2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N Stuurgewichten

Er is enige verwarring over het nut van motor stuurgewichten. Je 2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N heeft een 'kritisch toerental', wat het toerental is waarbij de trillingen evenredig toenemen. Op basis van dit toerental berekent Harley-Davidson de massa van het stuurgewicht. Op deze manier zorgen ze ervoor dat het kritische trillingsniveau niet samenvalt met het stuur en de motor. Het voordeel van stuurgewichten motor is dat ze zorgen voor minder trillingen in het stuur, wat het rijcomfort verhoogt. Bovendien kun je stuurgewichten gebruiken om je motor uit het jaar Sportster Iron 883 XL883N uit 2016 een stijlvol kleuraccent te geven, zoals met de verschillend gekleurde opties van Pro-Bolt. We bieden echter ook nog tal van andere gerenommeerde merken aan in ons assortiment, waaronder Highsider, LSL en Moose Racing.

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst
  1. ABM Stuurgewichten Basic
    Momenteel niet leverbaar
  2. MFW Stuurgewichten, voor Superbike stuur
    MFW Stuurgewichten, voor Superbike stuur Universeel product
    € 14,85 - € 19,80 € 19,80 - € 19,80
  3. ABM Stuurgewichten Shortcap
    ABM Stuurgewichten Shortcap Universeel product
    € 16,65 - € 22,20 € 22,95 - € 22,95
  4. P&W Stuurgewichten Staal 143 gr
    Momenteel niet leverbaar
  5. Highway Hawk Stuurgewichten Flame
    Momenteel niet leverbaar

17 producten

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Stuurgewichten voor je Sportster Iron 883 XL883N uit 2016 online bestellen

Het monteren van stuurgewichten motor op je 2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N is eenvoudig en betaalbaar. Deze handige gewichten helpen schade aan het stuur te voorkomen en verminderen trillingen voor een comfortabelere rijervaring. Bovendien kun je stuurgewichten ook gebruiken om een stijlaccent aan je Harley-Davidson toe te voegen.

De voordelen van stuurgewichten op je 2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N

Stuurgewichten kunnen vermoeidheid verminderen die wordt veroorzaakt door trillingen in het stuur van je Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N. Hoewel deze trillingen in principe geen kwaad kunnen, zijn ze wel behoorlijk vervelend en onaangenaam. Stuurgewichten motor zorgen ervoor dat je stuur minder trillingen doorgeeft, waardoor je minder snel vermoeid raakt en over het algemeen een comfortabelere rijervaring hebt. Daarnaast maken stuurgewichten het stuur langer en vangen ze het ergste van de klap op, mocht je tweewieler omvallen. Een stuurgewicht motor helpt dus ook bij de bescherming van je  Sportster Iron 883 XL883N. Het risico van kantelen tijdens het manoeuvreren om te parkeren of het laden op een trailer is namelijk altijd aanwezig. Door stuurgewichten toe te voegen, zullen je handgrepen minder snel beschadigen. Bovendien minimaliseert een stuurgewicht ook het risico op schade aan belangrijke onderdelen zoals de gashendel en het rempedaal.

Tips bij het kiezen van stuurgewichten voor je 2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N

We geven je graag enkele tips voor het kiezen van geschikte stuurgewichten. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te bepalen. Het halve werk is al gedaan aangezien je de specificaties van jeHarley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N hebt ingevuld. De stuurgewichten motor in het bovenstaande overzicht zijn dus compatibel met jouw tweewieler. Vervolgens kun je een keuze maken uit de leverbare materialen. Kunststof stuurgewichten zijn budgetvriendelijk, maar minder duurzaam dan metaal. Daarom zijn onze metalen stuurgewichten meestal de betere keuze. Je hebt ook de mogelijkheid om stuurgewichten te kiezen op basis van hun gewicht, variërend van lichtgewicht tot extra zwaar. Bovendien kunnen stuurgewichten verschillende functies hebben, van puur beschermend tot het stabiliseren van het stuurlint. Tot slot variëren deze gewichten in stijl, kleur en afwerking, zodat je de perfecte look kunt vinden die bij je past.

Stuurgewichten bevestigen

Het monteren van stuurgewichten op je Harley-Davidson kan eigenlijk niet eenvoudiger zijn. Het stuurgewicht motor is uitgerust met een klemmechanisme waarmee je het in de holte van het stuur kunt vastzetten. Dankzij dit klemsysteem blijven de gewichten stevig op hun plaats zitten. Controleer voor je bestelt wel even of het stuurgewicht qua maat geschikt is voor de binnendiameter van je stuur.

Een ruime selectie om uit te kiezen

Als motor stuurgewichten goed werk hebben verricht, is dat meestal zichtbaar. Na een valpartij of botsing tegen muren kunnen de stuurgewichten er namelijk behoorlijk gehavend uitzien. Het geschraapte oppervlak van de gewichten doet afbreuk aan het stijlvolle uiterlijk van je 2016 Harley-Davidson Sportster Iron 883 XL883N. Waarom doe je jezelf geen plezier door beschadigde en versleten stuurgewichten motor te vervangen? Een gloednieuw paar zal niet alleen de uitstraling van je Sportster Iron 883 XL883N uit 2016 verbeteren, maar ook je rijplezier aanzienlijk vergroten.