1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I Injectie

Het brandstofinjectiesysteem van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I is in de loop der jaren geëvolueerd en heeft de traditionele carburateur vervangen. Het grote voordeel van deze moderne versie is dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Het enige periodieke onderhoud dat nodig is, is het reinigen van de injectoren. Dit kun je eenvoudig doen door een additief aan de brandstof toe te voegen. Je hebt er dus haast geen omkijken naar. Na verloop van tijd kan het injectiesysteem wel dusdanig slijten dat je bepaalde onderdelen moet vervangen. Bij NR1 Motor kun je terecht voor het bestellen van nieuwe injectieonderdelen. We hebben een breed assortiment beschikbaar, zodat je het juiste onderdeel kunt vinden dat past bij je specifieke behoeften van je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Injectoren voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995 online bestellen

De verbrandingskamer van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I stelt speciale eisen aan het injectiesysteem, wat het behoorlijk complex maakt. Hoewel je tweewieler licht en snel is, kan hij helaas ook wat instabiel zijn. Om een goede balans te behouden tussen kracht en prestaties, moet het injectiesysteem van je Harley-Davidson uiterst gevoelig zijn. Dit vereist hoogwaardige onderdelen van betrouwbare leveranciers. Daarom vind je in ons assortiment alle benodigde onderdelen voor het injectiesysteem.

De werking van het injectiesysteem van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I

Het injectiesysteem van je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I zorgt voor de juiste verhouding tussen lucht en brandstof in de verbrandingskamer. Het systeem heeft van mondstukken met kleppen die afwisselend openen en sluiten. Om de juiste hoeveelheid lucht te berekenen, gebruikt het injectiesysteem een elektronische connector (ECU). Deze ECU staat in verbinding met sensoren die over je hele Dyna Wide Glide FXDWG/I verspreid zitten. Op deze manier zorgt het injectiesysteem voor consistente prestaties, ongeacht je rijomstandigheden.

Het belang van een goed werkend injectiesysteem voor je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I

Als het injectiesysteem van je Harley-Davidson niet goed werkt, zal de verhouding tussen brandstof en lucht afwijken van het optimale ratio. Over het algemeen komt het ideale ratio overeen met 14,7 delen lucht tot 1 deel brandstof. Verschillende variabelen spelen hierbij een rol. Zo is niet alleen de temperatuur van je Dyna Wide Glide FXDWG/I van invloed, maar ook de omgevingstemperatuur. Daarnaast maakt het een verschil of je op zeeniveau rijdt of in bergachtig terrein. Een teveel aan brandstof kan leiden tot inefficiënt brandstofverbruik. Een tekort aan brandstof kan daarentegen resulteren in vermogensverlies en oververhitting, wat uiteindelijk tot schade kan leiden. Om onder alle omstandigheden de juiste verhouding te kunnen bereiken, zijn moderne injectiesystemen uitgerust met diverse sensoren. Deze sensoren voeren verschillende metingen uit, waarvan de resultaten worden gebruikt door het ECU.

Het verschil tussen een carburateur en brandstofinjectiesysteem

Het is niet voor niets dat steeds meer motoren zijn uitgerust met een brandstofinjectiesysteem in plaats van een carburateur. Het injectiesysteem biedt je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I meer precisie en betrouwbare prestaties. Ook is het minder gevoelig voor storingen in vergelijking met een carburateur. Daar komt bij dat een injectiesysteem over het algemeen milieuvriendelijker is en minder onderhoud vereist. Een carburateur heeft namelijk sproeiers die je regelmatig moet schoonmaken. Het voordeel van een carburateur voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I is echter dat reparaties doorgaans eenvoudiger en goedkoper zijn. De onderdelen van een injectiesysteem zijn namelijk complexer en prijziger.

Vervangende onderdelen voor je injectiesysteem

Net zoals bij andere onderdelen van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I is regelmatig schoonmaken en onderhoud essentieel om een lange levensduur en optimale werking te waarborgen. Met name de sensoren van het ECU-systeem zijn gevoelig voor vervuiling. Hoewel onderhoud zeker een verschil kan maken in de levensduur, komt er alsnog een moment waarop je de injectie moet vervangen. Als je merkt dat de injectoren niet meer naar behoren functioneren, kun je bij ons een nieuw brandstofinjectiesysteem bestellen. Bij NR1 Motor bieden we een assortiment hoogwaardige elektronische brandstofinjectie componenten voor je motor uit Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995. Ontdek nu ons aanbod van kwaliteitsonderdelen en upgrades voor je injectiesysteem en plaats direct je bestelling online.