2015 Honda CB 1000 R Kettingbeschermer

Een kettingbeschermer voor je 2015 Honda CB 1000 R zorgt ervoor dat smeermiddel geen kans krijgt om door de ketting omhoog te worden geworpen. Hierdoor zul je een stuk schoner op je bestemming aankomen en minder tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van je Honda. Maar dat is niet het enige voordeel van een kettingbeschermer, want je kunt het ook gebruiken om je machine een andere uitstraling te geven. NR1 Motor heeft kettingbeschermers in diverse stijlen, zodat je volop kunt experimenteren bij het vinden van de juiste look voor je CB 1000 R uit 2015. Elke kettingbeschermer motor voldoet aan de strengste kwaliteitseisen en is ontworpen om lang mee te gaan.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Kettingbeschermers voor je CB 1000 R uit 2015 online bestellen

Met een kettingbeschermer voorzie je de ketting van je 2015 Honda CB 1000 R van een passende plastic of metalen afdekking. Je bevestigt het eenvoudig op de achterbrug met behulp van rubberen inzetstukken die trillingen verminderen. Gezien het belang van een goedwerkende ketting, kan het zeker geen kwaad om een kettingbeschermer motor te overwegen. En we kunnen eigenlijk wel stellen dat extra bescherming nooit weggegooid geld is.

De voordelen van een kettingbeschermer voor je 2015 Honda CB 1000 R

Een kettingbeschermer kan echt een uitkomst zijn voor je Honda CB 1000 R. Het belangrijkste argument is dat het voorkomt dat opspattende smeerolie op je kleding of voertuig terechtkomt. Naast de onaangename geur kan het ook vervelend zijn om de olie uit je kleding te verwijderen. Maar de voordelen van een kettingbeschermer beperken zich niet tot dit aspect, want het biedt tal van andere voordelen. In het geval dat je ketting niet goed is aangespannen of door slijtage breekt, voorkomt de kettingbeschermer dat de ketting rond kan slingeren. Een loshangende ketting kan zeker bij hoge snelheden ernstige schade veroorzaken aan je Honda en je benen. Daarnaast is een kettingbeschermer motor ook ontworpen om de levensduur van de ketting te verlengen. Het houdt vuil en kleine voorwerpen weg van de ketting. Hierdoor blijft niet alleen de ketting schoner, maar ook de smeerolie. Tot slot kun je met een kettingbeschermer tevens je CB 1000 R personaliseren. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en materialen, zodat je je tweewieler nog unieker kunt maken.

De verschillende materiaalopties voor kettingbeschermers

Kettingbeschermers voor je Honda CB 1000 R zijn verkrijgbaar in kunststof of gemaakt van metaal. Een plastic kettingbeschermer is licht van gewicht en doorgaans aanzienlijk voordeliger dan een metalen variant. Het nadeel is echter dat deze beschermer er vaak ook goedkoop uitziet en de kans op breken is groter. Als je op zoek bent naar een stijlvolle uitstraling, is een metalen kettingbeschermer over het algemeen de betere keuze. Een kettingbeschermer van aluminium of roestvrij staal is nu eenmaal duurzamer, van betere kwaliteit en heeft een langere levensduur. Een mogelijke keerzijde van een metalen kettingbeschermer is echter dat het de ketting kan beschadigen. Als de ketting breekt of losraakt, kan deze tegen de kettingbeschermer slaan en sneller slijten. Daarom is het verstandig dat je de ketting regelmatig spant en controleert op slijtage.

Wel of geen kettingbeschermer op je 2015 Honda CB 1000 R

Het is mogelijk dat je je Honda CB 1000 R zonder kettingbeschermer hebt ontvangen. Hoewel een kettingbeschermer voorheen standaard was, zijn ze bij moderne motoren niet altijd inbegrepen. Vroeger hadden motorfietsen doorgaans een conventionele ketting waarbij het smeermiddel niet in de ketting was afgesloten. Hierdoor was extra bescherming in de vorm van een kettingbeschermer motor noodzakelijk. Fabrikanten van motorfietsen met een afgesloten ketting voegen echter niet altijd extra bescherming toe, aangezien er geen smeermiddel kan opspatten. Desondanks kan het zeker geen kwaad om een kettingbeschermer te overwegen, aangezien het diverse voordelen biedt.

NR1 Motor heeft modelspecifieke en universele kettingbeschermers

Bij een modelspecifieke kettingbeschermer heb je de garantie dat de bevestigingsgaten voor de montage exact overeenkomen met je 2015 Honda CB 1000 R. Dit zorgt ervoor dat het bevestigen van de kettingbeschermer een fluitje van een cent is. Vaak ontvang je bij de kettingbeschermer tevens montage-instructies, samen met het benodigde bevestigingsmateriaal. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan een universele kettingbeschermer, moet je er wel rekening mee houden dat het monteren iets complexer kan zijn. Je zult mogelijk aanpassingen moeten doen om de kettingbeschermer motor goed te laten passen. Wij bieden zowel modelspecifieke als universele uitvoeringen aan. Bekijk ons volledige assortiment gemakkelijk online en vind de perfecte kettingbeschermer voor jouw CB 1000 R uit 2015.