2015 Husqvarna FE 250 Cilinder en Zuiger

De motor cilinder en motor zuiger spelen een cruciale rol bij het omzetten van een lucht-brandstofmengsel in bewegingsenergie. De cilinders van je 2015 Husqvarna FE 250 vormen samen met de zuigers de verbrandingskamer. Wanneer de inlaatkleppen opengaan, beweegt de zuiger motor op en neer in de cilinder. Dit zorgt ervoor dat lucht de cilinder motor wordt ingezogen, waardoor er een vacuüm ontstaat. De cilinders en zuigers ervaren echter aanzienlijke belasting door extreme omstandigheden zoals explosies en wrijving tijdens gebruik. Dit leidt op den duur tot schade en verminderde prestaties. Om een veilige en efficiënte werking van jouw FE 250 uit 2015 te garanderen, is het daarom belangrijk om tijdig de motor cilinder en zuiger te reviseren of vervangen. Bij NR1 Motor bieden we een ruime selectie van hoogwaardige cilinders en zuigers aan. Bekijk ze direct online in onze webshop en bestel gemakkelijk vanuit huis.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Cilinders en zuigers voor je FE 250 uit 2015 online bestellen

De cilinders en zuigers vormen de verbrandingskamer, een essentieel onderdeel dat direct van invloed is op het vermogen van je 2015 Husqvarna FE 250. De grootte van de motor cilinder en zuiger bepaalt hoeveel brandstof de verbrandingskamer kan verwerken. Een te grote cilinder kan leiden tot inefficiënt brandstofverbruik, terwijl een te kleine cilinder motor niet voldoende vermogen kan leveren. Daarom is het van belang om de grootte van de cilinder en zuiger motor goed af te stemmen op je FE 250.

De werking van de motor van je 2015 Husqvarna FE 250

De motor van je Husqvarna bestaat, zoals je misschien al weet, uit cilinders, zuigers, kleppen en een ontstekingssysteem. Een belangrijk onderdeel van dit ontstekingssysteem is de bougie, omdat het zorgt voor de ontsteking die het brandstof-luchtmengsel doet ontbranden. Dit zet de zuigers in het cilinderblok aan het werk. Wanneer de explosie de zuiger motor omlaag drukt, begint de krukas te draaien. De transmissie zet deze roterende kracht van de krukas om in beweging van het achterwiel van je Husqvarna FE 250.

De 4 verschillende cilinder motors

Er bestaan diverse typen cilindermotoren voor je 2015 Husqvarna FE 250. De 1 cilinder motor heeft één zuiger die een matige hoeveelheid kracht levert. Hierdoor is dit type motor ideaal voor een comfortabele en soepele stadsrit. De parellel-twin motor heeft daarentegen twee cilinders met twee zuigers die naast elkaar zijn geplaatst en synchroon bewegen. Deze motor biedt een prettige balans tussen prestaties en brandstofverbruik. De volgende optie is de V-twin motor, een van de krachtigste motoren, waarbij de zuigers een ongelijke ontstekingsvolgorde hebben. De dubbele cilinder van de V-twin motor is in een compacte V-vorm geplaatst, wat de motor een laag zwaartepunt geeft. De boxermotor is de laatste variant, dit motorblok is vooral populair bij het merk BMW. Bij een boxermotor staan de cilinders aan weerszijden van de krukas en bewegen ze tegengesteld aan elkaar. Dankzij het lage zwaartepunt loopt de motor soepel, maar de platte lay-out kan de breedte van je Husqvarna FE 250 vergroten.

De functie van een zuigerveer

De zuiger motor is ontworpen om perfect in de cilinder te passen. Soms kan er echter een kleine opening ontstaan tussen de motor zuiger en de cilinder, wat kan leiden tot brandstoflekkage. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: de zuigerveer. Dit ringvormige onderdeel zorgt voor een perfecte afdichting tussen de zuiger en de cilinder. Het voorkomt lekkages en garandeert een optimale gasdichtheid. Bij NR1 Motor kun je terecht voor complete zuigersets, inclusief zuigers en zuigerveren, voor je FE 250. We bieden ook losse zuigerveren en zuigerringen aan waarmee je een zuiger motor kunt reviseren.

Wij leveren ook revisie onderdelen

In principe maakt het niet uit welk type motor jouw FE 250 uit 2015 heeft. Of het nu een V-motor of een Parallel twin betreft, in de basis werkt elke motor hetzelfde. Wel is het belangrijk dat je een motor cilinder en zuiger kiest die bij je Husqvarna passen. Daarom biedt NR1 Motor een uitgebreid assortiment aan cilinders en zuigers, evenals diverse revisie onderdelen voor het onderhoud. Het onderhoud van deze onderdelen is zeer belangrijk voor het goed functioneren van de motor. Met behulp van de juiste zuigerveer of zuigerring kun je de levensduur van je motor verlengen. Neem direct een kijkje in ons assortiment en bestel je zuiger of cilinder motor online tegen de scherpste prijs.