2013 Yamaha MT-09 / FZ-09 Spruitstuk

Bij het verbranden van de brandstof ontstaan vervelende uitlaatgassen die bijzonder hinderlijk kunnen zijn voor je 2013 Yamaha MT-09 / FZ-09. Door de gasstroom te optimaliseren, voorkomt het uitlaat spruitstuk de ophoping van deze gassen in de motor. Naast het afvoeren van deze gassen, kan het onderdeel tevens de prestaties van je motor verbeteren. Wist je bijvoorbeeld dat je met het juiste spruitstuk het vermogen kunt verhogen? Daarnaast kun je het algemene geluidsniveau van de uitlaat verlagen met behulp van een daarvoor bestemd spruitstuk motor. En zo zijn er nog vele andere doeleinden die dit onderdeel kan dienen. Bekijk ons aanbod en ontdek wat onze spruitstukken voor jouw MT-09 / FZ-09 uit 2013 kunnen betekenen.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Spruitstukken voor je MT-09 / FZ-09 uit 2013 online bestellen

Het uitlaatsysteem van je 2013 Yamaha MT-09 / FZ-09 bestaat uit diverse componenten die de afvoer van uitlaatgassen optimaliseren. Het uitlaat spruitstuk is hier een onmisbaar onderdeel van, omdat het helpt om de doorstroming van gassen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hierdoor hoeft de motor minder energie te verspillen aan het uitdrijven van de gassen uit de verbrandingskamer. Om een goed functioneren van je Yamaha te waarborgen, is het daarom belangrijk dat het spruitstuk motor naar behoren werkt. Wij bieden de oplossing voor beschadigde en versleten spruitstukken in de vorm van een aantrekkelijke selectie van nieuwe exemplaren

De functie van het spruitstuk op je 2013 Yamaha MT-09 / FZ-09

Het spruitstuk van je Yamaha MT-09 / FZ-09 is ontworpen om de stroom van uitlaatgassen te optimaliseren. Het bestaat uit één of meerdere metalen stangen en is bevestigd aan de cilinderkop, zodat het de gassen effectief uit de cilinder kan duwen. Hierdoor gaat het de tegendruk tegen die ontstaat wanneer de motor de gassen naar buiten duwt. Het spruitstuk kan deze tegendruk zelfs volledig elimineren. Als gevolg hiervan kun je je MT-09 / FZ-09 zelfs op koude dagen gemakkelijk starten en zijn steile hellingen geen probleem. Het uitlaat spruitstuk draagt namelijk bij aan een algeheel betere werking van je tweewieler.

Wij leveren verschillende types spruitstukken

Je hebt de keuze uit verschillende opties voor spruitstukken voor je Yamaha MT-09 / FZ-09. Er zijn onder andere diverse materialen beschikbaar, waarbij roestvrij staal en titanium de meest gangbare opties zijn. RVS biedt hoge bestendigheid en is verkrijgbaar in verschillende legeringen. Voor wie echter op zoek is naar een spruitstuk dat nog beter bestand is tegen hitte en lichter is, is titanium de aangewezen keuze. Hier hangt echter wel een hoger prijskaartje aan en er zijn minder opties beschikbaar. Daarnaast verschillen spruitstukken onderling in ontwerp. Het design is namelijk bepalend voor de werking en de daarbij behorende eigenschappen van het spruitstuk motor. Zo zijn er uitvoeringen waarmee je een betere gasrespons over het toerentalbereik kunt realiseren. Andere exemplaren zijn ontworpen om het vermogen bij bepaalde toerentallen te verbeteren. En dan zijn er ook nog spruitstukken die minder geluid produceren, zodat je kunt genieten van een stillere motorrit.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een spruitstuk voor je 2013 Yamaha MT-09 / FZ-09

Bij het kiezen van een spruitstuk zijn er verschillende aspecten om op te letten. Allereerst moet de maat overeenkomen met de specificaties van je Yamaha MT-09 / FZ-09. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of een standaard vervangend spruitstuk voldoet aan je behoeften, of dat je de prestaties een upgrade wilt geven met een aftermarket spruitstuk. Visueel moet het uitlaat spruitstuk natuurlijk aantrekkelijk zijn, en op dat gebied kan een aftermarket exemplaar mogelijk beter aan je verwachtingen voldoen. Uiteraard speelt ook de prijs van het spruitstuk een belangrijke rol, gezien het nieuwe onderdeel binnen je budget moet passen. We bieden diverse prijscategorieën om aan verschillende budgetten tegemoet te komen. Tot slot heb je ook de optie om het geluidsniveau van de uitlaat te verminderen. Er zijn namelijk specifieke spruitstukken beschikbaar die geluidshinder tegengaan, wat zorgt voor een aangenamere rijervaring.

Diverse opties van roestvrij staal en titanium

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kopen van een nieuw uitlaat spruitstuk voor je 2013 Yamaha MT-09 / FZ-09 is het materiaal. Wat betreft roestvrij staal bieden we diverse opties aan. RVS is verkrijgbaar in verschillende legeringen, waardoor ze verschillen in duurzaamheid. Het chroomgehalte in het metaal bepaalt namelijk de corrosiebestendigheid. Zo hebben de spruitstukken van Delkevic, gemaakt van austenitisch RVS, een aanzienlijk chroomgehalte. Dit zorgt ervoor dat ze hun glans langer behouden. Je hebt ook de keuze uit standaard RVS spruitstukken van IXIL. Voor degenen die echter op zoek zijn naar iets unieks, zijn er de titanium spruitstukken van FMF. Hiermee zal je geliefde MT-09 / FZ-09 uit 2013 echt opvallen!