1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I Inlaatspruitstuk

NR1 Motor heeft alles wat je nodig hebt voor het inlaatspruitstuk van jouw 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. Ons assortiment is namelijk rijkelijk gevuld met diverse onderdelen voor inlaatspruitstukken. Of je nu onderdelen nodig hebt voor het afdichten van het inlaatspruitstuk of voor revisie, wij hebben wat je zoekt. Zo bieden we onder andere O-ringen, flenzen en spacers aan. Staat het onderdeel dat je zoekt er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en we gaan graag voor je op zoek. Ons deskundige team kan je ook voorzien van technisch advies en ondersteuning. We zijn er om je te helpen bij het kiezen van de juiste onderdelen voor het inlaatspruitstuk van jouw Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995.

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Inlaatspruitstukken voor je Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995 online bestellen

Motorliefhebbers die graag sleutelen aan hun 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I kunnen bij ons terecht, want wij zijn jouw vertrouwde partner voor motor onderdelen. In deze specifieke categorie vind je onze uitgebreide collectie onderdelen voor het inlaatspruitstuk. Hoewel dit onderdeel wellicht klein van formaat is, speelt het een cruciale rol in het verbrandingsproces van jouw Harley-Davidson.

De werking van het inlaatspruitstuk van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I

Het inlaatspruitstuk is in feite de verbinding tussen de carburateur en de motor van je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. De carburateur zuigt de lucht aan en mengt met het brandstof, waardoor een brandstof-luchtmengsel ontstaat. Vervolgens is het de taak van het inlaatspruitstuk om dit mengsel naar de motor te leiden, waar het verbrandingsproces plaatsvindt. Als je Dyna Wide Glide FXDWG/I geen carburateur heeft maar een brandstofinjectiesysteem, werkt het iets anders. In dat geval zorgt het inlaatspruitstuk voor de toevoeging van schone lucht. De injector neemt het vervolgens over en zorgt ervoor dat het mengsel naar de verbrandingskamer wordt geleid.

De symptomen van een defect inlaatspruitstuk

Als het inlaatspruitstuk van je Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I ernstig versleten is, zal de kwaliteit van het brandstof-luchtmengsel afnemen. Als de spruitstukdruk in het inlaatsysteem lager is dan de atmosferische druk, ontstaat er een aanzuigeffect. Het nadeel hiervan is dat er extra lucht wordt aangezogen, waardoor het brandstof-luchtmengsel verwarmt. Dit kan leiden tot startproblemen en het stotteren van de motor. Bovendien zul je merken dat je Dyna Wide Glide FXDWG/I minder goed functioneert, met een trage acceleratie en verlies van vermogen als gevolg. Daarom is het belangrijk om het inlaatspruitstuk regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.

Het inlaatspruitstuk van je 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I onderhouden

Het onderhoud van het inlaatspruitstuk bestaat voornamelijk uit visuele inspectie van het onderdeel. Controleer eerst of er zichtbare openingen zijn tussen het spruitstuk, de carburateur en de cilinderkop. Als er geen openingen zichtbaar zijn, kun je een ontvlambare contactreiniger of startvloeistof gebruiken op dat gebied. Laat de motor stationair draaien en luister of je veranderingen hoort in het toerental. Een toename in het toerental kan duiden op een lekkage in het inlaatspruitstuk. Als de schade niet ernstig is, kun je het meestal verhelpen met behulp van nieuwe pakkingen. Je kunt ook overwegen om de rubberen afstandhouder te vervangen of het lek te repareren met een semi-drogende kit. Als het inlaatspruitstuk van je Harley-Davidson krom, gebarsten of gescheurd is, moet je deze zo snel mogelijk vervangen.

Membraankleppen en andere vervangende onderdelen

NR1 Motor heeft een uitgebreid assortiment aan onderdelen voor het inlaatspruitstuk van jouw 1995 Harley-Davidson Dyna Wide Glide FXDWG/I. Neem bijvoorbeeld de Reed membraanklep die ervoor zorgt dat het lucht-brandstofmengsel tijdens compressie niet terugstroomt. Het is dus een essentieel onderdeel dat je na verloop van tijd zeker moet vervangen. Neem rustig de tijd om ons aanbod te bekijken en maak jouw keuze. We hebben al onze producten overzichtelijk gepresenteerd, zodat je ze gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Op die manier kun je de beste keuze maken voor jouw Dyna Wide Glide FXDWG/I uit 1995.