2015 Husqvarna FE 250 Oliekeerring

Een lekkage bij de oliekeerring kan nare gevolgen hebben voor de werking van je 2015 Husqvarna FE 250. In de meeste gevallen rest er niets anders dan de gehele oliekeerring te vervangen, wat een tijdrovende klus kan zijn. Om dergelijke lekkages te voorkomen, is het verstandig om te investeren in kwaliteit door uitsluitend oliekeerringen van erkende fabrikanten te gebruiken. In ons assortiment vind je bijvoorbeeld keerringen van marktleiders als Athena en Tourmax. Naast een selectie van noemenswaardige leveranciers, bieden we ook een breed scala aan soorten oliekeerringen. Zo hebben we onder andere keerringen voor de voorvork, krukas, motor en het tandwiel. Bestel een geschikte oliekeerring elk onderdeel van je FE 250 uit 2015 direct online bij NR1 Motor

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Oliekeerringen voor je FE 250 uit 2015 online bestellen

Een goed functionerende 2015 Husqvarna FE 250 is niet gegarandeerd zonder de juiste oliekeerring. Dit onderdeel is namelijk verantwoordelijk voor het voorkomen van lekkages en het schoonhouden van de smeermiddelen. Om ervoor te zorgen dat oliekeerringen hun taak kunnen vervullen, is het belangrijk dat je de keerring op de juiste manier plaatst. Wanneer de ring niet goed vastzit, kun je nog steeds te maken krijgen met lekkages. Lees verder om meer te weten te komen over de functie, samenstelling en montage van een oliekeerring op je Husqvarna.

Oliekeerringen vervullen een belangrijke functie voor je 2015 Husqvarna FE 250

Oliekeerringen zijn afdichtingen die smeermiddelen zoals vet en olie binnenhouden en tegelijkertijd vuil, stof en water buitenhouden. Deze keerringen bevinden zich doorgaans op de draaiende en bewegende onderdelen van je Husqvarna FE 250, bijvoorbeeld op de assen. Zonder deze oliekeerringen zouden er lekkages ontstaan die de prestaties van je FE 250 aanzienlijk zouden verminderen. Lekkende olie kan onder andere leiden tot een trager werkende motor en een afname van vermogen. Daarom is het essentieel dat de oliekeerringen goed functioneren.

De samenstelling van een oliekeerring

Een oliekeerring voor je Husqvarna bestaat uit drie hoofdcomponenten: een afdichtingselement, een behuizing en een veer. Het eerste onderdeel, het afdichtingselement, bevindt zich aan de binnenzijde van de keerring en is meestal vervaardigd van rubber. Omdat het afdichtingselement op zichzelf niet voldoende stevigheid biedt, is het omhuld door een behuizing van metaal. Er zijn echter ook oliekeerringen met een behuizing van rubber. Wanneer zowel de afdichting als de behuizing uit rubber bestaan, zullen beide onderdelen gelijkmatig uitzetten en krimpen. Hoewel rubber kan zorgen voor een stabiele afdichting, kan het materiaal bij installatie wat uitdagender zijn. Rubber is immers flexibeler dan metaal. Het laatste onderdeel van de oliekeerring is de veer, meestal een stalen spiraal aan het uiteinde van de afdichting. De veer zorgt ervoor dat de keerring druk uitoefent op de as, om een stevige afdichting te garanderen.

Voorkom lekkages door de oliekeerring juist te plaatsen op je 2015 Husqvarna FE 250

Verontreinigingen vormen vaak het grootste risico voor een oliekeerring. Een ophoping van stof en vuil in combinatie met de hoge druk kan na verloop van tijd een opening veroorzaken. Daarbij helpt het niet dat vet en olie zeer vloeibaar zijn en gemakkelijk kunnen lekken. Een van de meest effectieve manieren om olielekkage te voorkomen, is door de keerring correct te plaatsen op je Husqvarna FE 250. Zorg ervoor dat je de onderdelen grondig schoonmaakt voordat je met de installatie begint. Verder is het bij het plaatsen vooral belangrijk dat de oliekeerring goed is uitgelijnd en niet gekanteld. Een correct geïnstalleerde keerring zal niet lekken en zorgt voor een maximale afdichting voor het brandstofsysteem van je FE 250.

Optimale pasvorm en prestatie

Om een optimale pasvorm te kunnen garanderen, hebben we een reeks oliekeerringen in OEM-stijl in ons assortiment. Deze oliekeerringen doen niet onder voor het origineel en passen perfect bij je 2015 Husqvarna FE 250. We begrijpen echter ook dat er klanten zijn die op zoek zijn naar meer en hun prestaties willen verbeteren. Daarom bieden we ook oliekeerringen die een upgrade vormen en aan je behoeften zullen voldoen. Vertrouw op NR1 Motor voor al je motor onderdelen, en we staan klaar om je te helpen om jouw FE 250 uit 2015 in topconditie te houden.