1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I 12 Volt Aansluiting

Een 12 volt aansluiting kan erg handig zijn voor het voeden van elektrische apparaten op je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. Het zorgt ervoor dat je tijdens het rijden altijd gebruik kunt maken van belangrijke apparaten. Je kunt de 12 volt aansluiting motor bijvoorbeeld gebruiken om je navigatiesysteem of smartphone van stroom te voorzien. Zo kom je onderweg nooit meer met een lege batterij te staan. Een ander voordeel is dat je geen losse opladers en kabels meer hoeft mee te nemen tijdens lange ritten. Het installeren van een motor 12 volt aansluiting op je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993 is overigens bijzonder ingewikkeld. De sigarettenhouder is namelijk redelijk gemakkelijk om te bouwen tot een 12V stekker. Je hebt alleen wat basiskennis en de juiste onderdelen en gereedschappen nodig. Je kunt alle benodigdheden voor het monteren van een 12 volt aansluiting vinden in de webshop van NR1 Motor.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

12 Volt aansluitingen voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993 online bestellen

Met een 12 Volt aansluiting op je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I kun je elektronische apparaten onderweg van stroom voorzien. Bij NR1 Motor kun je terecht voor verschillende 12 volt aansluiting motor, waaronder een waterdichte variant. De waterdichte 12V aansluiting motor bestand tegen allerlei weersomstandigheden wat hem erg duurzaam maakt. Daarnaast hebben we ook nog vele andere varianten zoals een sigarettenaansteker houder. Met deze houder kun je de sigarettenaansteker van je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I omvormen tot een stroomvoorziening. Neem een kijkje in ons assortiment en vergelijk de verschillende opties.

Het gemak van een 12V aansluiting op je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I

Een 12 volt aansluiting op je Harley-Davidson biedt een hoop zekerheid en gemak tijdens het rijden. Je kunt er verschillende apparaten mee opladen, waaronder je navigatiesysteem en mobiele telefoon. Ook kun je andere accessoires aansluiten, zoals een Bluetooth-headset of verwarmd vest. De meeste motorrijders gebruiken hun mobiele telefoon veelvuldig, zowel tijdens het rijden als tijdens pauzes. Met deze stroombron bij de hand hoef je je nooit meer zorgen te maken over een lege batterij.

Het bevestigen van een 12V-socket op je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I

Om een 12V-socket op je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I te monteren, moet je eerst de gewenste positie bepalen. Kies een locatie in de buurt van het onderdeel dat je wilt opladen, want de kabellengte is beperkt. Hierna kun je kabelbinders gebruiken om de kabel te leiden, deze binders zijn verkrijgbaar zijn bij NR1 Motor. Zorg ervoor dat het contact is uitgeschakeld en installeer een in-line zekering voordat je het aansluiting verbindt met de accu of de pluspool van de ontsteking. Vervolgens kun je de kabelschoen op de accu aansluiten en de twee kabeluiteinden op de metalen clips van de zekering plaatsen. Druk de clips tegen elkaar om contact te maken. Bevestig daarna de kabelschoen op de accu en zet de kabel van de pluspool van de accu vast op de metalen clip van de zekering. Zet de massakabel vast op de minpool van de accu. De 12 volt aansluiting motor is nu op je Dyna Wide Glide FXDWG/I gemonteerd en je kunt alle losgemaakte onderdelen weer terugplaatsen. Controleer of alles goed vastzit en test of je nieuwe stopcontact werkt. Om te voorkomen dat het stopcontact beschadigt door vuil of water, moet je het sluiten wanneer je het niet gebruikt.

Een 12 volt aansluiting veilig gebruiken

Wanneer je de 12 volt stekker motor op je Dyna Wide Glide FXDWG/I gebruikt, is veiligheid van groot belang. Om overbelasting en kortsluiting te voorkomen, is het essentieel om altijd een in-line zekering te gebruiken. Bovendien moet je voorzichtig zijn met beschadigde kabels en aansluitingen. Daarom is het raadzaam om regelmatig de staat van de 12 volt aansluiting motorfiets te controleren. Zorg er ook voor dat de aansluiting niet in de weg zit tijdens het rijden. Ten slotte is het belangrijk om te weten dat sommige elektronische apparaten veel stroom gebruiken. Controleer de capaciteit van je Harley-Davidson om overbelasting van de accu te voorkomen.

De sigarettenaansteker als stroomvoorziening

Tegenwoordig roken steeds minder mensen, waardoor de sigarettenaansteker ook minder vaak wordt gebruikt. Het is dus helemaal geen slecht idee om je sigarettenaansteker om te bouwen tot een 12 volt aansluiting motor. Op deze manier kun je deze aansluiting als stroomvoorziening gebruiken om elektrische apparaten op te laden. In ons assortiment vind je verschillende sigarettenaansteker houders met één of twee USB-poorten om je opladers en kabels op aan te sluiten. Bovendien hoef je je dankzij het waterdichte ontwerp geen zorgen te maken over schade of kortsluiting. Neem een kijkje in onze webshop en bestel een 12 volt motor aansluiting voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993 direct online.