2015 Honda CB 1000 R Kettingset en Kettingkit

De meeste motorfietsen maken gebruik van een ketting tandwiel combinatie om de motor aan te drijven. Hierbij zijn de versnellingsbank en het achterwiel voorzien van een tandwiel. Deze tandwielen brengen het vermogen uit het motorblok over naar het achterwiel van je motor. Dit aandrijfmechanisme levert uitstekende prestaties en past perfect bij moderne motorfietsen. Heeft jouw 2015 Honda CB 1000 R een ketting tandwiel combinatie dan kun je bij ons terecht voor reserve onderdelen. In ons assortiment tref je zowel losse tandwielen en kettingen als complete motor kettingsets voor je Honda CB 1000 R. We raden je meestal aan om je ketting en tandwielen gelijktijdig te vervangen. Als je een nieuwe ketting om versleten tandwielen legt, zal deze namelijk sneller slijten wat zonde is van je geld. Gelukkig heb je bij NR1 Motor voldoende keuze aan scherp geprijsde kettingkits die compatibel zijn met jouw CB 1000 R uit 2015.

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kettingsets en kettingkits voor je CB 1000 R uit 2015 online bestellen

Er zijn een aantal aandrijfmechanismes voor motorfietsen, waarvan de ketting tandwiel combinatie de meest gebruikelijke optie is. Andere mechanismes bestaan uit cardanas of een getande aandrijfriem die over poelies loopt. Het nadeel van deze mechanismen is dat je vaak meer vermogensverlies hebt. Hoewel een kettingsysteem met tandwielen over het algemeen meer onderhoud vereist, zijn deze mechanismen voordeliger in aanschaf en slipvrij. Daarbij levert een ketting tandwiel combinatie betere prestaties en het onderhoud is heel eenvoudig. Zo kun je kiezen voor een zelfsmerende O-ring of X-ring ketting. Deze verschillen van een standaard verzegelde ketting die je zelf regelmatig moet smeren.

 

Een complete kettingset voor je 2015 Honda CB 1000 R

Twee merken die het altijd goed doen op het gebied van aandrijving zijn D.I.D. motorkettingen en Esjot tandwielen. Beide toonaangevende fabrikanten leveren motor onderdelen van duurzame kwaliteit. Onze klanten kiezen al jaren trouw voor deze merken, daarom leveren wij complete kettingsets voor jouw 2015 Honda CB 1000 R die het beste van twee werelden biedt. D.I.D. en Esjot zijn echter niet de enige merken die je in ons assortiment vindt. Wij leveren namelijk onderdelen van diverse fabrikanten, je hebt dus altijd voldoende keuze voor je CB 1000 R.

 

Een kettingkit vervangen kun je gerust zelf doen

Een goedlopende motor is een essentiële zaak voor je veiligheid en rijplezier. Door je motorketting regelmatig te onderhouden zorg je ervoor dat de ketting goed blijft lopen en dat deze langer meegaat. Tijdens het onderhoud is het belangrijk dat je de staat van je tandwielen controleert. Zodra je ziet dat de tanden een haakvormig uiteinde krijgen, is het tijd om het tandwiel te vervangen. Een versleten ketting herken je aan eventuele roestvorming of wanneer het lastig is om de ketting te spannen. Je hoeft overigens geen expert te zijn om een kettingkit op je Honda CB 1000 R te monteren. Doe je het voor het eerst of kun je wat extra hulp gebruiken? Geen probleem, want wij vermelden de montage-instructies op onze productpagina’s.

 

Snellere acceleratie of een groter vermogen met het juiste tandwiel

Naast je kettingkit vervangen kun je ook zelf de ketting van je CB 1000 R smeren en aanspannen. Het smeren van de ketting moet ongeveer elke 300 kilometer gebeuren. Daarnaast kun je gemiddeld 20.000 tot 35.000 kilometer rijden voordat je ketting aan vervanging toe is. Het is ook mogelijk om je Honda sneller te laten accelereren met behulp van het juiste tandwiel. Om het vermogen van je motor aan te passen kun je bijvoorbeeld het voorste tandwiel omwisselen voor een kleiner tandwiel of het achterste tandwiel vervangen met een groter tandwiel. In dit overzicht zie je precies welke kettingen en tandwielen op jouw CB 1000 R uit 2015 passen. Neem direct een kijkje in ons gevarieerde assortiment en bestel je kettingkits voordelig online.