2000 Yamaha Cygnus 125, heb je twee opties. Je kunt een identiek exemplaar kiezen, waardoor het variomatic scooter systeem weer als nieuw werkt en vertrouwd aanvoelt. Maar je kunt ook overwegen om een upgrade uit te voeren. Ons assortiment omvat zowel originele vario’s als verbeterde versies. Een interessante keuze is bijvoorbeeld de zelfsmerende variateur, die door zijn zelfsmerende eigenschappen minder snel slijt. We hebben ook fabrikanten in ons assortiment die hun focus hebben gevestigd op het ontwerpen van een variomatic die constant het ideale toerentalbereik van de motor bereikt. Dit resulteert in een betere acceleratie en soepeler schakelen voor je Cygnus 125 uit 2000.