1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I Stator

De dynamo van jouw 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I bestaat uit twee delen: een rotor en een stator. De stator is het stationaire, oftewel stilstaande, deel van de dynamo. Vroeger lieten de meeste motorrijders de stator vaak reviseren in plaats van vervangen. Tegenwoordig is het vervangen van de stator motor echter sneller en goedkoper. Daarnaast kun je het vervangen van de stator prima zelf uitvoeren. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste onderdeel bestelt. In het onderstaande overzicht vind je alle stators die compatibel zijn met jouw Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste stator kiest en weer veilig de weg op kunt.

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Stators voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993 online bestellen

De dynamo met stator is de ideale oplossing voor jouw 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. Dit lichte systeem kan namelijk zelf stroom opwekken zonder gebruik te maken van een batterij. Wel is het belangrijk dat de stator voldoende vermogen levert om de motor aan te drijven en de elektrische accessoires op te laden. In onze webshop vind je een ruime selectie aan stators die perfect aansluiten op de specificaties van jouw Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. Neem rustig de tijd om ons aanbod te bekijken en kies de stator motor die het beste past bij jouw behoeften.

Het stationaire onderdeel van de dynamo

De stator heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij stationair is en het stilstaande deel van de dynamo vormt. Dit staat in tegenstelling tot de rotor die juist beweegt. De stator motor bevat een spoel met metalen vliegwielen en elektromagneten die tegengesteld zijn aan die van de rotor. Dit zorgt ervoor dat de rotor meedraait terwijl het magnetische veld van de stator roteert. Er zijn diverse soorten elektrische generatoren die gebruik maken van een stator, waaronder motoren. Bovendien is het systeem van je Harley-Davidson relatief licht omdat de stator zijn eigen elektriciteit opwekt.

De stator van je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I testen

Om de stator van je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I te testen kun je een statische of een dynamische test uitvoeren. Bij een statische test meet je de weerstand in alle draadfasen van de stator terwijl je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit staat. Gebruik een multimeter en stel deze in op de Ohm of weerstand-instelling. Meet nu elke draadfase collectief tegen elkaar. Een meetwaarde van nul duidt er waarschijnlijk op dat de stator of de draden defect zijn. Je kunt ook elke draad afzonderlijk meten tegen een geaard metalen oppervlak om erachter te komen of een individuele fase kapot is.

Bij een dynamische test meet je de AC-spanningswaarde van de verschillende fasen van de stator terwijl je Harley-Davidson draait. Om de aanbevolen spanningswaarde van de stator te vinden, kun je het beste de handleiding raadplegen. Stel vervolgens de multimeter in op AC-spanning (VAC). De meetwaarde moet ongeveer 20 zijn en zou moeten toenemen wanneer je het toerental verhoogt. Als de multimeter geen toename aangeeft, is de stator motor waarschijnlijk kapot en moet je deze vervangen.

De symptomen van een slecht functionerende stator

Je kunt een slecht functionerende stator op verschillende manieren herkennen. Eén van de meest voorkomende symptomen is dat je 1993 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I niet start of problemen heeft met starten. Ook kun je merken dat de verlichting zwakker wordt of helemaal niet meer werkt. Daarnaast kan een defecte stator ervoor zorgen dat de dynamo niet voldoende vermogen aan de accu levert. Hierdoor kan de accu niet opladen tijdens het rijden, waardoor andere elektrische accessoires niet meer goed functioneren. Als je één van deze problemen opmerkt, is het verstandig om de stator te laten controleren of te vervangen. Een defecte stator motor kan namelijk oververhitting veroorzaken, wat kan leiden tot verbranding van de bedrading.

De juiste stator bestellen

Stators kunnen onderling best wat van elkaar verschillen. Daarbij is er veel variatie tussen de leveranciers. Bij NR1 Motor streven we ernaar om een breed scala aan stators aan te bieden die perfect aansluiten op de specificaties van verschillende motoren. Daarom is het essentieel om de specificaties van jouw Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1993 te kennen voordat je een stator bestelt. Het type stator motor dat je kiest is namelijk van invloed op het vermogen dat de dynamo kan leveren. Door de juiste keuze te maken voorkom je dat je per ongeluk het verkeerde product kiest en daarmee de prestaties van je Dyna Wide Glide FXDWG/I negatief beïnvloedt.