2012 Yamaha YZ 250 Zijstandaard

Wanneer je onderweg wilt stoppen en parkeren is de motor zijstandaard je beste vriend. Zodra je de standaard uitklapt staat je 2012 Yamaha YZ 250 in een optimale hellingshoek waardoor hij niet omvalt. Het vergrendelmechanisme van de standaard houdt de balans zodat je Yamaha stevig op zijn plaats blijft staan. Daarnaast gaat het parkeren met een zijstandaard een stuk gemakkelijker dan bij een middenbok. Bij een middenbok wordt het gewicht namelijk over een kleiner oppervlak verdeeld dan bij de zijstandaard. Vandaar dat een zijstandaard motor een stuk stabieler en betrouwbaarder is. Op deze pagina vind je alle zijstandaarden voor je YZ 250 uit 2012 overzichtelijk weergegeven. Zoals je zult zien hebben we diverse modellen, maten en merken om uit te kiezen. Bovendien omvat ons assortiment alleen het beste wat de markt te bieden heeft. Maak je keuze en bestel een kwalitatieve zijstandaard bij NR1 Motor.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Zijstandaarden voor je YZ 250 uit 2012 direct online bestellen

Een motor zijstandaard biedt gebruiksgemak en veiligheid, het is een ideale standaard voor het parkeren van je 2012 Yamaha YZ 250. Zodra je de zijstandaard hebt gemonteerd is het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden een fluitje van een cent. De standaard draagt het gewicht zodat jij de handen vrij hebt om bijvoorbeeld je ketting te smeren. Bovendien zijn zijstandaarden stabiel genoeg om je Yamaha YZ 250 voor een langere periode te parkeren.

Het verschil tussen een jiffy-standaard en een zijstandaard

De jiffy-standaard is ontworpen voordat de zijstandaard op de markt kwam. Toentertijd was er al wel de middenbok. Harley Davidson koos voor de naam jiffy omdat je de standaard “in a jiff” kunt uitklappen, in tegenstelling tot een middenbok. Wat betreft het ontwerp lijkt de zijstandaard motor op de jiffy-standaard. Het verschil is echter dat je de jiffy-standaard niet kunt inklappen als het gewicht op de standaard staat. Als je een zijstandaard uitklapt kun je redelijk makkelijk naar voren rollen om de standaard weer in te klappen. Hierdoor biedt een zijstandaard net iets minder stabiliteit voor het voertuig. Vandaar dat een jiffy uitermate geschikt is voor het langdurig parkeren van je YZ 250.

De standaard van je 2012 Yamaha YZ 250 hoort aan de linkerkant

De standaard van je Yamaha zit aan de linkerkant omdat het gebruikelijk is om links op- en af te stappen. Deze gewoonte komt uit de tijd van de cavalerie toen soldaten links op het paard stegen. Het merendeel van de soldaten was rechtshandig en droeg voor het gemak het zwaard aan de linkerkant. Voor hen was links opstijgen de enige keus, want anders zouden ze met het been tegen het zwaard stoten. Na verloop van tijd werden paarden vervangen door fietsen en later door motorfietsen. Aangezien het de norm was om links op te stappen werd de eerste fietsstandaard links gemonteerd. Vandaar dat we vandaag de dag nog altijd links opstappen en de standaard aan de linkerkant van de motor uitklappen.

Ga je voor een zijstandaard of een middenbok?

Het is niet precies te zeggen of een motor zijstandaard of een middenbok beter is. Het antwoord hangt ervan af of je onderhoud wilt uitvoeren of je Yamaha YZ 250 wilt parkeren. Voor onderhoudstaken is het vaak handiger om een middenbok te gebruiken aangezien je beide wielen van de grond kunt tillen. Op deze manier kun je gemakkelijk de ketting smeren of wielen vervangen. Voor het langdurig parkeren van je YZ 250 is een middenbok minder geschikt en kun je beter een zijstandaard gebruiken. Je voertuig staat stabieler op een zijstandaard en dit geldt zeker voor onregelmatige en zachte terreinen. Wanneer je je eigen garage als opslagplaats gebruikt kan een middenbok weer wel. Voorwaarde is wel dat de ondergrond vlak en stevig is. In dit geval kan de middenbok zelfs een betere keus zijn dan een zijstandaard. Je voertuig neemt minder ruimte in beslag als hij rechtop staat en de kans dat de banden door ongelijke druk vervormen is minimaal.

NR1 Motor heeft diverse stijlen en merken om uit te kiezen

Een standaard, of je hem nu aan de zijkant of in het midden monteert, is een ideale manier om je YZ 250 uit 2012 te stallen. Klap de standaard uit en je hebt in een kwestie van seconden een stabiel rustpunt voor je motor. De zijstandaarden in ons assortiment kunnen het gewicht goed dragen en zijn gemaakt om lang mee te gaan. Er zijn allerlei stijlen en merken waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je zelf beslissen of je de zijstandaard motor wilt monteren of vast wilt lassen. Bestel je zijstandaard bij NR1 Motor en profiteer van onze uitstekende service en lage prijzen.